• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Αυτή η pole position σημαίνει πολλά
Πέρυσι ήμουν τελευταίος στις ΕΔ1
Νέα 18/06/2022 - 21:35

Υπάρχουν μερικά Σαββατοκύριακα που ξεκινούν καλά και συνεχίζουν ακόμα καλύτερα, σαν ο αναβάτης να βρίσκεται σε ένα σύννεφο όπου τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Το Sachsenring είναι μια πίστα που στο παρελθόν επιφύλασσε περισσότερο πόνο παρά κέρδος για τη Ducati. Σήμερα, όμως, ο Bagnaia πήρε εκεί την τρίτη του pole position για το 2022.

"Αισθάνομαι υπέροχα από τις ΕΔ1 την Παρασκευή είχα όλα όσα χρειαζόμουν και στην πραγματικότητα δεν άλλαξα τίποτα στη μοτοσυκλέτα", δήλωσε ο Pecco.  "Όταν συμβεί αυτό, όλα γίνονται πιο εύκολα, μπορείς να συγκεντρωθείς στα ελαστικά και στα του αγώνα. Οι συνθήκες δεν ήταν εύκολες στις κατατακτήριες, είχε πολύ ζέστη και ο αέρας είχε δυναμώσει, αλλά κατάφερα να είμαι γρήγορος, σε μια πίστα που δυσκολεύτηκα πέρυσι".

Δεν σε ανησυχεί καθόλου ο αγώνας;

"Ας πούμε ότι αν αποφάσιζαν να μειώσουν τον αριθμό των γύρων, όλοι οι αναβάτες θα συμφωνούσαν (γέλια). Δεν θα είναι εύκολο, ούτε καν η επιλογή των ελαστικών, γιατί το μεσαίο έχει περισσότερες δυνατότητες αλλά έχει μεγαλύτερη φθορά και το σκληρό είναι το αντίθετο , συν ότι δεν χρειάζεται να γίνουν πολλά για να καταστραφεί το πίσω".

Ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί σου;

"Οι δύο στην πρώτη σειρά μαζί μου, ο Quartararo και ο Zarco, στους οποίους προσθέτω τον Aleix. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια διαφορά, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να είμαι πρώτος. Ωστόσο, δεν έχω πολύ ξεκάθαρες ιδέες, γιατί στις ΕΔ4 χρησιμοποιούσαμε όλοι διαφορετικά ελαστικά και δεν είναι εύκολο να κάνουμε προβλέψεις. Σήμερα προσπάθησα να πιέσω με το καινούργιο ελαστικό, αλλά η φθορά  ήταν μεγαλύτερη από χθες και αύριο θα έχει ακόμα περισσότερη ζέστη".

Ποια θα είναι η πιο δύσκολη πρόκληση;

"Το να διατηρήσω  την συγκέντρωση μου για 30 γύρους. Πέρυσι ήταν πιο εύκολο για μένα γιατί ξεκινούσα από πίσω και έπρεπε να ανακάμψω, αλλά όταν είσαι μπροστά είναι πολύ πιο δύσκολο. Μετά η ζέστη, σήμερα είχε 33°, περισσότερο από ό,τι στη Jerez πέρυσι, αύριο θα έχει 35 ή 36. Ευτυχώς δεν είναι υγρό κλίμα, αλλά είναι καταστροφικό για τις αλλεργίες".

Είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις;

«Έτοιμος… όπως πάντα(γέλια). Είμαι χαρούμενος για τη δουλειά που κάνουμε και για το γεγονός ότι είμαστε δυνατοί σε μια πίστα όπου έχουμε δυσκολευτεί στο παρελθόν. Όλα είναι χάρη στο βήμα προς τα εμπρός που έκανα στο τέλος της περασμένης σεζόν, η αρχή αυτής ήταν περίπλοκη, αλλά όταν τακτοποίησα τα πάντα, ξεκίνησα ξανά από εκεί. Το να είσαι ανταγωνιστικός στη Βαρκελώνη και εδώ σημαίνει πολλά. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι η Ducati έχει πλεονέκτημα σε αυτή την πίστα, αλλά πέρυσι στις ΕΔ1 ήμουν τελευταίος και χθες 1ος, αυτό μας βοηθά να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο".

Αλλά ο Quartararo δεν το βάζει κάτω, είναι ακριβώς πίσω σου.

"Είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και είναι λογικό, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει αυτό. Παλεύει για να κερδίσει".

Πρέπει να καλύψεις διαφορά πολλών βαθμών, δεν θα ήταν καλύτερο να κρατήσεις το γκρουπ (των αναβατών) ενωμένο παρά να φύγεις μαζί του (με τον Quartararo);

"Όχι, αν βρεθώ μπροστά θα πιέσω και αν είμαι δεύτερος θα προσπαθήσω να προσπεράσω όσο πιο γρήγορα γίνεται όποιον έχω μπροστά για να κάνω τον δικό μου αγώνα. Δεν μου αρέσει να κάνω στρατηγικές για να κρατήσω τους άλλους αναβάτες κοντά, δεν είμαι έτσι".

Επόμενο άρθρο »

Ποινή μεγάλου γύρου στον Miller

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Moto2 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA