• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Δεν είχα κάτι σημαντικό να δοκιμάσω
Στο τεστ της Βαρκελώνης
Νέα 07/06/2022 - 14:04

O Fabio Quartararο βρέθηκε στην κορυφή των φύλλων χρόνου στο τεστ της Βαρκελώνης, αλλά δεν υπήρχε τίποτα ιδιαίτερο να δοκιμάσει στην M1 του.

"Δεν είχα κάτι πολύ σημαντικό να δοκιμάσω", εξήγησε ο Γάλλος αναβάτης. "Είχα το ψαλίδι που είχα ήδη χρησιμοποιήσει στη Jerez και συνέκρινα δύο σετ ελαστικών και είχα αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσω τη δουλειά. Στη συνέχεια δοκίμασα μια νέα χαρτογράφηση για να προσπαθήσω να βρω λίγη περισσότερη ισχύ, μερικά νέα ελαστικά Michelin και μια ρύθμιση. Θα έλεγα ότι αυτά ήταν όλα".

Όσο για το αεροδυναμικό πακέτο και φέρινγκ που η Yamaha είχε φέρει στο Mugello, ο Quartararo δεν φαίνεται τελικά να το εκτιμά ιδιαίτερα. 


"Δεν θα το χρησιμοποιήσω πια. Θα μείνω με το πρωτότυπο. Ακόμα κι αν από έξω φαίνεται σαν μια πολύ μικρή αλλαγή, μπορείς πραγματικά να νιώσεις τη διαφορά στη μοτοσυκλέτα και με κάνει να νιώθω περίεργα. Από το Mugello την Κυριακή , αποφάσισα να επιστρέψω στο στάνταρ.Τελικά είναι καλύτερα. Στόχος του νέου φέρινγκ ήταν η βελτίωση της μέγιστης ταχύτητας στις ευθείες. Κερδίζαμε μόνο ένα χιλιόμετρο σε τελική και χάναμε πολλά στις στροφές.Γι αυτό αποφάσισα να επιστρέψω στο πρωτότυπο".


"Το 2019, το 2020 και το 2021 χρησιμοποιούσαμε πάντα το ίδιο φέρινγκ, όταν θα μπορούσαν να έχουν κάνει τρεις εξελίξεις. Χρειαζόμασταν να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, ακόμα κι αν λειτουργούσε. Έφτιαξαν δύο νέα φέρινγκ σε ένα χρόνο, γιατί ζήτησα να έχω κάτι με τέσσερα αεροδυναμικά φτερά και ήταν μεγάλη βελτίωση".

"Πάντα πίεζα, και ακόμα πιο σκληρά τώρα, για περισσότερη ισχύ, και είμαι σίγουρος ότι δουλεύουν σκληρά για τον νέο κινητήρα για το 2023. Πάντα λέω το ίδιο πράγμα, αλλά επειδή είναι αλήθεια. Αν τα κάνεις όλα τέλεια μπορείς να κερδίσεις, αλλά όταν είσαι σε δύσκολη κατάσταση, η περισσότερη ισχύς αλλάζει τον αγώνα σου. Θυμάμαι τον Bagnaia στον πρώτο αγώνα στο Portimao πέρυσι. Ήταν ενδέκατος στη σχάρα εκκίνησης και τερμάτισε δεύτερος. Λογικά, ήταν πολύ γρήγορος, αλλά όταν μου συνέβη κάτι παρόμοιο στον δεύτερο αγώνα, ήμουν έκτος ή έβδομος. Δεν μπορούσα να προσπεράσω, ακόμα κι αν είχα τον ρυθμό να παλέψω για τη νίκη με τον Pecco. Γι' αυτό πιστεύω ότι η ισχύς είναι το πιο σημαντικό πράγμα, και δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο".

Επόμενο άρθρο »

Ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό ο Nakagami

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Θέλω περισσότερη ευελιξία στην μοτοσυκλέτα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα