• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η εκπληκτική ανάκαμψη του Marquez στην COTA
Και οι άλλες φορές που το έχει κάνει στο παρελθόν
Νέα 15/04/2022 - 18:12

Μετά τη συγκλονιστική ανάκαμψη του οκτώ φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο Austin, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικά ακόμη περιστάτικά όπου ο Ισπανός πολυπρωταθλητής ξεκίνησε ή βρέθηκε πιο πίσω στην κατάταξη και τελικά μια τρομερή έφοδος τον έφερε και πάλι στις πρώτες θέσεις. 


Από την ένατη θέση στο grid, ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρέθηκε στην τελευταία θέση αφού αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του κατά την προσπάθειά του να ξεκινήσει. Από εκεί και πέρα, το θέμα ήταν να προσπαθήσει να φέρει ένα όσο  το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα. Και φυσικά το έκανε. Ο Marquez πήρε την καρό σημαία σε μια εκπληκτική έκτη θέση στον πρώτο του αγώνα μετά το βράδυ του Qatar, έχοντας χάσει τα GP της Ινδονησίας και της Αργεντινής λόγω τραυματισμού.

Ο Marquez είχε τον ρυθμό να διεκδικήσει τη νίκη στο Austin. Δυστυχώς, δεν θα μάθουμε ποτέ αν θα μπορούσε να είχε περάσει τον τελικό νικητή του αγώνα και νυν ηγέτη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Enea Bastianini, εάν η εκκίνηση δεν είχε πάει στραβά, αλλά ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας του Marquez ούτως ή άλλως. Και είναι κάτι που έχουμε δει στο παρελθόν να κάνει o #93 – ο Marquez και οι φανταστικές ανακάμψεις πάνε χέρι-χέρι.

Έτσι, συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αξέχαστες τέτοιες στιγμές που έχει πετύχει ο Marquez σε όλη τη λαμπρή του καριέρα.

Estoril 2010 (125cc) - Από 17ος στην πρώτη θέση


Μια εκπληκτική μάχη στα 125cc στο Estoril είδε τον αρχικό αγώνα να διακόπτεται με κόκκινη σημαία, τον ηγέτη του Πρωταθλήματος, Marquez, να ξεκινάει ξανά από το πίσω μέρος του grid αφού έπεσε στον γύρο παρατήρησης και στη συνέχεια να φτάνει στη νίκη μπροστά από τον βασικό του αντίπαλο για τον τίτλο, Nico Terol.


Philip Island 2011 (Moto2) - 38oς στο Grid, στο βάθρο στον αγώνα


Μια ποινή που τον έστειλε στο πίσω μέρος του grid δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τον Marquez από το να χαράξει το δρόμο του ανάμεσα από τους άλλους αναβάτες καθώς κατάφερε να ανέβει στο βάθρο πίσω από τον νικητή του αγώνα Alex de Angelis και τον τελικό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Moto2, Stefan Bradl.

Motegi 2012 (Moto2) - Νίκη από την 29η θέση


Ξεκινώντας από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, ο Marquez αντιμετώπισε πρόβλημα και έφτασε στην πρώτη στροφή τελευταίος. Ο Iσπανός αναβάτης χρειάστηκε να παλέψει και να βρει τον δρόμο του ανάμεσα σε 28 αναβάτες για να πάρει τελικά την όγδοη νίκη της σεζόν.

Valencia 2012 (Moto2) - Ανάκαμψη 32 θέσεων (33ος-1ος)


Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε βρεγμένος, ο Marquez οδήγησε έναν εκπληκτικό αγώνα στο φινάλε της σεζόν, καθώς άνοιξε τον δρόμο του για τη νίκη από την τελευταία θέση στο grid μπροστά από τον Julian Simon και τον Nico Terol για να υπογράψει με στυλ τον τελευταίο αγώνα στην πορεία του για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.


Le Mans 2014 (MotoGP) - Στην κορυφή μετά από λάθος στον πρώτο γύρο


Κάνοντας το με τον δύσκολο τρόπο, ο Marquez έφτασε στην πρώτη θέση, παρά ένα λάθος στον πρώτο γύρο που τον άφησε αρκετά πίσω, συνεχίζοντας το απίστευτο ρεκόρ του που τον είδε να κερδίζει τους 10 πρώτους αγώνες εκείνη την σεζόν.

Assen 2021 (MotoGP) - Από 20ος, 7ος


Ξεκινώντας 20ος, ο Marquez ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στη 12η θέση. Μέσα σε μόλις τρεις γύρους, ο Marquez είχε ανέβει συνολικά δέκα θέσεις, καθώς προσκολλήθηκε στο γκρουπ των πρωτοπόρων και τερμάτισε τον αγώνα στην 7η θέση.


Austin 2022 (MotoGP)- H έκτη θέση μετά την επιστροφή του


Ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά του RC213V του Marquez είδε τον οκτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να βρίσκεται τελευταίος στην 1η στροφή, προτού αρχίσει να δείχνει στον κόσμο γιατί είναι ο βασιλιάς της COTA, ανεβαίνοντας τελικά στην έκτη θέση και έχοντας απίστευτο ρυθμό.

Επόμενο άρθρο »

Emilio Alzamora: Ο Marc χρειάζεται υποστήριξη από την Honda

« Προηγούμενο άρθρο

Pol Espargaro: Θέλω να μείνω στα MotoGP για άλλα πέντε χρόνια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA