• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya: ΜotoGP ΕΔ1
Στην κορυφή ο Alex Rins
Νέα 03/06/2022 - 13:00

Ο Alex Rins ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στις ΕΔ1 των MotoGP στο Gran Premi Monster Energy de Catalunya. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου δοκιμών έγραψε τον χρόνο του 1:40.101, ενώ αμέσως μετά έκανε 1:40.185 καθώς έπαιρνε την καρό σημαία. Όπως ο Rins, έτσι και ο Maverick Viñales της Aprilia Racing τερμάτισε τις ΕΔ1 με καινούρια μεσαία ελαστικά, εμπρός και πίσω, και ανέβηκε στην δεύτερη θέση με 1:40.296 στον τελευταίο του γύρο.

Ο Franco Morbidelli ήταν ο ταχύτερος κατά τα πρώτα στάδια των ΕΔ1 με την YZR-M1 του και το 1:40.695 που σημείωσε ο Ιταλός στην πρώτη του έξοδο ήταν αρκετά καλό για να καταταγεί τρίτος στα τελικά αποτελέσματα. Ο Aleix Espargaro, ερχόμενος από το τέταρτο συνεχόμενο βάθρο του, σημείωσε ένα 1:40.708 που τον είδε να παίρνει την τέταρτη θέση στις ΕΔ1. Ο Pol Espargaro έβαλε τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές μέσα στην πρώτη πεντάδα, καθώς το 1:40.733 που έκανε με χρησιμοποιημένα ελαστικά (μαλακά εμπρός, μεσαία πίσω) ήταν αρκετό για να τον φέρει στην πέμπτη θέση.


Δύο ακόμη αναβάτες της Honda ακολούθησαν τον Pol στα φύλλα χρόνου, συγκεκριμένα οι Takaaki Nakagami και Alex Marquez. Ο Nakagami έφτασε στο 1:40.868 και ο Marquez ήταν μόλις 0,004 δευτερόλεπτα πιο αργός, με τον Miguel Oliveira να είναι η κορυφαία ΚΤΜ στην όγδοη θέση, με 1:40.901. Ο Joan Mir ήταν ένατος και ο Enea Bastianini έκλεισε την δεκάδα, όντας η ταχύτερη Ducati! 

Πρέπει να κοιτάξουμε πίσω στη 14η θέση για να βρούμε τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, του οποίου ο καλύτερος χρόνος ήταν 1:40.938. Μία θέση πίσω του ήταν ο άνθρωπος που αναζωπύρωσε την μάχη για τον τίτλο με την νίκη του πριν από μια εβδομάδα στο Mugello, ο Francesco Bagnaia, με χρόνο 1:41.105. Φυσικά, ήμαστε μόλις στις ΕΔ1 και φάνηκε ότι κανένας από τους δύο δεν πήγε για χρονική επίθεση στα τελευταία στάδια.

Η θερμοκρασία της ασφάλτου ήταν ήδη έως και 35 βαθμοί Κελσίου το πρωί της Παρασκευής στη Βαρκελώνη, υποδηλώνοντας ένα ζεστό Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, η μοναδική πτώση της περιόδου δοκιμών ήταν αυτή του Jorge Martin, που φαινόταν ότι μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα γλιστρήματος στην αριστερή πλευρά του ελαστικού που είχε χάσει θερμοκρασία καθώς περνούσε από την δεύτερη στροφή.

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: Moto2 ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya: Moto3 ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA