• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Paco Sánchez: Δεν υπάρχει σχέδιο Β
Ο Mir θα υπογράψει με την Honda ή θα πάει σπίτι του
Νέα 10/07/2022 - 16:59

Υπάρχει ένα μεγάλο μυστήριο στην αγορά των MotoGP φέτος: ο λόγος που η Honda δεν έχει ακόμη υπογράψει τη συμφωνία με τον Joan Mir. Ούτε ο κατασκευαστής ούτε ο αναβάτης έχουν επί του παρόντος άλλες εναλλακτικές λύσεις, αλλά αν και ο γάμος μεταξύ των δύο φαίνεται προφανής, η επίσημη ανακοίνωση λείπει ακόμα. 

Ο Paco Sánchez, μάνατζερ του αναβάτη από τη Μαγιόρκα, έχει μιλήσει για την κατάσταση στο κανάλι TR MotoGP στο YouTube.

"Είναι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον Alberto Puig", είπε απλώνοντας τα χέρια του διάπλατα. "Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος για την αναβολή αυτής της απόφασης για τόσο καιρό. Ο Acosta δεν είναι η αιτία γιατί πιστεύω ότι πρέπει να μείνει άλλον έναν χρόνο στην Moto2, δεν νομίζω ότι είναι προετοιμασμένος για το άλμα στα MotoGP. Είναι σπουδαίος αναβάτης και θα έχει ένα καλό μέλλον μπροστά του, αλλά χρειάζεται ακόμα εμπειρία, δεν μπορείς να βάλεις το βάρος της Honda στους ώμους ενός τόσο νέου αναβάτη και δεν είναι ανόητος".

Δύο πράγματα είναι σίγουρα: ο Mir δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τον Marquez και δεν έχει άλλες εναλλακτικές.

"Ο Joan δεν φοβάται τίποτα. Ξέρει ότι ο Marc οδηγούσε με αυτή τη μοτοσυκλέτα όλη του τη ζωή, αλλά ξέρει επίσης ότι είτε θα υπογράψει με το HRC, είτε θα μείνει σπίτι. Δεν υπάρχει σχέδιο Β". ομολόγησε ο μάνατζερ.


"Μίλησα με τον Lin Jarvis πριν την είδηση ​​της αποχώρησης της Suzuki και είχε ήδη επιβεβαιώσει ότι ο Morbidelli θα συνεχίσει με τη Yamaha το 2023 - εξήγησε - μίλησα με τον Paolo Ciabatti μετά την ανακοίνωση και μου είπαν ξεκάθαρα ότι δεν θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον Joan γιατί έχουν άλλη φιλοσοφία".

Επομένως, o Mir πρέπει να φτάσει σε μια συμφωνία με την Honda και, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, τα χρήματα έχουν σημασία.

"Φυσικά, τα οικονομικά αιτήματα του Joan δεν είναι αυτά ενός rookie, είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Για μένα η Honda είναι ο νούμερο 1 κατασκευαστής στον κόσμο, αλλά μπορεί πάντα να συμβεί να βρεθεί σε μια δύσκολη στιγμή. Η Suzuki είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Honda είναι η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ Μαδρίτης, πρέπει να κερδίζουν κάθε χρόνο, το να τερματίζεις στη δεύτερη θέση είναι ήδη αποτυχία. Ως εκ τούτου, έχουν αμφιβολίες και δεν είναι μόνο ένα ή δύο άτομα που παίρνουν την απόφαση, αλλά μια ομάδα που εποπτεύει τα πάντα".


"Ο νούμερο 1 αναβάτης τους έχει υποστεί μια σειρά από προβλήματα, απρόβλεπτες συνθήκες για τις οποίες κανείς δεν ευθύνεται. Όταν χάνεις το αστέρι σου, που έφερε την μοτοσυκλέτα σου στη νίκη, χάνεις και τον δρόμο σου στην εξέλιξη. Είχαν ήδη χάσει τον Pedrosa, μετά έφτασαν οι Lorenzo και Espargarò, που είναι διαφορετικοί. Ο Pol οδηγεί με τον πίσω τροχό, ο Marc με τον μπροστινό, έτσι έγιναν αλλαγές στη μοτοσυκλέτα και δεν μπόρεσαν να πετύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όταν μπαίνεις σε μια αρνητική σπείρα, τότε όλα πάνε στραβά".

Μιλώντας για τον Marc, ο Ισπανός μάνταζερ έχει ξεκάθαρη άποψη: "Ελπίζω ότι ο Marquez θα επιστρέψει σύντομα, είναι ένα σύμβολο του Πρωταθλήματος, έχουμε ήδη χάσει τον Valentino και δεν μπορούμε να χάσουμε και τον Marc".

Επόμενο άρθρο »

Γιατί οι Βρετανοί πηγαίνουν στα Superbikes και όχι στα MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Alvaro Bautista: Τουλάχιστον η Suzuki ενημέρωσε νωρίς τους αναβάτες αυτή την φορά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα