• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Ducati θέτει χρονοδιάγραμμα για την απόφασή της
Miller, Bastianini ή Martin στην εργοστασιακή ομάδα;
Νέα 06/05/2022 - 16:16

Όπως γνωρίζουμε, ο Jorge Martin, ο Enea Bastianini και ο Jack Miller παλεύουν για τη δεύτερη εργοστασιακή θέση της Ducati στα MotoGP, μια θέση που είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο περιζήτητες στο grid.

Και δικαιολογημένα, καθώς η Ducati κέρδισε τρεις από τους έξι πρώτους αγώνες, αν και δύο από αυτούς προέρχονταν από τον Bastianini με την μοτοσυκλέτα του 2021.
Ωστόσο, η Jerez ήταν μια σημαντική καμπή, όχι μόνο για τον Bagnaia, που κέρδισε τον πρώτο του αγώνα μετά τη Valencia πέρυσι (το πρώτο βάθρο της χρονιάς επίσης), αλλά και για την νέα GP22 της Ducati.

Παρά τις δυσκολίες της αρχής της σεζόν για όλους τους αναβάτες με την GP22, η Ducati έχει αρχίσει να κάνει τα βήματα της που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια μάχη για τον τίτλο, ειδικά στα χέρια του Bagnaia και πιθανώς του Bastianini.

Ενώ ο Miller έχει κάνει ελάχιστα μέχρι στιγμής για να δείξει ότι πρέπει να κρατήσει την θέση του, τα αποτελέσματα του Bastianini και οι δυνατότητες του Martin είναι κάτι που πολλοί πιστεύουν ότι έχουν θέσει σε κίνδυνο τον Αυστραλό.

Στην πραγματικότητα, ο Martin και ο Bastianini θεωρούνται πλέον φαβορί για την εργοστασιακή θέση του επόμενου έτους.

Μιλώντας για τους δύο αναβάτες και για το πότε θα μπορούσε να ληφθεί μια απόφαση, ο αθλητικός διευθυντής της Ducati Corse, Paolo Ciabatti, είπε στο Sky Sports Italia: "Η Ducati σίγουρα ποντάρει σε αυτούς στο μέλλον. Υπάρχει μόνο μία θέση στην εργοστασιακή ομάδα, αλλά ο στόχος είναι να διατηρηθούν και οι δύο στη Ducati".

Ο Ciabatti φαίνεται να προτείνει είτε ο Bastianini είτε ο Martin να πάρει την εργοστασιακή θέση, ωστόσο, η διατήρηση του Miller ενδιαφέρει επίσης τον κατασκευαστή με έδρα τη Μπολόνια. Όπως είπε ο διευθυντής ομάδας της Lenovo Ducati, Davide Tardozzi (μιλώντας στο grid στο Portimao), το να κρατήσουν τον Miller στην Ducati (ανεξαρτήτως σε ποιά ομάδα) είναι βασική τους προτεραιότητα.


Εάν ακολουθηθεί το χρονικό πλαίσιο που έδωσε ο Ciabatti (δηλαδή η απόφαση να παρθεί τον Ιούνιο), τότε οι επόμενοι τρεις αγώνες MotoGP σε Le Mans, Mugello και Catalunya είναι πιθανό να χρησιμεύσουν ως "οντισιόν" και για τους τρεις εμπλεκόμενους αναβάτες.

Στην τρέχουσα κατάσταση, ο Bastianini ήταν ο καλύτερος από τους τρεις και αν μπορούσε να κερδίσει άλλη μια νίκη σε έναν από τους τρεις γύρους που αναφέρθηκαν, τότε είναι κατανοητό ότι η Ducati θα ήταν δύσκολο να μην φέρει αυτόν στην εργοστασιακή της ομάδα. 

Αλλά όπως είδαμε προηγουμένως, η Ducati αρέσκεται να εξυψώνει τους αναβάτες από την ομάδα της Pramac, κάτι που θα μπορούσε επομένως να κάνει τον Bastianini υποψήφιο για αυτή τη θέση (της Pramac), έχοντας όμως μοτοσυκλέτα του 2023, όπως και οι εργοστασιακοί αναβάτες.
Ο αναβάτης που φημολογείται ότι έχει ήδη στην τσέπη του ένα συμβόλαιο με τη Ducati είναι ο Martin.

Ο αναβάτης της Pramac, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός ως rookie, έδειξε για άλλη μια φορά απίστευτη ταχύτητα κατά καιρούς αυτή τη σεζόν, ωστόσο, η εκστρατεία του για το 2022 έχει επηρεαστεί σοβαρά από πτώσεις στους αγώνες.


Αν και η πτώση στο Qatar δεν ήταν δικό του λάθος - τον έβγαλε ο Bagnaia που έχασε το μπροστινό στην 1η στροφή - ο Martin έπεσε επίσης λόγω δικών του λαθών σε Mandalika, Portimao και Jerez, γι' αυτό ο 24χρονος είναι μόλις 13ος στο πρωτάθλημα.

Αν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη θέση του Martin στη Ducati, οι επόμενοι τρεις γύροι είναι αναμφισβήτητα πιο σημαντικοί για αυτόν από τον Bastianini ή τον Miller.

Συνοπτικά στην περιγραφή του τι συνέβη στη Jerez, ο Martin είπε: "Είναι μια δύσκολη στιγμή και δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πούμε. Δυστυχώς αυτό είναι το νόημα των αγώνων".

Επόμενο άρθρο »

Bastianini: Δεν έχω τίποτα να ζηλέψω από τους εργοστασιακούς αναβάτες

« Προηγούμενο άρθρο

H Leopard πρόθυμη να πάρει την θέση της Suzuki

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA