• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Red Bull Ring: Moto3 ΕΔ2
Ο Dennis Foggia στην πρώτη θέση
Νέα 19/08/2022 - 15:44

Ο Dennis Foggia ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Moto3 την Παρασκευή, με τον καιρό να επιτρέπει στους αναβάτες της μικρής κατηγορίας να έχουν την πρώτη τους πλήρως στενγή περίοδο δοκιμών. Ο Ιταλός σημείωσε 1:41.774 στον τελευταίο του γύρο για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση σε κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί μια κρίσιμη περίοδο δοκιμών, όσον αφορά τις θέσεις που οδηγούν απευθείας στις ΚΑΤ2. 


Ο Deniz Öncü τερμάτισε δεύτερος, παρά την σύκγρουσή του με τον Lorenzo Fellon στα τελευταία στάδια ενώ ο John McPhee έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στον τελευταίο του γύρο. Και οι δύο αναβάτες της AutoSolar GASGAS Aspar Team, ο Izan Guevara και ο Sergio Garcia, μπήκαν στην πρώτη 14άδα, κάτι που θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της απειλής βροχής κατά τις αυριανές ΕΔ3.

Με την πίστα να έχει στεγνώσει μετά από τις βρεγμένες ΕΔ1, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι όλοι οι αναβάτες βελτίωσαν αμέσως τους χρόνους τους σε σχέση με το πρωί. Αρχικά, το όνομα στην κορυφή άλλαζε με κάθε γύρο, πριν ο Ayumu Sasaki εδραιώσει την πρώτη θέση με 1:42.165 καθώς μπαίναμε στο τελευταίο τέταρτο, χρόνος που τον κράτησε στην κορυφή μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο.

Τότε, ο Daniel Holgado ανέβηκε στην κορυφή με 1:41.989, αλλά ο γύρος του ακυρώθηκε λόγω παραβίασης των ορίων πίστας, πράγμα που σημαίνει ότι ο ομόσταυλός του, Jaume Masia, είχε την τιμή να ρίξει τον Sasaki από την πρώτη θέση με 1:41.959. Σχεδόν αμέσως ο Öncü σημείωσε 1:41.816, αλλά βρέθηκε στο έδαφος λίγες στιγμές αργότερα μετά από μια σύγκρουση με τον Fellon, ο οποίος έχασε το μπροστινό της Honda του στην πρώτη στροφή. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το περιστατικό, αλλά επέλεξαν να το κάνουν καμία ενέργεια, ενώ και οι δύο αναβάτες ήταν εντάξει.


Καθώς όλοι προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν μια προσωρινή θέση στις ΚΑΤ2, υπήρξε μια αναταραχή από κόκκινους και πορτοκαλί τομείς καθώς έβγαινε η καρό σημαία. Ο Foggia ανέβηκε από την πέμπτη στην πρώτη θέση με 1:41.774 και ο Tatsuki Suzuki σημείωσε στη συνέχεια 1:42.035. Ο Suzuki πήρε τελικά την τέταρτη θέση, δεδομένου του προηγούμενου χρόνου γύρου του Öncü και μιας τελικής επίθεσης από τον McPhee, ο οποίος σημείωσε 1:41.823.

Ο Diogo Moreira πήρε την πέμπτη θέση με 1:42.080, μπροστά από τον Sasaki με 1:42.085. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Stefano Nepa, Riccardo Rossi, Jaume Masia και David Muñoz, (ο οποίος είχε ελαφριά επαφή με τον Öncü που έβγαινε από τη στροφή 2b στα πρώτα στάδια των ΕΔ2). Ο Guevara πήρε τη 12η θέση με 1:42.193 και ο Garcia τη 13η με 1:42.251, ενώ στην ΚΑΤ2 παιρνάνε επίσης προς το παρόν οι Daniel Holgado (11ος) και Kaito Toba (14ος).

Επόμενο άρθρο »

Red Bull Ring: MotoGP ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

H GASGAS στην μεγάλη κατηγορία!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα