• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Η επιλογή του ελαστικού ήταν ρίσκο
Στους τελευταίους 5-6 γύρους δεν ένιωθα το πίσω
Νέα 19/06/2022 - 18:33

O Quartararo ήταν ο μόνος από τους δύο αναβάτες που επέλεξαν σήμερα το μεσαίο πίσω ελαστικό, καθώς οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 50 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή. 
Ο αναβάτης της Yamaha κατάφερε να στρίψει πρώτος, ξεκινώντας από την δεύτερη θέση της εκκίνησης και οδήγησε όλους τους 30 γύρους, φτάνοντας στην νίκη και αυξάνοντας την διαφορά του στο Πρωτάθλημα στους 34 βαθμούς. 


Αλλά ο Quartararo παραδέχεται ότι η επιλογή του ελαστικού ήταν ένα στοίχημα και φοβόταν ότι πίεσε πολύ το ελαστικό στους πρώτους γύρους. 


"Νιώθω κουρασμένος", είπε μετά τον αγώνα. "Ήμουν άρρωστος όλο το Σαββατοκύριακο και στον αγώνα έβηχα λίγο".


"Δεν έχω λόγια. Κάναμε μια επιλογή στο πίσω ελαστικό, το μεσαίο, που ήταν ένα ρίσκο και στον αγώνα ήμασταν τυχεροί, γιατί είχε μεγαλύτερη φθορά από ότι υπολογίζαμε".


"Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μια πολύ πολύ ιδιαίτερη νίκη. Ήταν λίγο σαν την Βαρκελώνη".


"Την Παρασκευή δεν ήμουν τόσο καλός, χθες ήταν πολύ καλύτερα και σήμερα το πρωί με χρησιμοποιημένο μεσαίο ελαστικό, ένιωσα ότι είναι η σωστή επιλογή, γιατί με 27 γύρους ήμουν στα χαμηλά 1:22".


"Στον αγώνα οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές και από την αρχή ήμουν λίγο τρομαγμένος γιατί χρησιμοποιούσα το πίσω ελαστικό λίγο περισσότερο από ότι αναμενόταν για να πάω γρήγορα. Οι τελευταίοι 5-6 γύροι ήταν καταστροφικοί για το πίσω ελαστικό, αλλά η αίσθηση από το μπροστινό ήταν πολύ καλή".


Είναι η τρίτη νίκη του Quartararo, σε μια σειρά από πίστες όπου δεν αναμενόταν να είναι δυνατός, λόγω της έλλειψης ισχύος της Yamaha σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. 
Όταν ερωτήθη αν οδηγεί καλύτερα από ποτέ, ο Γάλλος αναβάτης ήταν ξεκάθαρος. 


"Προφανώς, αισθάνομαι καλύτερα από ποτέ, κάθε φορά που οδηγώ. Μαθαίνω και νιώθω ότι κάθε φορά βρίσκω κάτι παραπάνω. Η συγκέντρωση σήμερα για να κάνω 30 γύρους στην κορυφή και να είμαι σταθερός ήταν κάτι δύσκολο".


"Η Καταλονία με βοήθησε πολύ γιατί είχα μια παρόμοια κατάσταση, αλλά φυσικά έχω αυτοπεποίθηση και νιώθω ότι οδηγώ καλύτερα από ποτέ".

 

Επόμενο άρθρο »

Θετική η πρώτη εξέταση του Marc Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Μεγάλη νίκη για τον Fabio Quartararo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA