• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez – Νέα επέμβαση στο χέρι
Μετά από το GP της Ιταλίας
Νέα 28/05/2022 - 19:31

Ο Marc Marquez και ο Alberto Puig, (Team Manager) ενημέρωσαν νωρίτερα σήμερα τα μέσα ότι ο Marc Marquez θα υποβληθεί σε άλλη μια προγραμματισμένη (η τέταρτη στη σειρά) χειρουργική επέμβαση στο δεξιό βραχίονα. Η επέμβαση θα γινει στην Mayo Clinic στη Μινεσότα των ΗΠΑ μετά από τον αγώνα στο Mugello.

Η δήλωση αναφέρει ότι: Ο Marquez δεν αισθάνθηκε σημαντικές βελτιώσεις τους τελευταίους μήνες η ιατρική του ομάδα σε συνεργασία με άλλους ειδικούς, ξέτασαν την επιλογή μιας νέας επέμβασης. Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP™ θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη 31 Μαΐου για χειρουργική επέμβαση, υπό τη διεύθυνση του Dr Joaquin Sanchez Sotelo. Μόλις ολοκληρωθεί η μετεγχειρητική περίοδος, θα επιστρέψει στην Ισπανία για να ξεκινήσει η αποθεραπεία του. Στη συνέχεια, οι γιατροί θα αξιολογήσουν την κατάσταση του Marquez και την περίοδο ανάρρωσής του.

Ο Marc Marquez δήλωσε σχετικά: "Δυστυχώς, πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα από τη σεζόν του 2022 που θα με κρατήσει μακριά από τους αγώνες για λίγο. Μετά από όλους αυτούς τους μήνες εντατικής δουλειάς με τη νέα μου ιατρική ομάδα στη Μαδρίτη, η φυσική μου κατάσταση ειναι καλύτερη και έχω βελτιώσει την λειτουργία του δεξιού μου χεριού για να μπορέσω να αγωνιστώ στο Grand Prix, αλλά εξακολουθώ να έχω σημαντικούς περιορισμούς στο βραχιόνιό μου που δεν μου επιτρέπουν να οδηγήσω σωστά τη μοτοσυκλέτα και να πετύχω τους στόχους που πάντα έθεσα για τον εαυτό μου».

«Για αυτόν τον λόγο, μαζί με την ιατρική μου ομάδα, τον Δρ. Samuel Antuña και τον Dr. Angel Cotorro, και μετά από διαβούλευση με ειδικούς από την Mayo Clinic, πήρα την απόφαση να πραγματοποιήσω μια νέα επέμβαση με στόχο να βελτιώσω τη θέση μου επάνω στη μοτοσυκλέτα, κάτι που θα μου επιτρέψει να οδηγώ χωρίς περιορισμούς. Προσωπικά, έχω ισχυρό κίνητρο και ενθουσιασμό να συνεχίσω εργασθώ και να συνεχίσω την προσπάθεια να επιστρέψω και να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο."
«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου τους ανθρώπους γύρω μου, την ομάδα Repsol Honda, ολόκληρη την ιατρική μου ομάδα και ειδικά όλους τους οπαδούς μου για την υποστήριξη και την συμπαράσταση στις καλές και τις κακές στιγμές».


Δρ Sanchez Sotelo - Ιατρός: «Δεδομένης της έλλειψης επαρκούς κλινικής βελτίωσης με τη θεραπεία αποκατάστασης και με τις συμβουλές της ιατρικής του ομάδας, ο Marc Marquez θα υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στην κλινική Mayo στις ΗΠΑ, για να βελτιώσει την λειτουργία στο δεξί του βραχίονα που προέρχεται από την απώλεια κινητικότητας στο χέρι».  «Η χειρουργική επέμβαση θα αποτελείται από την εξαγωγή του υλικού οστεοσύνθεσης από τον ώμο του που σχετίζεται με οστεοτομία βραχιονίου για να αυξηθεί η εξωτερική περιστροφική κίνηση του βραχίονα και να διατηρηθεί η σταθερότητα του ώμου».

Επόμενο άρθρο »

Η απόσυρση του αριθμού 46

« Προηγούμενο άρθρο

Η σχάρα εκκίνησης ανά κατηγορία

Χορηγοί