• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alvaro Bautista: Τουλάχιστον η Suzuki ενημέρωσε νωρίς τους αναβάτες αυτή την φορά
Νέα 10/07/2022 - 14:20

H Suzuki πολύ απροσδόκητα ενημέρωσε τα μέλη της Team Suzuki Ecstar για την απόφασή της να αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα, κατά τη διάρκεια της μονοήμερης δοκιμής μετά το ισπανικό Grand Prix στην Jerez στις 2 Μαΐου.

Η ξαφνική αυτή απόφαση - χωρίς να το γνωρίζουν ακόμη και τα πιο υψηλόβαθμα μέλη της ομάδας - ήρθε παρά το γεγονός ότι ήταν κοντά στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας για τη διατήρηση του Joan Mir και του Alex Rins για τις σεζόν του 2023 και του 2024 και μόνο μήνες μετά την πρόσληψη του Livio Suppo ως διευθυντή της ομάδας.

Ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Suzuki και της Dorna για να συμφωνήσουν ένα πρόστιμο που η ιαπωνική εταιρία θα υποχρεωθεί να πληρώσει για την παραβίαση της δέσμευσής της να αγωνιστεί στα MotoGP μέχρι το 2026, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Suzuki κλείνει το αγωνιστικό της τμήμα.

Πράγματι, έχοντας ήδη επικεντρώσει την εργοστασιακή της προσπάθεια σε μία μόνο μοτοσυκλέτα για τη σεζόν του 2011 ως συνέπεια της συνεχιζόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, στη συνέχεια η Suzuki αποσύρθηκε εντελώς στο τέλος του έτους πριν επιστρέψει το 2015.

Ο Alvaro Bautista - ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στα MotoGP με τη Suzuki το 2010 - παρέμεινε ως μοναδικός αναβάτης για τη σεζόν του 2011, με τον καλύτερο τερματισμό του να είναι η πέμπτη θέση στο Silverstone.

Λέει ότι μπορεί να καταλάβει την ξαφνική απόφαση της Suzuki, ακόμα κι αν είναι «έκπληκτος» που το βλέπει να συμβαίνει τόσο σύντομα μετά την κατάκτηση του πρώτου Παγκόσμιου Τίτλου της σε 20 χρόνια.

"Είμαι λίγο έκπληκτος γιατί κέρδισαν το πρωτάθλημα πριν από δύο χρόνια", ανέφερε ο Bautista, o οποίος αυτή την στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes. "Φαίνεται ότι φέτος έχουν μια καλύτερη μοτοσυκλέτα, την οποία έχουν βελτιώσει από την πλευρά του κινητήρα, οπότε ναι, ήταν μια έκπληξη".

Ενώ αυτή η τελευταία βόμβα φαινομενικά ήρθε χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, ο Bautista πιστεύει ότι ο Mir και ο Rins θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες που συνέβη όταν συνέβη, σε αντίθεση με το 2011 όταν "τον παράτησαν" στο τέλος της σεζόν τον Νοέμβριο.

"Ευτυχώς ειδοποίησαν τους αναβάτες ότι θα φύγουν, γιατί εμένα μου το είπαν στο τέλος της σεζόν, οπότε δεν είχα χρόνο να αντιδράσω και να ψάξω για κάτι άλλο".

"Ένα μείγμα συναισθημάτων λοιπόν, είμαι έκπληκτος, αλλά την ίδια στιγμή το έχουν κάνει στο παρελθόν…".

Ο Bautista ανέλυσε επίσης την άποψή του για τον ανταγωνισμό μεταξύ του Jorge Martin και του Enea Bastianini για την εργοστασιακή θέση της Ducati μαζί με τον Pecco Bagnaia την επόμενη σεζόν.

Με μια απόφαση που πρόκειται να ληφθεί κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, ο αναβάτης της Ducati, Bautista, πιστεύει ότι ο Martin έχει λυγίσει υπό την πίεση τόσο της προσδοκίας όσο και της ταχείας ανόδου του Bastianini.

"Ααα… δεν είναι εύκολο", είπε. "Αυτό που συνέβη στον Jorge ήταν περίεργο γιατί είχε ένα πολύ άσχημο ατύχημα πέρυσι, αλλά φαίνεται ότι ανέκαμψε και επέστρεψε σε καλό επίπεδο την περασμένη σεζόν, αλλά φέτος δυσκολεύεται πολύ".

"Είδαμε πέρυσι ότι είχε πιο πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά ήταν φυσιολογικό λόγω του τραυματισμού. Αλλά φέτος περίμενα κάτι παραπάνω από αυτόν".

"Πιστεύω ότι είχε το πρόβλημα μετά το ατύχημα πέρυσι, με την κλείδα και το χέρι, σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο, αν δεν είσαι στα καλύτερά σου, δεν έχεις καμία τύχη, ειδικά τώρα που οι διαφορές είναι πολύ μικρές. Θα μπορούσες να παλεύεις για βάθρα ή μόνο για να μπεις στους βαθμούς".

"Αγωνίζεται για μια καλή θέση την επόμενη χρονιά, οπότε δεν είναι η καλύτερη κατάσταση για αυτόν, αλλά ο Enea Bastianini τα πάει πολύ καλά και έχει ένα πραγματικά, πολύ δυνατό ξεκίνημα στη σεζόν".

Επόμενο άρθρο »

Paco Sánchez: Δεν υπάρχει σχέδιο Β

« Προηγούμενο άρθρο

Σαν σήμερα πριν 22 χρόνια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA