• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η απόσυρση του αριθμού 46
Με ειδική τελετή στο Mugello
Νέα 28/05/2022 - 20:05

Υπάρχει μόνο ένας αριθμός 46! Το Σάββατο στο Gran Premio d'Italia Oakley, ο θρύλος των MotoGP, Valentino Rossi, επέστρεψε στο εμβληματικό Autodromo Internazionale del Mugello, σε μια τελετή όπου ο αριθμός 46 αποσύρθηκε από την δυνατότητα χρήσης στην μεγάλη κατηγορία.

Πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες δοκιμές, ο Πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas, και ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta, παρέδωσαν στον «Γιατρό» ένα ειδικό τρόπαιο με τον αριθμό 46 που ο ίδιος οδήγησε σε πρωτοφανή επίπεδα αναγνώρισης, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο αθλητικό σύμβολο.

Ο Rossi κατέκτησε εννέα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, πήρε 115 νίκες και ανέβηκε 235 στο βάθρο σε όλες τις κατηγορίες, καθώς έπαιξε βασικό ρόλο στον επαναπροσδιορισμό του αθλήματος για εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, με τον αριθμό 46 να σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: τον Valentino Rossi. Αποσυρόμενος από τα MotoGP στα τέλη του 2021, ο «Γιατρός» παίρνει πλέον μαζί του τον αριθμό 46, έναν αριθμό που έχει ταυτιστεί μαζί του όσο ελάχιστοι αριθμοί έχουν ταυτιστεί με ανθρώπους στην ιστορία. 


"Είναι ένα μείγμα συναισθημάτων, από τη μία πλευρά, είναι πολύ λυπηρό που τελείωσα, σταμάτησα, και επίσης που το #46 που αποσύρθηκε από τα MotoGP", δήλωσε ο Rossi. "Από την άλλη, είναι υπέροχο συναίσθημα γιατί ήταν μια μακρά ιστορία και μια αξέχαστη καριέρα γεμάτη μεγάλες στιγμές, γι' αυτό είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό. Σήμερα ήταν καλά, εδώ στο Mugello, γιατί είναι πάντα ένα ξεχωριστό μέρος, είναι πάντα το σπίτι του ιταλικού GP, του GP του σπιτιού μας , και είναι επίσης καλό γιατί πάντα αγωνιζόμουν με το #46 από την πρώτη χρονιά. Το #46 για μένα σημαίνει πολλά, γιατί ήταν ο αριθμός του Graziano, του πατέρα μου, όταν τερμάτισε δεύτερος στο Πρωτάθλημα των 250cc. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι σημάδι, δεν είναι απλώς αριθμός".

"Η Ιταλία είναι πάντα στην κορυφή στα MotoGP, ειδικά αυτή τη στιγμή γιατί οι μοτοσυκλέτες, η Aprilia και η Ducati, είναι πολύ δυνατές, και έχουμε πολλούς Ιταλούς αναβάτες, έχουμε τον Bastianini, που κέρδισε πολλούς αγώνες, αλλά και εμείς έχουμε πολλούς αναβάτες από την ακαδημία μας. Ο Pecco είναι πολύ δυνατός, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο και ο Luca και ο Bezz είναι γρήγοροι, έχουμε επίσης Morbidelli, έχουμε νεαρούς Ιταλούς αναβάτες που είναι πολύ δυνατοί, οπότε νομίζω ότι μπορώ να είμαι ήσυχος για το μέλλον".

"Σίγουρα μου λείπει (η ζωή ως αναβάτης), γιατί ήταν η ζωή μου εδώ και 26 χρόνια, να ακολουθώ το Πρωτάθλημα σε όλο τον κόσμο, αλλά είναι καλό. Είμαι χαρούμενος, δεν μου λείπει πολύ γιατί ήταν πολύ μεγάλο, πολύ αγχωτικό , οπότε τώρα είμαι λίγο πιο χαλαρός και νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή (να αποχωρήσω)!".

Φωτογραφίες από: Giuseppe Piazzolla / http://GPiazzoPhotography.com

Επόμενο άρθρο »

Di Giannantonio: H pole position ήταν από τα όνειρά μου

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez – Νέα επέμβαση στο χέρι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα