• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εκπληκτική νίκη για Enea Bastianini!
Τρομερή μάχη από τον Marc Marquez
Νέα 11/04/2022 - 00:41

Ο Enea Bastianini είναι πλέον δύο φορές νικητής σε αγώνες MotoGP το 2022 καθώς οδήγησε έναν υποδειγματικό αγώνα για να ξαναπάρει το προβάδισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που τώρα κατευθύνεται προς την Ευρώπη. Ο Εnea τερμάτισε μπροστά από τον Alex Rins και τον Jack Miller καθώς το δίδυμο Suzuki και Ducati πάλεψαν στον τελευταίο γύρο για την δεύτερη θέση Η επιτυχία του Rins ήταν το 500ο βάθρο για την Suzuki στο 500ο GP για Dorna, IRTA, FIM και MSMA.

Καθώς τα φώτα έσβησαν, ο Miller έκανε το καλύτερο ξεκίνημα από την κορυφαία τριάδα της Ducati στην πρώτη σειρά και έστριψε πρώτος, μπροστά από τον Jorge Martin και τον Francesco Bagnaia. Ωστόσο, ήταν μια εφιαλτική εκκίνηση από την 9η θέση για τον Marc Marquez, καθώς κάτι πήγε στραβά με την μοτοσυκλέτα του οκτώ φορές Παγκοσμίου Πρωταθλητή και στη στροφή 1, ο #93 ήταν τελευταίος.


Στη συνέχεια, ο Bastianini πέρασε τον Bagnaia για την τρίτη θέση στον 1ο γύρο, καθώς ο Martin όρμησε για το προβάδισμα στην προτελευταία στροφή. Ο Miller ανταπέδωσε αμέσως στην τελευταία στροφή όμως και ήταν ο Αυστραλός που κράτησε τη σκυτάλη στον 2ο γύρο, με τον Fabio Quartararo και το δίδυμο της Suzuki – Rins και Joan Mir – να είναι 6ος, 7ος και 8ος αντίστοιχα πίσω από την πεντάδα των Ducati.

Στον 5ο γύρο, ο Marc Marquez είχε ανέβει στην 13η θέση. Πιο πάνω, ο Rins πέρασε τον  Pecco και έσπασε το σερί των Ducati στον 6ο γύρο. Ο 7ος γύρος είδε τον Marc Marquez να περνάει τον ομόσταυλό του, Pol Espargaro, στη στροφή 12 και με αυτόν τον τρόπο ο Marquez ήταν μέσα στην πρώτη δεκάδα – 0,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Aleix Espargaro στην όγδοη θέση και μόλις πέντε δευτερόλεπτα μακριά από τον ηγέτη του αγώνα, Miller.

Ο Rins ήταν ένας απόλυτος δαίμονας στα φρένα στη στροφή 11 και ο Ισπανός επέλεξε τον Zarco ως το επόμενό του θύμα στον 9ο γύρο. Το σημαντικότερο ήταν ότι ο αναβάτης της Suzuki κράτησε τον Γάλλο μακριά από τη στροφή 12, καθώς ο Rins κόλλησε ακριβώς πόσω από τον  Bastianini. Ο Rins βούτηξε το εσωτερικό του Ιταλού στη στροφή 11 στον επόμενο γύρο, αλλά ο Bastianini μπόρεσε να επιστρέψει με την ταχύτατη GP21 του. Εν τω μεταξύ, ο Marc Marquez είχε περάσει τον Aleix Espargaro και είχε τον Quartararo επόμενο στη λίστα του, καθώς έθεσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 11ο γύρο.

Ο Γύρος 12 είδε τον Bastianini να προσπερνά τον Martin στη στροφή 1 για την δεύτερη θέση, ενώ τον ακολούθησε και ο Rins, καθώς ο Miller άνοιξε την διαφορά στα 0,7 δευτεροόλεπτα. Ο Bagnaia και ο Mir ξεπέρασαν τον Zarco, ο Mir πέρασε στη συνέχεια τον Bagnaia στον 13ο γύρο.


Ο Γύρος 14 είδε τον Quartararo να περνάει δίπλα από τον συμπατριώτη του Zarco, ο Marc Marquez στη συνέχεια πέρασε τον Quartararo στην πίσω ευθεία, καθώς τόσο ο Mir όσο και ο Pecco πέρασαν τον Martin. Ο Bastianini, δεύτερος, σημείωσε τον καλύτερο γύρο του αγώνα καθώς το προβάδισμα του Miller μειώθηκε στα 0,3 δευτερόλεπτα. Οι δύο κορυφαίοι είχαν 1,4 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Rins, ο οποίος με τη σειρά του απείχε 1,3 δευτερόλεπτα από τον Mir. 

Με πέντε γύρους να απομένουν, φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να πάρει το προβάδισμα ο Bastianini από τον Miller. Σίγουρα, μπαίνοντας στο slipstream του Miller, ο Bastianini τοποθέτησε την GP21 του σην εσωτερική της GP22 και ο Bastianini πήρε το προβάδισμα στη στροφή 12.

Τώρα, πώς θα απαντούσε ο Miller; Ο Bastianini απομακρύνθηκε περίπου τρία δέκατα και με τρεις γύρους να απομένουν, η διαφορά ήταν μισό δευτερόλεπτο. Ο Rins βρισκόταν τώρα 0,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Miller, ο Mir ήταν ένα δευτερόλεπτο ακόμα πιο πίσω.


Στον 18ο από τους 20 γύρους, ο Bastianini αύξησε το προβάδισμά του σε ένα δευτερόλεπτο και αυτός ο τρομερός ρυθμός που δείχνει στο τελευταίο στάδιο των αγώνων ήταν παρών. Η κύρια δουλειά του Miller τώρα ήταν να κρατήσει τον Rins μακριά. Ξεκινώντας τον τελευταίο γύρο, ο Μπαστιανίνι είχε 1,6 δευτερόλεπτα διαφορά, αλλά ο MIller ήταν μόλις 0,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Rins. 


Στη στροφή 11, την αγαπημένη του Rins, ο αναβάτης της Suzuki έκανε την κίνησή του. Αλλά ο Miller έβαλε τη Ducati του στην ευθεία και ο Αυστραλός επέστρεψε στην δεύτερη θέση. Ο Miller αμυνόταν καλά, αλλά ο Rins ήταν πολύ καλός στη στροφή 18, και στη στροφή 19 είχε την εσωτερική. Ο Rins εκεί κατάφερε να περάσει και πάλι στην δεύτερη θέση, καθώς ο Bastianini περνούσε την γραμμή του τερματισμού για να πάρει την δεύτερη νίκη του για το 2022. 


Ο Mir κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση, καθώς ο Bagnaia τερμάτισε πέμπτος. Ο Marc Marquez έδωσε μια πραγματικά εκπληκτική μάχη μετά από μια πολύ κακή εκκίνηση και κατάφερε να περάσει την γραμμή του τερματισμού στην 6η θέση. Ο Quartararo πολέμησε τόσο σκληρά όσο κανείς για να πάρει την έβδομη θέση, με την επόμενη καλύτερη Yamaha στην 15η θέση.

Ο Martin έπεσε μέχρι την 8η θέση καθώς το δίδυμο της Pramac δυσκολεύτηκε στο δεύτερο μισό του αγώνα, με τον Zarco να τερματίζει ένατος. Την δεκάδα έκλεισε ο Maverick Viñales. 

Επόμενο άρθρο »

MOTOGPWORLD PADDOCK 4 @ USA

« Προηγούμενο άρθρο

Επιστροφή στην κορυφή για τον Jaume Masia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα