• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σαν σήμερα πριν 22 χρόνια
Ο Valentino Rossi πήρε την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία
Νέα 09/07/2022 - 18:41

Το ημερολόγιο έγραφε 9/7/2000 όταν οι αναβάτες των 500cc στήθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης στην πίστα του Donington Park για τον 9ο από τους 16 αγώνες της σεζόν του 2000.


Από την pole position ξεκίνησε ο Alex Barros, έχοντας δίπλα του τον Kenny Roberts Jr., τον Garry McAvoy και τον Valentino Rossi στην τέταρτη θέση (η πρώτη σειρά της σχάρας της εκκίνησης αποτελούταν από 4 αναβάτες). Η βροχή που είχε προηγηθεί έκανε τους αναβάτες να διαλέξουν βρόχινα ελαστικά. 


Ο Valentino Rossi έκανε μια κακή εκκίνηση και ήταν ο Γάλλος Regis Laconi ο οποίος έστριψε πρώτος, ακολουθούμενος από τους Alex Barros και Sete Gibernau, ο οποίος είχε ανέβει 11 θέσεις μέχρι να φτάσουν στην τέταρτη στροφή. Ο Valentino Rossi βρισκόταν στην 13η θέση και ο Max Biaggi στην 15η, στην μέση του πρώτου γύρου. Στον δεύτερο γύρο, ο Barros πέρασε τον Laconi για να οδηγήσει τον αγώνα. 


Μέχρι τον όγδοο γύρο, οι πολλές μάχες των πρωτοπόρων επέτρεψαν στον Rossi να πλησιάσει και να πάρει μέρος σε αυτές, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση, με τον ένατο γύρο να βλέπει τους τρεις πρώτους (Barros, Abe και Roberts Jr.) να έχουν κάνει διαφορά από τον McWilliams και τον Rossi. 


Λίγους γύρους μετά, ο Takuma Aoki και ο Rossi είχαν ανεβάσει ρυθμό, με τον Aoki όμως να έχει μια πτώση στον 15ο γύρο, ενώ ήταν τέταρτος. Στον 17ο γύρο, μια στεγνή αγωνιστική γραμμή είχε εμφανιστεί και ο Rossi (ο οποίος πλέον είχε περάσει στην δεύτερη θέση), άρχισε να κυνηγά τον μετέπειτα Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Roberts Jr., ο οποίος έχοντας περάσει μπροστά είχε ανοίξει την διαφορά στο ένα δευτερόλεπτο. 


Ο Rossi όμως μείωσε γρήγορα την διαφορά, με τον McWilliams να μπαίνει και αυτός στην μάχη, προσφέροντάς μας μερικούς πολύ ωραίους τελευταίους γύρους. Ο Βορειοϊρλανδός αναβάτης πέρασε στην κορυφή του αγώνα στον 19ο γύρο, όμως λίγο αργότερα θα αντιμετώπιζε πρόβλημα με την φθορά των ελαστικών του. 


Στον 26ο γύρο, ο Rossi είχε φτάσει πίσω από τον McWilliams και κατάφερε να τον περάσει για να φτάσει στην κορυφή του αγώνα και άρχισε να ανοίγει την διαφορά. Με αυτόν τον τρόπο, ο Valentino Rossi πέρασε την γραμμή του τερματισμού πρώτος,  ενώ πίσω του, οι McWilliams και Roberts Jr. δώσανε την μάχη μέχρι το τέλος, με την δεύτερη θέση να πηγαίνει στον Αμερικανό. 


Ήταν η πρώτη από τις 89 νίκες του Valentino Rossi στην μεγάλη κατηγορία και η αρχή της μεγαλειώδους πορείας του, που θα τον έβλεπε να βρίσκεται 7 φορές στην κορυφή του κόσμου. 

Επόμενο άρθρο »

Alvaro Bautista: Τουλάχιστον η Suzuki ενημέρωσε νωρίς τους αναβάτες αυτή την φορά

« Προηγούμενο άρθρο

Livio Suppo: Έχουμε καλούς αναβάτες και καλή μοτοσυκλέτα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA