• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pol Espargaro: Θέλω να μείνω στα MotoGP για άλλα πέντε χρόνια
Νέα 15/04/2022 - 13:50

Ο Pol Espargaro είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2022. Η επίδοσή του στα τεστ πριν την σεζόν και ο τερματισμός του στο βάθρο στον εναρκτήριο γύρο στο Qatar έθεσαν τις βάσεις για μια επιτυχημένη δεύτερη σεζόν με το HRC σε μια ανανεωμένη RC213V.

Ο Ισπανός συζήτησε πρόσφατα τις φιλοδοξίες του για το 2022 και μετά σε μια συνέντευξη στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό DAZN του MotoGP. Στα 30 του χρόνια, ο αναβάτης από την Granollers αισθάνεται στο απόγειο της καριέρας του, αν και προειδοποιεί για τη φθορά των τραυματισμών. 


"Νιώθω σαν παιδί, νιώθω τέλεια, στην καλύτερη στιγμή της αθλητικής μου καριέρας, αλλά οι τραυματισμοί είναι πιο δύσκολοι στην ανάρρωση τώρα από ό,τι όταν ήμουν 18-20 ετών και γίνεται ένα πολύ απαιτητικό άθλημα, λόγω των τραυματισμών που έχω ήδη υποστεί".

Σε κάθε περίπτωση, ο Pol φιλοδοξεί να επεκτείνει σημαντικά την καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία, αν και χωρίς να μιμηθεί τα βήματα του θρύλου των MotoGP, Valentino Rossi.


"Βλέπουμε αθλητές, όπως για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο, που επεκτείνουν την αθλητική τους καριέρα ή τον Valentino, ο οποίος στα 40 του ήταν ακόμα ανταγωνιστικός.Ο Valentino είναι μοναδικός, δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του, αλλά θα ήθελα να επεκτείνω την αθλητική μου καριέρα για άλλα πέντε χρόνια σε υψηλό επίπεδο".

Όπως η συντριπτική πλειοψηφία των αναβατών στην κορυφαία κατηγορία, ο Pol Espargaro αντιμετωπίζει μια κρίσιμη χρονιά καθώς το συμβόλαιό του με την Honda λήγει στο τέλος της χρονιάς. Μια κατάσταση που έχει ήδη στο μυαλό του: "Είμαι δεκαπέντε χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και έχω βρεθεί πολλές φορές σε αυτήν την κατάσταση. Στα MotoGP, αυτό συμβαίνει κάθε δύο χρόνια, στις εργοστασιακές ομάδες, αλλά στην Moto3 και στην Moto2 κάθε χρόνο πρέπει να ανανεώνεις το συμβόλαιό σου. Είναι μια κατάσταση που την έχω βιώσει πολλές φορές".


"Ευτυχώς, έφτασα σε ένα σημείο στην καριέρα μου που μπορώ να είμαι περήφανος για όσα έχω πετύχει και είμαι χαρούμενος και ήρεμος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω άγχος για την ανανέωση (του συμβολαίου), αλλά είμαι σε άλλο σημείο και προσπαθώ, όπως o «El Cholo», να κοιτάω έναν αγώνα τη φορά και να δω τι θα ακολουθήσει", πρόσθεσε, αναφερόμενος στη δημοφιλή φιλοσοφία του προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε.

Όπως έχει κάνει στο παρελθόν, ο Espargaro μίλησε για την περηφάνια του που οδηγεί για την «καλύτερη ομάδα στον κόσμο» και τους "συγγραφείς" της «καλύτερης ιστορίας των MotoGP». 


"Παρά το γεγονός ότι τα πράγματα δεν είναι στη θέση τους και το εργοστάσιο αυτή τη στιγμή δεν είναι στην κορυφή, αν και φτάνουμε εκεί, προφανώς είναι ένα όνειρο, όχι για μένα, για όλους τους αναβάτες. Και όποιος λέει το αντίθετο λέει ψέματα".

Ο #44 έσπευσε επίσης να τονίσει την επιρροή του Team Manager του, Alberto Puig: "Είναι ένα άτομο που πρέπει να έχει κάθε ομάδα. Ο Alberto είναι ένα άτομο που, αν είναι μαζί σου, είναι μαζί σου στο έπακρο, και δεν θα αφήσει κανέναν ή τίποτα να σε πληγώσει. Και αυτός, αν μπορεί να βάλει τον εαυτό του στη μέση ανάμεσα σε σένα και μια σφαίρα, θα βάλει τον εαυτό του στη μέση και θα αποτρέψει αυτή τη σφαίρα από το να σε χτυπήσει".

Στην εμφάνισή του στο "La Caja de DAZN", ο Pol μιλά επίσης για τη σχέση του με τον αδερφό του, Aleix Espargaro.


"Τα πάω πολύ καλά μαζί του. Στο τέλος της ημέρας, η σχέση μεταξύ των αδερφών είναι πολύ ωραία , αλλά ο ανταγωνισμός στην πίστα είναι τεράστιος. Επίσης, τώρα βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο που ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον. Ο Aleix και η Aprilia είναι σε εξαιρετική φόρμα και αυτό δημιουργεί μια ανταγωνιστικότητα και άγχος μεταξύ μας που είναι δύσκολο να διαχειριστούμε ανεξάρτητα πόσο αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Μετά φτάνουμε σπίτι και ξεχνάμε τα πάντα, αλλά δεν είναι εύκολο".

Επόμενο άρθρο »

Η εκπληκτική ανάκαμψη του Marquez στην COTA

« Προηγούμενο άρθρο

Ο αρχιμηχανικός του Bastianini βλέπει ομοιότητες μεταξύ του Enea και του Dovizioso

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA