• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Red Bull Ring: MotoGP ΕΔ3
Ταχύτερος ο Zarco, εκτός ΚΑΤ2 ο Aleix Espargaro
Νέα 20/08/2022 - 12:55

Ο ταχύτερος της Παρασκευής, Johann Zarco, προκρίνεται στις κατατακτήριες στο CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich έχοντας πλεονέκτημα 0,153 δευτερολέπτων έναντι του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Fabio Quartararo, καθώς οι δύο Γάλλοι κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στις ΕΔ3, με τον Jack Miller να τερματίζει τρίτος. Ωστόσο, τα μεγάλα νέα είναι ότι ο Aleix Espargaro δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα και θα αναγκαστεί να περάσει από τις ΚΑΤ1.

Καθώς η βροχή δεν έκανε την εμφάνισή της, υπήρξαν μερικοί αναβάτες που βελτίωσαν εξαρχής τους χρόνους τους, με κυριότερο τον Miguel Oliveira που ανέβηκε στην 13η θέση μετά την πτώση του στις ΕΔ2 – μόλις 0,327 δευτερόλεπτα χώριζαν τους 13 ταχύτερους αναβάτες. Ο Luca Marini, ο Lorenzo Savadori και ο Remy Gardner ήταν οι τρεις πρώτοι που είχαν πτώση, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. 

Με 24 λεπτά να απομένουν, ο Oliveira εκτοξεύτηκε στην δεύτερη θέση για να φτάσει σε απόσταση 0,006 δευτερολέπτων από τον Johann Zarco και έτσι έσπρωξε τον ομότσταυλό του, Brad Binder, έξω από την πρώτη δεκάδα. Ο Joan Mir ανέβηκε στην πρώτη θέση με 1:29.811 καθώς η εστίαση των αναβατών άρχισε να στρέφεται από τον ρυθμό του αγώνα σε μια επίθεση χρόνου.

Όταν έμεναν 13 λεπτά στο ρολόι, ο Miller βρισκόταν στην πρώτη θέση, με οκτώ αναβάτες να βρίσκονται μέσα στο ίδιο δέκατο. Αυτό δεν κράτησε πολύ όμως καθώς ο Enea Bastianini πήγε πιο γρήγορα κατά μερικά δέκατα, πριν ο Maverick Viñales κάνει έναν γύρο που τον ανέβασε στην δεύτερη θέση. Ο Aleix Espargaro, όμως, δυσκολευόταν. Και στην στροφή 2Β, ο Espargaro είχε μια πτώση ίδια με του Savadori, που σημαίνει ότι με 11 λεπτά να απομένουν ο Ισπανός ήταν στην 14η θέση και έπρεπε να ανέβει στη δεύτερη μοτοσυκλέτα του για να βρει έναν αρκετά καλό γύρο για την πρώτη 10άδα.


O Quartararo βρέθηκε εκτός των κορυφαίων 10, αλλά ένας τρομερός γύρος τον είδε να ανεβαίνει στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας την προσπάθεια του Miller για 0,012 δευτερόλεπτα. Εν τω μεταξύ, ο Aleix Espargaro είχε πέσει στην 18η θέση. Μετά από μερικούς γύρους για να ζεστάνει το ελαστικό, ο Espargaro όντως ανέβηκε στην πρώτη 10άδα.

Ο τελευταίος γρήγορος γύρος του Zarco τον είδε να περνάει μπροστά από τον Quartararo για να τερματίσει τις ΕΔ3 ως ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα, καθώς ο Quartararo είναι ο μόνος αναβάτης χωρίς Ducati μέσα στην πρώτη εξάδα. Ο Jorge Martin διεκδίκησε την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Francesco Bagnaia και τον Enea Bastianini, με τον Alex Rins να περνάει με ασφάλεια στις ΚΑΤ2, καταλαμβάνοντας την 7η θέση. Οι Brad Binder, Maverick Viñales και Joan Mir είναι οι άλλοι αναβάτες που περνούν αυτόματα στις ΚΑΤ2, καθώς οι τελευταίες επιθέσεις κατέβασαν τον Aleix Espargaro στην 11η θέση και χάνει την απευθείας πρόκριση για μόλις 0,002 δευτερόλεπτα.

Επόμενο άρθρο »

Red Bull Ring: Moto3 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

O Luigi Taveri ανακηρύσσεται θρύλος των MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα