• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποινή μεγάλου γύρου στον Miller
Για την πτώση του υπό καθεστώς κίτρινων σημαιών
Νέα 18/06/2022 - 22:00

Στα πρώτα στάδια των ΕΔ4 το Σάββατο στο Sachsenring, ο Aleix Espargaro της Aprilia έπεσε στην τελευταία στροφή και οι κίτρινες σημαίες ξεκίνησαν αμέσως να ανεμίζουν.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο Miller έπεσε στην ίδια στροφή.

Ευτυχώς κανείς δεν βρισκόταν στο σημείο της πτώσης καθώς οι κριτές μόλις είχαν ολοκληρώσει την διαδικασία καθαρισμού από την πτώση του Espargaro, αλλά ο Miller τέθηκε υπό έρευνα.

Συνήθως αυτού του είδους η παράβαση επισύρει ποινή θέσεων στην σχάρα εκκίνησης, αλλά σε αυτήν την περίπτωση στον Miller έχει επιβληθεί ποινή μεγάλου γύρου που θα εκτίσει στον αγώνα της Κυριακής – στον οποίο θα ξεκινήσει από την έκτη θέση.

Μια δήλωση από την Επιτροπή Αγωνοδικών της FIM MotoGP έγραφε: "Στις 18 Ιουνίου 2022 (στις) 14:02 κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμών ΕΔ4 του Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland, εσείς [Miller] είχατε μια πτώση χωρίς να σεβαστείτε την κίτρινη σημαία που εμφανιζόταν λόγω άλλης πτώσης  στη στροφή 13".

"Αυτό αντίκειται στις συγκεκριμένες οδηγίες που δίνονται στους αγωνιζόμενους και τις ομάδες των MotoGP και θεωρείται ανεύθυνη οδήγηση που βάζει σε κίνδυνο άλλους αγωνιζόμενους".

"Είναι επομένως παραβίαση του Άρθρου 1.21.2 του Κανονισμού Grand Prix του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM".

"Για τους παραπάνω λόγους, η επιτροπή εποπτείας FIM MotoGP επέβαλε ποινή μεγάλου γύρου για τον αγώνα Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland MotoGP."

Πριν πάει να δει τους αγωνοδίκες, ο Miller ανέφερε ότι είχε πει στον εαυτό του πλησιάζοντας την κίτρινη σημαία να μην πέσει και ήλπιζε να εξηγήσει ότι τα δεδομένα έδειχναν ότι δεν πίεζε όταν συνέβη το περιστατικό.

"Είδα τις κίτρινες σημαίες, είπα κυριολεκτικά στον εαυτό μου μέσα στο κράνος μου «μην πέσεις»", είπε ο Miller.

"Και το επόμενο πράγμα που ξέρω  είναι ότι ήμουν στο έδαφος. Κατάλαβα φυσικά ότι δεν υπήρχε κανείς στο χαλίκι, αλλά και πάλι ήταν κάτω από τις κίτρινες σημαίες, κυριολεκτικά είπα στον εαυτό μου μην πέσεις".

"Φυσικά, καταλαβαίνω. Έπεσα κάτω από κίτρινες σημαίες, αλλά θα πάω να υποστηρίξω την υπόθεσή μου και να πω "κοίτα, δεν προσπαθούσα να βελτιωθώ, μπορείτε να καταλάβετε από τους τομείς, από τα δεδομένα".

"Θα παρουσιάσω κάποια στοιχεία και ας γίνει ό, τι γίνει".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Η δεύτερη θέση ήταν εκπληκτική

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Αυτή η pole position σημαίνει πολλά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA