• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Απίστευτη νίκη του Fernandez
Η πτώση του Vietti βάζει φωτιά στην βαθμολογία
Νέα 19/06/2022 - 15:28

Ο Augusto Fernandez κυριάρχησε στον αγώνα  της Moto2 στο Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland, ενώ ο Pedro Acosta έκανε το ένα-δύο μετά από μια συναρπαστική μάχη τεσσάρων αναβατών για την δεύτερη θέση. Ο Fernandez βγήκε μπροστά στον 6ο γύρο στο Sachsenring και προηγήθηκε έως και εννέα δευτερόλεπτα πριν χαλαρώσει στον 28ο και τελευταίο γύρο. Ο κάτοχος της pole position, Sam Lowes, πέρασε τον Marcel Schrötter στον προτελευταίο γύρο για να πάρει την τελευταία θέση του βάθρου, ενώ ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Celestino Vietti, δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς μετά την πτώση του ενώ βρισκόταν στην 11η θέση. 

Ο Lowes ήθελε να τελειώσει ένα σερί πέντε συνεχόμενων αγώνων που δεν τερμάτισε, αφού πήρε την pole position, και ο Βρετανός μετέτρεψε δεόντως αυτή την pole σε ένα προβάδισμα στην αρχή του αγώνα. Ο Schrötter ξεκίνησε από την πέμπτη θέση στο grid για να βρεθεί στη δεύτερη θέση στις πρώτες στροφές του εντός έδρας αγώνα του, μπροστά από τους Fernandez, Albert Arenas και Joe Roberts. Ο Aron Canet ωστόσο, είχε βρεθεί από την έκτη στη 12η θέση και ο Vietti από την όγδοη στη 10η.
Ο Acosta μπήκε στην πρώτη πεντάδα όταν πέρασε τον Roberts στον 3ο γύρο στη στροφή 1 και, αφού φαινόταν ότι ο Lowes και ο Schrötter θα μπορούσαν να ξεφύγουν από την ομάδα, ο Fernandez πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Για τρεις συνεχόμενους γύρους, ανέβαινε μια θέση στην τρίτη στροφή, παίρνοντας τον Arenas στον 4ο γύρο, τον Schrötter στον 5ο γύρο και μετά τον Lowes για το προβάδισμα στον 6ο γύρο.

Κοντά στο τέλος αυτού του έκτου γύρου, ο Acosta πέρασε τον Arenas για την τέταρτη θέση στη στροφή 12 και βρέθηκε στις θέσεις του βάθρου στο τέλος του 7ου γύρου αφού ο Schrötter είχε μια μεγάλη στιγμή στο πίσω μέρος καθώς άνοιξε το γκάζι βγαίνοντας από τη στροφή 13. Ο Γερμανός έπεσε για λίγο στην πέμπτη θέση λόγω της παρ' ολίγον πτώσης του, αλλά ανέκτησε μία από αυτές τις θέσεις όταν ξαναπέρασε τον Arenas καθώς έφτασαν ξανά στη στροφή 1.

Ο Fernandez, ο οποίος ήταν ταχύτερος στις ΕΔ της Παρασκευής, έβαλε το κεφάλι κάτω και άρχισε να ανοίγει την διαφορά. Ανέβασε το προβάδισμα στο ένα δευτερόλεπτο στον 8ο γύρο και το είχε διπλασιάσει σε μόλις τρεις ακόμη γύρους. Ο Lowes συνέχισε να είναι στη δεύτερη θέση και ο Acosta στην τρίτη, καθώς ο Schrötter δεχόταν την πίεση του Arenas. Μέχρι τότε, ο Canet είχε ανακάμψει μέχρι την έκτη θέση, αλλά ο Vietti είχε πολύ πιο δύσκολο έργο καθώς πάλευε για να επιστρέψει στην πρώτη 10άδα.


Στην πραγματικότητα, ο Vietti είχε πέσει στη 14η θέση όταν τον πέρασε ο Manuel Gonzalez στον 14ο γύρο, πριν ο Lowes χάσει την δεύτερη θέση από τον Acosta στην τρίτη στροφή του 15ου γύρου. Εν τω μεταξύ, ο Fernandez είχε αυξήσει την διαφορά στα 4 δευτερόλεπτα, επιδεικνύοντας έναν φρενήρη ρυθμό. 
Στον 16ο γύρο ο Canet έχασε την έκτη θέση από τον Fermin Aldeguer που είχε ξεκινήσει να ανεβάζει ρυθμό. Τρεις γύρους αργότερα , είχε χάσει την έβδομη θέση από τον ομόσταυλο του Aldeguer, Alonso Lopez.

Στη συνέχεια, ήταν ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Canet στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που τον υποβίβασε άλλη μια θέση. Ο Ai Ogura, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα στην 14η θέση, είχε περάσει τον Vietti για τη 12η θέση, σε μια βασική κίνηση στο πλαίσιο της μάχης για τον τίτλο, στον 5ο γύρο, ήταν στην δεκάδα στον 12ο γύρο και στη συνέχεια ξεπέρασε τον Canet για την όγδοη θέση στην πρώτη στροφή του 20ου γύρου.

Ο Aldeguer μπήκε στην πρώτη πεντάδα περνώντας τον Arenas, αλλά η επόμενη πολύ βασική στιγμή του αγώνα ήταν η πτώση του Vietti στην πρώτη στροφή. Ο Ιταλός προσπάθησε να περάσει τον Gonzalez στην αρχή του 22ου γύρου, έχασε όμως το μπροστινό αρκετά βαθιά μέσα στην στροφή, δυναμιτίζοντας έτσι την βαθμολογία του πρωταθλήματος. 


Ο Fernandez ήταν 7 δευτερόλεπτα μπροστά σε εκείνο το σημείο, αλλά ο Lowes και ο Schrötter επέστρεφαν στην μάχη για τη δεύτερη θέση, την οποία κρατούσε ακόμα ο Acosta. Ο Lowes πέρασε τον Ισπανό στον 25ο γύρο στη στροφή 12, αλλά ο Acosta ανταπέδωσε στον επόμενο γύρο στη στροφή 2. Αυτό δεν ήταν το τέλος της ιστορίας, με τον Lowes να περνάει ξανά στη στροφή 11, μόνο για να απαντήσει ο rookie άλλη μια φορά στην επόμενη γωνία.

Αυτές οι μάχες μεταξύ Lowes και Acosta επέτρεψαν στους Schrötter και Aldeguer να κλείσουν την διαφορά και να γίνουν και αυτοί μέρη της μάχης για την δεύτερη θέση. Ο Γερμανός πέρασε τον Lowes στην αρχή του προτελευταίου γύρου, αλλά ο αναβάτης της Marc VDS ανταπέδωσε τη χάρη στο τέλος του ίδιου γύρου. Στην συνέχεια στον τελευταίο γύρο, ο Lowes είχε επαφή με τον Acosta στις στροφές 12-13 καθώς οι αναβάτες ανταγωνίζονταν σκληρά για την δεύτερη θέση.

Ο Ακόστα κατάφερε τελικά να πάρει την δεύτερη θέση, 7,704 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fernandez αλλά 0,140 δευτερόλεπτα μπροστά στον Lowes. Ο Schrötter πήρε την τέταρτη θέση, 0,115 δευτερόλεπτα πιο πίσω και ο Aldeguer πέτυχε τον καλύτερό του τερματισμό μέχρι τώρα στην Moto2, παίρνοντας την πέμπτη θέση. Έπειτα, θα προστίθονταν τρία δευτερόλεπτα ποινής στον χρόνο του, για παραβίαση των ορίων της πίστας, αλλά αυτό δεν θα επηρέαζε το τελικό αποτέλεσμα του Ισπανού.

Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Arenas, Lopez, Ogura, Canet και Arbolino. Οι υπόλοιποι αναβάτες που πήραν βαθμούς ήταν οι Dixon, Gonzalez, Roberts, Beaubier και Chantra.

Πλέον, με την πτώση του Vietti, έχουμε 4 αναβάτες που χωρίζονται με λιγότερους από 20 βαθμούς διαφορά. O Vietti συνεχίζει να προηγείται, αλλά μόλις για 8 βαθμούς, με τον Ai Ogura να είναι στην δεύτερη θέση. Τρίτος είναι ο Augusto Fernandez με 12 βαθμούς διαφορά και τέταρτος ο Aron Canet, 17 βαθμούς πίσω από τον Vietti.

Επόμενο άρθρο »

Μεγάλη νίκη για τον Fabio Quartararo!

« Προηγούμενο άρθρο

Νίκη με μεγάλη διαφορά για τον Guevara!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA