• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: MotoGP ΕΔ3
Νέο ρεκόρ για τον Bagnaia!
Νέα 18/06/2022 - 13:01

Άλλη μια περίοδος ελεύθερων δοκιμών, άλλο ένα νέο ρεκόρ γύρου όλων των εποχών στο Sachsenring. Αυτή ήταν η ιστορία των ΕΔ3 στα MotoGP στο Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland, καθώς ο Francesco Bagnaia απέκρουσε την επίθεση του Aleix Espargaro προς το παρόν. Ο Pecco μόλις είχε κάνει έναν νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου στη γερμανική πίστα το απόγευμα της Παρασκευής και κατάφερε να πάει ακόμα πιο γρήγορα το πρωί του Σαββάτου όταν έκανε το 1:19.765.

Κανείς δεν είχε κάνει γύρο στο Sachsenring σε λιγότερο από 80 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι αναβάτες των MotoGP αυτό το Σαββατοκύριακο, και ο Bagnaia χρειαζόταν άλλα 0,018 δευτερόλεπτα για να το καταφέρει χθες κατά τις ΕΔ2. Στη συνέχεια, ο Aleix Espargaro πλησίασε δελεαστικά όταν ξεπέρασε σήμερα δύο φορές το ρεκόρ του αναβάτη της Ducati με κάτι περισσότερο από 10 λεπτά να απομένουν στις ΕΔ3, με 1:20.013 και 1:20.007 σε δύο συνεχόμενους γύρους. Ίσως μάλιστα να έχασε λίγο χρόνο όταν βρέθηκε στον δρόμο του ο Franco Morbidelli στο τέλος του τελευταίου γύρου, δείχνοντας τα συναισθήματά του στον Ιταλό αναβάτη καθώς το 1:19 συνέχιζε να του διαφεύγει.

Στα τελευταία λεπτά ήταν ο ίδιος ο Bagnaia που τα κατάφερε, ανακτώντας την πρώτη θέση με 1:19.833 αρχικά και 1:19.765 στη συνέχεια. Ο Jack Miller, ο οποίος βρισκόταν σε έναν γρήγορο γύρο με οκτώ λεπτά να απομένουν όταν του έκοψε τον δρόμο ο Johann Zarco, ανασυγκροτήθηκε για να βρεθεί στη δεύτερη θέση με 1:19.873 στα τελευταία τέσσερα λεπτά. Φαινόταν ότι θα έχουμε και πάλι 1-2 για την Ducati, έως ότου ο Aleix Espargaro στιγμές αργότερα έκανε 1:19.829 με την RS-GP του και άρπαξε την δεύτερη θέση.  


Ο Zarco και ο Jorge Martin ξεπέρασαν και οι δύο το ρεκόρ της Παρασκευής όταν σημείωσαν 1:19.959 και 1:19.969 αντίστοιχα για να πάρουν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.


Το δράμα δεν περιορίστηκε στο χρονόμετρο, ωστόσο, και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, συνέβαλε σε αυτό, ακόμα κι αν πέτυχε την είσοδο του με ασφάλεια στις ΚΑΤ2 με 1:20.038 που τον άφησε στην έκτη θέση. Αυτός, όπως και ο Aleix Espargaro, είχε μια έξοδο στο χαλίκι στη στροφή 1, αλλά η πιο αξιοσημείωτη στιγμή ήταν όταν η ζελατίνα στο κράνος του Γάλλου βγήκε από την θέση της στην αριστερή μεριά. Αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να την επαναφέρει στη θέση της, ο Quartararo έπρεπε να επιστρέψει στα pits για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ βρισκόταν σε ένα γρήγορο γύρο. 

Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν ο Joan Mir στην έβδομη θέση, ο Luca Marini στην όγδοη, ο Takaaki Nakagami στην ένατη και ο Maverick Viñales στην δέκατη. 

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: Moto3 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Pol Espargaro: Σήμερα εγώ ήμουν το όριο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα