• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Η δεύτερη θέση ήταν εκπληκτική
Όποιο ελαστικό και αν διαλέξουμε αύριο έχουμε δυνατότητες
Νέα 18/06/2022 - 22:31

Σε μια μέρα όπου η Ducati αναμενόταν να εξασφαλίσει την pole position και πιθανώς όλη την πρώτη σειρά της εκκίνησης στο Sachsenring, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 είχε πολύ διαφορετικές ιδέες.

Ο Quartararo, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει ρυθμό ενός γύρου κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής και του Σαββάτου, βρήκε τις βελτιώσεις που απαιτούνται για όχι μόνο να εξασφαλίσει μια απίθανη θέση πρώτη σειρά, αλλά και να ανταγωνιστεί τον Bagnaia για την pole.

Αφού έφτασε στο ένα δέκατο πίσω από τον Ιταλό στον προτελευταίο γύρο του, η τελευταία προσπάθεια του Quartararo έκανε την Ducati και τον Bagnaia να ιδρώσουν καθώς έκλεισε τη διαφορά στα 76 χιλιοστά.


Όμως, παρόλο που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την pole position, είναι ένα ακόμη ξεκίνημα στην πρώτη σειρά που μπορεί να δει τον Quartararo να παλεύει με τον Bagnaia για τη νίκη.
Μιλώντας μετά τις κατατακτήριες, ο Quartararo επιβεβαίωσε ότι οι δύο τελευταίοι γύροι του αφορούσαν στο να πιέσει στο απόλυτο όριο του τι θα μπορούσε να αντέξει η M1 του, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε «απενεργοποίηση του εγκεφάλου».

"Έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε να βλέπουμε όλες τις ιταλικές μοτοσυκλέτες στις τρεις πρώτες σειρές, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί όλη την Παρασκευή και το Σάββατο το πρωί δεν μπορέσαμε να βρεθούμε στην πρώτη πεντάδα με το μαλακό ελαστικό", ανέφερε ο Quartararo. "Αλλά στις κατατακτήριες ουσιαστικά έσβησα τον εγκέφαλο μου και προσπάθησα να κάνω τον καλύτερο δυνατό γύρο".

"Η δεύτερη θέση ήταν εξαιρετική και επίσης ο ρυθμός στις ΕΔ4 ήταν καλός και με τα δύο ελαστικά. Όποια και αν είναι η επιλογή μας (για τα ελαστικά), νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε μεγάλες δυνατότητες".

Από την μέρα του Quartararo δεν έλειπαν τα επεισόδια, και μάλιστα κάποια περίεργα, καθώς στις ΕΔ3 η ζελατίνα του κράνους του Γάλλου αναβάτη έφυγε από την θέση της στην αριστερή πλευρά, αφού δεν κατάφερε να την κλείσει σωστά, ένα λάθος για το οποίο ανέλαβε πλήρως την ευθύνη.

Το λάθος από τον Quartararo σήμαινε ότι έπρεπε να επιστρέψει στο pit lane κατά τα τελευταία λεπτά των ΕΔ3, ενώ συνέβη και στον πιο γρήγορο γύρο του.

Ο Quartararo αστειεύτηκε: "Είμαι πάντα ένας αναβάτης που του αρέσει να κάνει περίεργα πράγματα", καθώς σίγουρα θα του ήρθαν αναμνήσεις από την ανοιχτή φόρμα του στην Καταλονία την περασμένη σεζόν.

"Νομίζω ότι βγήκα στην πίστα και δεν την έκλεισα καλά. Ήταν μερικοί αναβάτες μπροστά μου και ο Aleix (Espargaro), ήξερα ότι πήγαινε γρήγορα. Αλλά όταν γύρισα (το κεφάλι πίσω) η ζελατίνα σηκώθηκε και μετά βγήκε. Σκέφτομαι ότι είναι λάθος μου και γι' αυτό δεν θύμωσα".

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: MotoGP Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Ποινή μεγάλου γύρου στον Miller

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA