• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γιατί οι Βρετανοί πηγαίνουν στα Superbikes και όχι στα MotoGP
Οι σκέψεις του Sam Lowes
Νέα 11/07/2022 - 13:38

Οι αριθμοί συμμετοχής και η επιτυχία παραμένουν εξαιρετικά υψηλά για τους Βρετανούς αναβάτες στα WorldSBK, ωστόσο, στα ΜotoGP, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι χωρίς Βρετανό αναβάτη για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Ποια είναι λοιπόν η αιτία αυτού - ο Sam Lowes μοιράζεται τις σκέψεις του.

Ο Lowes, ο οποίος πέρασε από τα British Superbikes πριν εξασφαλίσει μια μετάβαση στην WorldSSP το 2011, αγωνίζεται στο paddock των Grand Prix τις τελευταίες εννέα σεζόν, το οποίο περιλαμβάνει επίσης ένα χρόνο στα MotoGP με την Aprilia (2017).

Όντας τρίτος στο Πρωτάθλημα το 2020, μαζί με δύο τέταρτες θέσεις το 2015 και το 2021, ο Lowes έχει εδραιωθεί ως ένας από τους καλύτερους και πιο συνεπείς Βρετανούς αναβάτες στη σκηνή των Grand Prix στην Moto2.

Αλλά από τότε που ο Cal Crutchlow έβαλε τέλος στην αγωνιστική του καριέρα μετά τη σεζόν του 2020, τα MotoGP δυσκολεύονται να βρουν το επόμενο βρετανικό ταλέντο τους.


Ο Rory Skinner φαίνεται ότι θα ενταχθεί στην Moto2 την επόμενη σεζόν, με τον αναβάτη της Kawasaki να είναι επί του παρόντος  διεκδικητής του τίτλου στα βρετανικά Superbikes.

Αλλά όταν ρωτήθηκε γιατί φαίνεται να υπάρχει τόση περισσότερη επιτυχία και ευκαιρίες για τους Βρετανούς αναβάτες στα WorldSBK και όχι στα MotoGP - ο Jonathan Rea, ο Scott Redding και ο αδελφός του Lowes, Alex οδηγούν αυτήν τη στιγμή στο πρωτάθλημα Superbikes -, ο αναβάτης της Elf Marc VDS πιστεύει ότι ξεκινά από το εγχώριο επίπεδο.

"Η νοοτροπία, η στάση, η σκέψη αφορούν τα Superbikes, όχι τα MotoGP", λέει ο Lowes. "Νομίζω ότι υπάρχουν δύο λόγοι. Αν κοιτάξετε το εθνικό πρωτάθλημα στην Αγγλία, ξέρω ότι υπάρχει η κατηγορία τύπου Moto2 με Supersport, αλλά δεν είναι (το ίδιο)".

"Η στάση και η σκέψη πίσω από αυτό το πρωτάθλημα δεν αφορά τους αγώνες Grand Prix. Είναι περισσότερο προς τον τρόπο που στο Παγκόσμιο είναι οι κατηγορίες  Supersport/Superbike. Και το επίπεδο στα British Superbikes είναι αρκετά υψηλό".


"Οι πίστες είναι επίσης πολύ διαφορετικές από τις πίστες των Grand Prix. Είναι δύσκολο να πούμε γιατί. Το επίπεδο στην Moto2 και στα MotoGP είναι τόσο υψηλό. Σίγουρα κάποια από τα παιδιά στο WorldSBK θα μπορούσαν να περάσουν στα MotoGP και να τα πάνε καλά, αλλά το κύριο πράγμα, θα έλεγα,  η ιδέα ή μάλλον η νοοτροπία από μικρή ηλικία είναι ότι πας περισσότερο προς τον δρόμο των Superbikes".

"Εγώ ο ίδιος το έκανα και ήμουν τυχερός που πήγα στα Grand Prix. Ακόμη, αν έχουμε πολλά νεαρά παιδιά που οδηγούν αυτές τις μοτοσυκλέτες (των Superbikes) και βελτιώνονται όπως στα British Superbikes τώρα, εντάξει πρέπει να μάθουν τις πίστες αλλά όχι τις μοτοσυκλέτες, λίγο-πολύ στο Παγκόσμιο θα είναι απλώς λίγο πιο δυνατές οι μοτοσυκλέτες τους. Άρα το βήμα είναι πιο εύκολο".

"Τα παιδιά χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες Moto2 χωρίς ηλεκτρονικά, εντελώς διαφορετικά στυλ οδήγησης, ελαστικά, τα πάντα - είναι περίπλοκο. Επομένως, για μένα είναι απλώς η νοοτροπία σε νεαρή ηλικία".

"Το 90% των αναβατών που τα καταφέρνουν να φτάσουν σε αγώνες Grand Prix έχουν βρεθεί σε νεαρή ηλικία στην Ισπανία ή την Ιταλία και έχουν αγωνιστεί με Red Bull Rookies, Moto3, Moto2 - αυτά τα στυλ μοτοσυκλετών".

 

Επόμενο άρθρο »

MiniGP Cup: Αναβολή του 2ου αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Paco Sánchez: Δεν υπάρχει σχέδιο Β

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα