• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επιστροφή στην κορυφή για τον Jaume Masia
Σε έναν συναρπαστικό αγώνα γεμάτο προσπεράσεις
Νέα 11/04/2022 - 00:26

Για πρώτη φορά μετά το GP του Qatar του 2021, ο Jaume Masia είναι νικητής σε αγώνα, αφού ηγήθηκε μιας κλασσικής μάχης Moto3 στο Red Bull Grand Prix της Αμερικής. Ο Dennis Foggia παίρνει το προβάδισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από μια δεύτερη θέση, με τον κάτοχο της pole position, Andrea Migno, να παίρνει την τρίτη θέση. 


Ο Migno μπόρεσε να κρατήσει την πρώτη θέση στην πρώτη στροφή, αλλά ο Deniz Öncü ήταν σύντομα ο ηγέτης του αγώνα με μια επιθετική κίνηση στη στροφή 7. Ο Diogo Moreira, μετά από επαφή στην ευθεία με τον Öncü, πέρασε μπροστά στον δεύτερο γύρο, καθώς ο Garcia είχε ανέβει στην όγδοη θέση από 15ος. Ο Foggia αντίθετα από την δεύτερη θέση είχε φτάσει 10ος. Ο Izan Guevara δέχτηκε διπλή ποινή μεγάλου γύρου λόγω πρόωρης εκκίνησης. 

Ο Xavier Artigas ανέβηκε στην πρώτη θέση για μερικούς γύρους, ενώ  στον 6ο γύρο στην έξοδο της στροφής 13, υπήρξε επαφή μεταξύ του Garcia και του Daniel Holgado. Ο Garcia έπεσε και αργότερα εγκατέλειψε τον αγώνα, καθώς ο ίδιος ο Holgado έπεσε λίγο μετά στη στροφή 20. 


Στο μπροστινό μέρος είχε δημιουργηθεί μια ηγετική ομάδα επτά αναβατών: ο Masia τώρα ηγήθηκε των Ayumu Sasaki, Deniz Öncü, Diogo Moreira, Xavier Artigas, Dennis Foggia και Andrea Migno με εννέα γύρους για να τελειώσουν. Έχοντας απομείνει επτά, ο Foggia βγήκε μπροστά για πρώτη φορά, αλλά έναν γύρο αργότερα, ο Masia ήταν πίσω στην πρώτη θέση. Καθόλη την διάρκεια του αγώνα μέχρι τότε, οι προσπεράσεις ήταν αλλεπάληλες μην αφήνοντας ούτε μια στιγμή χωρίς δράση.

Προχωρώντας προς τον τελευταίο γύρο, ο Moreira είχε ένα highside – χωρίς να τραυματιστεί – στην τελευταία στροφή, καθώς οι Masia και Migno βρισκόντουσαν στις 2 πρώτες θέσεις. Ο Foggia ήταν τρίτος, ο Sasaki τέταρτος και ο  Öncü πέμπτος – ήταν μεταξύ αυτών των πέντε αναβατών ο αγώνας για τη νίκη. Ο Migno προηγούταν φτάνοντας στην πίσω ευθεία, αλλά ο Masia με ένα ωραίο slipstream και έκανε μια κίνηση στη στροφή 12.

Ήταν ο Masia μπροστά μπαίνοντας στον τελευταίο τομέα. Ο Migno βούτηξε στην εσωτερική στην προτελευταία στροφή, αλλά βγήκε εκτός γραμμής, επιτρέποντας τόσο στον Masia όσο και στον Foggia να περάσουν. Ο Masia δεν έκανε λάθος στην τελευταία στροφή και πήρε τη νίκη μπροστά από τους Foggia και Migno, καθώς ο Sasaki έχασε το βάθρο για 0,096 δευτερόλεπτα.

Ο Öncü αγωνιζόταν για τη νίκη καθ' όλη τη διάρκεια, αλλά τελικά τερμάτισε στην 5η θέση. Ο Artigas έχασε επίσης την επαφή στα τελευταία στάδια, με τον Ισπανό στην έκτη θέσημ μπροστά από τον Guevara, ο οποίος βρέθηκε εκεί μετά τις δύο ποινές μεγάλου γύρου. Οι Carlos Tatay, Riccardo Rossi  και Tatsuki Suzuki ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Εκπληκτική νίκη για Enea Bastianini!

« Προηγούμενο άρθρο

Παρθενική νίκη για τον Tony Arbolino!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα