• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: MotoGP ΕΔ2
O Aleix Espargaro οδηγεί το 1-2 της Aprilia
Νέα 03/06/2022 - 17:21

Η Aprilia Racing κυριάρχησε την πρώτη μέρα στο Monster Energy Catalan Grand Prix καθώς ο Aleix Espargaro κατέκτησε την πρώτη θέση μπροστά από τον ομόσταυλό του, Maverick Viñales. Το ζευγάρι είχε τρία δέκατα διαφορά, αφού αντάλλαζαν το προβάδισμα στα φύλλα χρόνου καθόλες τις ΕΔ2, με τον Enea Bastianini να είναι ο πιο κοντινός τους αντίπαλος, στην τρίτη θέση. 

Ο Espargaro ανέβηκε στην κορυφή με 20 λεπτά να απομένουν, εκτοπίζοντας τον ταχύτερο αναβάτη των ΕΔ1, Alex Rins, με μεσαία ελαστικά. Επτά λεπτά απέμεναν όταν είδαμε τον πρώτο αναβάτη να βάζει μαλακά ελαστικά, με τον Viñales να αποφασίζει ότι ήταν η στιγμή για μια επίθεση χρόνου.


Ο Ισπανός χρησιμοποίησε καλά το μαλακό λάστιχο, καθώς έκλεψε την πρώτη θέση από τον ομόσταυλό του. Στη συνέχεια, ο Top Gun βρήκε άλλα δύο δέκατα στον επόμενο γύρο του, κατεβάζοντας τον χρόνο στο 1:39.705. Το τρίο της Ducati, ο Francesco Bagnaia, ο Enea Bastianini και ο Jorge Martin προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον Viñales, αλλά και οι τρεις απέτυχαν.

Στη συνέχεια, με την καρό σημαία να κυματίζει, ο Espargaro άρπαξε την κορυφή των χρόνων της Παρασκευής από τον Viñales με ένα εντυπωσιακό 1:39.402 – μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από το απόλυτο ρεκόρ γύρου του Fabio Quartararo πριν από 12 μήνες. Είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε τους Espargaro και Vinales να κάνουν το 1-2 στην Καταλονία ως ομόσταυλοι. Στο Grand Prix του 2015, οδηγώντας για την Suzuki, είχαν βρεθεί στο 1-2 στο grid!


Ο Bastianini βρέθηκε στην κορυφή του τρίο της Ducati που προσπάθησε να χαλάσει το πάρτι των RS-GP, 0,488 μακριά από τον ταχύτερο γύρο της ημέρας στην τρίτη θέση. Ο Bagnaia εξασφάλισε την τέταρτη θέση, με τον Martin στην πέμπτη τέσσερα δέκατα πιο πίσω. Ένας δυνατός τελικός γύρος από τον Brad Binder είδε τον Νοτιοαφρικανό να ανεβαίνει στην έκτη θέση των φύλλων χρόνου.


Ο Jack Miller έκανε τον έβδομο καλύτερο χρόνο, ενώ ο Quartararo θα έχει κάποιες ανησυχίες αύριο, αφού βρέθηκε τρία τέταρτα του δευτερολέπτου μακριά από τον αντίπαλό του για τον τίτλο, Aleix Espargaro, στην όγδοη θέση. Συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα της Παρασκευής ο ταχύτερος αναβάτης των ΕΔ1, Rins (με τον πρωινό του χρόνο), και ο Franco Morbidelli.

Επόμενο άρθρο »

Επιτυχής η επέμβαση του Marc Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: Moto3 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA