• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μεγάλη νίκη για τον Fabio Quartararo!
Πτώση του Bagnaia από την δεύτερη θέση
Νέα 19/06/2022 - 16:16

Ο Fabio Quartararo πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στα MotoGP με μια κυριαρχική νίκη στο γερμανικό Grand Prix του 2022 στο Sachsenring, μπροστά από τους Johann Zarco και Jack Miller.

Εν τω μεταξύ, ένα δαπανηρό λάθος στην αρχή για τον κάτοχο της pole position, Francesco Bagnaia, έσβησε τις ελπίδες του Ιταλού για τον τίτλο. 
Ο Quartararo κατάφερε να ξεκινήσει πολύ δυναμικά και να στρίψει πρώτος, με τον Bagnaia να του επιτίθεται στον αμέσως επόμενο γύρο. Ωστόσο, ο Γάλλος -που ήταν αποφασισμένος να διατηρήσει τη Μ1 του μπροστά στον καθαρό αέρα- απάντησε αμέσως και ξαναπέρασε μπροστά. 

Η καταστροφή στη συνέχεια χτύπησε στην έξοδο της ίδιας σφιχτής 1ης στροφής αρκετούς γύρους αργότερα για τον Bagnaia, όταν, με το που άνοιξε το γκάζι στην έξοδο, το πίσω μέρος γλίστρησε, στέλνοντας έναν πολύ εκνευρισμένο και απογοητευμένο Bagnaia στην αμμοπαγίδα. 


Αυτό το λάθος έδωσε στον Quartarao προβάδισμα 1,3 δευτερολέπτων έναντι του Zarco που βρισκόταν στην δεύτερη θέση, με τις Aprilias των Aleix Espargaro και Maverick Vinales να βρίσκονται στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. 

Οι 30 γύροι γύρω από το Sachsenring βασανίζουν πάντα την αριστερή πλευρά του πίσω ελαστικού και οι υψηλές θερμοκρασίες σήμερα το απόγευμα (35 βαθμοί στον αέρα και 52 στο έδαφος) αυξήσαν τις ανησυχίες για την ανθεκτικότητα των ελαστικών.


Με τον Quartararo να είναι ο ένας από μόλις τρεις αναβάτες (μαζί με τον Vinales και τον Pol Espargaro) που επέλεξαν το μεσαίο αντί για το σκληρό πίσω ελαστικό, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα σε τυχόν σημάδια αδυναμίας στα τελευταία στάδια του αγώνα για τον αναβάτη της Yamaha.

Αλλά ο Quartararo κράτησε σταθερό ρυθμό μέχρι το τέλος, με τον Zarco να είναι επίσης ασφαλής στη δεύτερη θέση, ενώ ο Aleix Espargaro και ο Jack Miller αγωνίστηκαν για την τρίτη θέση.

Ο Vinales ακολουθούσε από κοντά τον Espargaro για το πρώτο μισό του αγώνα, με την RS-GP στη συνέχεια να δέχεται την επίθεση του Miller, ο οποίος ανέκαμπτε από μια ποινή μεγάλου γύρου. 

Ο Miller τελικά πήρε την τέταρτη θέση όταν η πίσω συσκευή ρύθμισης ύψους της Aprilia του Vinales μπλόκαρε στην συμπιεσμένη θέση, αναγκάζοντας τον Ισπανό να αποσυρθεί με 13 γύρους να απομένουν.

Ο Miller πλέον κυνηγούσε τον Aleix Espargaro και έκανε την κίνησή του στην 1η στροφή με 8 γύρους να απομένουν, αλλά έχασε την γραμμή του, επιτρέποντας στον Espargaro να περάσει και πάλι μπροστά. Στη συνέχεια επανέλαβε την κίνηση, με το ίδιο ανεπιτυχές αποτέλεσμα, λίγους γύρους αργότερα, ενώ πιο πίσω, ο Luca Marini είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμό και να πλησιάζει τους δύο αναβάτες που πάλευαν για την τρίτη θέση του βάθρου, με πέντε γύρους να απομένουν.


Ωστόσο, λίγο πριν τους φτάσει ο Marini, ο Miller ανέβηκε στην τρίτη θέση όταν ένα λάθος του Espargaro τον ανάγκασε να ανοίξει την γραμμή του στην πρώτη στροφή. 

Ο ομόσταυλος του Zarco, Jorge Martin (που οδηγούσε για πρώτη φορά μετά από χειρουργική επέμβαση στο χέρι) ολοκλήρωσε την πρώτη εξάδα πίσω από τον Marini, με τον Brad Binder να είναι η κορυφαία KTM στην έβδομη θέση.
Ο Fabio Di Giannantonio πήρε την όγδοη θέση, μπροστά από τον Miguel Oliveira, ενώ την δεκάδα έκλεισε ο Enea Bastianini, ο οποίος ξεκίνησε από την 17η θέση και ήταν ο μόνος που είχε το μπροστινό μεσαίο ελαστικό. 

Ο Joan Mir έπεσε λίγες στιγμές μετά τον Bagnaia, στην ίδια στροφή, τερματίζοντας τις ελπίδες του για ανάκαμψη από τη δωδέκατη θέση.
Σκληρό ήταν το Σαββατοκύριακο για την Honda, που είδε τον Takaaki Nakagami να πέφτει, τους Alex Marquez και Pol Espargaro να αποσύρονται με μηχανικά προβλήματα και τον Stefan Bradl να τερματίζει στην 16η θέση, εκτός των βαθμολογούμενων θέσεων.

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Η επιλογή του ελαστικού ήταν ρίσκο

« Προηγούμενο άρθρο

Απίστευτη νίκη του Fernandez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA