• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Leopard πρόθυμη να πάρει την θέση της Suzuki
Με μοτοσυκλέτες Aprilia
Νέα 06/05/2022 - 12:00

Τη Δευτέρα έσκασε η είδηση-βόμβα ότι η Suzuki θα εγκαταλείψει τα MotoGP στο τέλος της σεζόν, σε μια απόφαση που κοινοποιήθηκε στην αγωνιστική ομάδα κατά τη διάρκεια της δοκιμής μετά τον αγώνα στη Jerez.

Η επίσημη ανακοίνωση αναμενόταν την Τρίτη, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε.

Αντίθετα, η Dorna εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση λέγοντας ότι η Suzuki δεν θα μπορούσε να αποφασίσει να εγκαταλείψει το πρωτάθλημα μόνη της, καθώς είναι δεσμευμένη σε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2026 μαζί με τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Η Dorna σημείωσε επίσης ότι είχε «υψηλά επίπεδα ενδιαφέροντος» από ανεξάρτητες ομάδες και επίσημα εργοστάσια για την ένταξη στο grid εάν παρουσιαζόταν η ευκαιρία.

Η Leopard – Πρωταθλητές Moto3 με τον Danny Kent το 2015, τον Joan Mir το 2017 και τον Lorenzo Dalla Porta το 2019 – ήταν πρόθυμοι να ενταχθούν στο grid των MotoGP στο παρελθόν και επανέλαβαν την επιθυμία τους την Πέμπτη κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής για την Moto3 και την Moto2 στη Βαρκελώνη.

"Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, υπάρχει ένα συμβόλαιο που εμπλέκεται και δεν νομίζω ότι η Suzuki μπορεί να φύγει ακριβώς έτσι, επειδή έχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο μέχρι το 2026", δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Leopard, Christian Lundberg. "Θα δούμε, αλλά αν ελευθερωθεί μια θέση και αν θέλει ο Θεός, και μας τη δώσουν (η Dorna), θα είμαστε πολύ χαρούμενοι.

"Όλo το paddock γνωρίζει ότι μας ενδιαφέρει απόλυτα και ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό το βήμα, αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να γίνει".

Εάν η Leopard όντως πάρει το νεύμα για να προχωρήσει στα MotoGP, ο Lundberg λέει ότι θα είναι σε συνεργασία με την Aprilia.

"Πιστεύω ότι η μόνη επιλογή θα ήταν να το κάνουμε με την Aprilia γιατί, κατά τη γνώμη μου, η Dorna πρέπει να επιβραβεύσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον μοναδικό κατασκευαστή στο grid που έχει μόνο δύο μοτοσυκλέτες, και σήμερα όλες οι μοτοσυκλέτες είναι πολύ ανταγωνιστικές", πρόσθεσε. "Λοιπόν, θα ήταν πολύ καλό για εμάς να δουλέψουμε με την Aprilia, καθώς είμαστε μια μισοϊταλική ομάδα και θα ήταν πιο εύκολο από το να συνεργαστούμε με τους Ιάπωνες, νομίζω ότι θα ήταν η καλύτερη επιλογή".

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του ισπανικού GP, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aprilia, Massimo Rivola, ανέφερε ότι ήταν ανοιχτός στο να συμμετάσχει μια δορυφορική ομάδα με την Aprilia εάν έρθει η κατάλληλη προσφορά.

Επόμενο άρθρο »

H Ducati θέτει χρονοδιάγραμμα για την απόφασή της

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Τι κάνουν οι άλλες Yamaha δεν με αφορά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα