• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: MotoGP ΕΔ2
O Quartararo επιστρέφει στην κορυφή στην Ισπανική πίστα
Νέα 29/04/2022 - 17:17

Ο Fabio Quartararo έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί στις προσδοκίες για το Ισπανικό Grand Prix της Red Bull, αφού απέκρουσε το σκληρό τρίο της Ducati, των Enea Bastianini, Francesco Bagnaia και Jorge Martin για να ολοκληρώσει την πρώτη μέρα της δράσης ως ο ταχύτερος. Ο Γάλλος κατάφερε να κάνει στα τελευταία στάδια έναν γύρο σε 1:37.071 και να απέχει πάνω από 2 δέκατα από τον επόμενο αναβάτη, με όλους τους αναβάτες να βελτιώνουν τους χρόνους τους σε σχέση με τις ΕΔ1.

Κοιτάζοντας την πρώτη μέρα, είναι το εργοστάσιο της Μπολόνια που μπορεί κάλλιστα να είναι οι πιο κοντινοί αντίπαλοι του Quartararo για τον θρόνο της Jerez αφού εντυπωσίασαν οι Bastianini, Bagnaia και Martin. Ο πρώην ηγέτης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος πήδηξε μπροστά από τον εργοστασιακό ομόλογό του στην καρό σημαία για να πάρει τη δεύτερη θέση αφού ο Bagnaia είχε νωρίτερα βρεθεί για λίγο στην κορυφή. Ο #63 φάνηκε να είναι πίσω στα καλύτερά του, καθώς έκανε αρκετούς γρήγορους γύρους, με τον καλύτερο να τον τοποθετεί τρίτο στο σύνολο και ένα τέταρτο του δευτερολέπτου μακριά από τον αντίπαλό του για τον τίτλο του 2021. Ο Martin ήταν λίγο λιγότερο από τρία δέκατα μακριά στην τέταρτη θέση.


Ενόψει αυτού που είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό Σαββατοκύριακο της καριέρας του στα MotoGP, ο Takaaki Nakagami ξεκίνησε καλά καταλήγοντας στην πέμπτη θέση συνολικά. Ο Ιάπωνας αναβάτης ήταν ο κορυφαίος της Honda, 0,009 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Pol Espargaro της Repsol Honda στην έβδομη θέση. Ανάμεσα στις δύο RC213V βρίσκεται ο Brad Binder στην έκτη θέση. Οι τελευταίες θέσεις μέσα στην πρώτη δεκάδα πήγαν στους Alex Rins, Aleix Espargaro και Jack Miller. 


Ο Marc Marquez είχε μια περίοδο δοκιμών αξέχαστη για όλους τους λάθος λόγους. Πρώτα, είχε ένα παρολίγον περιστατικό με τον ομόσταυλό του, Pol Espargaro και τον rookie, Remy Gardner, με τον Αυστραλό αναβάτη να εκνευρίζεται αρκετά από τις κινήσεις του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Αργότερα θα προκαλούσε την δυσαρέσκεια του Aleix Espargaro, με τον αναβάτη της Aprilia να κάνει εμφανή την αγανάκτησή του. 

Σε ένα αρκετά παράξενο μισό λεπτό, ο Marc Μarquez είχε δύο πτώσεις στη στροφή 6 και στην στροφή 9 αμέσως μετά.

Η πρώτη του πτώση ήταν μια ήπια στη στροφή 6, πριν πάρει γρήγορα τη μοτοσυκλέτα και επιστρέψει. Ενώ επέστρεφε στο pitlane, ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής περνούσε από τη γραμμή αγώνων στη στροφή 9 και άγγιξε ένα υγρό κομμάτι που είχε απομείνει από τη βροχή της Πέμπτης. Ο Ισπανός έπεσε ξανά, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει κάποια ανησυχία για τραυματισμό. 
Μετά από όλα τα παραπάνω, ο Marquez βρίσκεται στη 19η θέση. Αλλά δεν είναι ο μόνος πρωτοπόρος που αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο Johann Zarco της Pramac Racing, βρίσκεται στην 11η θέση. Παρά το γεγονός ότι ήταν ταχύτερος στις ΕΔ1 το πρωί της Παρασκευής, ο Joan Mir βρέθηκε στη 12η θέση. Ο τρίτος στην βαθμολογία,  Aleix Espargaro, βρίσκεται στη 13η θέση, ενώ - αφού έδειξε εντυπωσιακό ρυθμό στις ΕΔ1 και ανέβηκε στην τρίτη θέση - ο Alex Marquez είχε ένα απογοητευτικό απόγευμα και έμεινε στην 16η θέση. 

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Moto2 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: Moto3 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA