• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: MotoGP ΕΔ1
O Miller οδηγεί το 1-2 της Ducati
Νέα 17/06/2022 - 13:08

Ο Jack Miller και ο Francesco Bagnaia έθεσαν τον ρυθμό στις ΕΔ1 των MotoGP στο Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland. Ο Miller έχει επιβεβαιωθεί ότι θα βρεθεί στην Red Bull KTM Factory Racing το 2023, αλλά απομένουν 11 αγώνες το 2022 και ο Αυστραλός είναι ξεκάθαρο ότι θα τους αξιοποιήσει στο έπακρο. Έκανε 1:21.479 μόλις πέρασε το όριο των 15 λεπτών στην πρώτη περίοδο δοκιμών αυτό το Σαββατοκύριακο στο Sachsenring, και κανείς δεν θα κατάφερνε να το ξεπεράσει. Ο ομόσταυλός του, Pecco Bagnaia, έφτασε πιο κοντά, μόλις 0,015 δευτερόλεπτα πίσω, με ένα 1:21.494.


Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, ο οποίος είχε το νεο ψαλίδι που δοκίμαζε στην Καταλονία στην YZR-M1 του, δεν απείχε πολύ. Ο αναβάτης της Monster Energy Yamaha ολοκλήρωσε την περίοδο δοκιμών στην τρίτη θέση με 1:21.557, που πέτυχε αμέσως μετά τον ταχύτερο γύρο του Miller. Πολύ λίγοι έκαναν επιθέσεις χρόνου στο τέλος της διαδικασίας, αλλά ο Quartararo συνέχισε να κάνει γύρους στο 1:22 παρόλο που χρησιμοποίησε μόνο ένα σετ ελαστικών. Τέταρτος ήταν ο Johann Zarco με 1:21.655 και πέμπτος ο Takaaki Nakagami με 1:21.660, ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα στο Grand Prix για τον Ιάπωνα αναβάτη μετά την πτώση του στην Καταλονία. 


Ο Aleix Espargaro είναι άλλος ένας αναβάτης που προσπαθούσε να αφήσει πίσω του τις κακές αναμνήσεις από τη Βαρκελώνη – είπε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης στο Sachsenring ότι ένα ταξίδι στη Disneyland ήταν αρκετό – και ο αναβάτης της Aprilia Racing ήταν σταθερά έκτος στις ΕΔ1. Δοκιμάζοντας το νέο φέρινγκ του εργοστασίου της Noale, έκανε 1:21.665 και κατάφερε να κρατηθεί όρθιος παρά μια έξοδο στο χαλίκι στη στροφή 1. Ο Luca Marini έκανε τον έβδομο καλύτερο χρόνο με 1:21.671 ενώ ο Andrea Dovizioso, παρά την πτώση του στην πρώτη στροφή, πήρε την όγοδη θέση, με το 1:21.730 που έκανε κοντά στο τέλος των ΕΔ1 με νέα ελαστικά.

Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Jorge Martin με 1:21.735 και Alex Marquez με 1:21.772, με τον Maverick Viñales μόλις 0,041 δευτερόλεπτα πιο πίσω στην 11η θέση. 


Ενώ ο Aleix Espargaro και ο Dovizioso ήταν αλώβητοι ή σχετικά αλώβητοι μετά τα περιστατικά τους στη στροφή 1, οι συνέπειες φάνηκαν κάπως πιο οδυνηρές για τον αδερφό του πρώτου, Pol. Ο αναβάτης της Repsol Honda Team είχε ήδη χάσει το μπροστινό σε εκείνη τη στροφή, όταν είχε ένα άσχημο highside με την δεύτερη RC213V του και χρειάστηκε λίγο χρόνο για να σταθεί στα πόδια του. Ο Alex Rins, ο οποίος έχει τραυματισμό στον καρπό από τον αγώνα της Καταλονίας, οδήγησε μόνο για τη μισή περίοδο δοκιμών αφού και αυτός είχε ένα περιστατικό στην πρώτη στροφή. 

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: Moto2 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Moto3 ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα