• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παρθενική νίκη για τον Tony Arbolino!
Πτώσεις για Celstino Vietti και Aron Canet
Νέα 10/04/2022 - 21:21

Το όνομα ροντέο του Circuit of the Americas σίγουρα ανταποκρίθηκε στο όνομά του μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα Moto2 στο Red Bull Grand Prix της Αμερικής. Καθώς τα φαβορί του αγώνα και οι διεκδικητές του Πρωταθλήματος έπεσαν, ο Tony Arbolino διατήρησε την ψυχραιμία του για να πάρει την πρώτη του νίκη στη μεσαία κατηγορία με διαφορά 3,4 δευτερολέπτων. Ο Ai Ogura εξασφάλισε το δεύτερο βάθρο του στη σεζόν για να περάσει στη δεύτερη θέση στην βαθμολογία, ενώ μια υπέροχη οδήγηση από τον Jake Dixon του χάρισε ένα παρθενικό βάθρο στα Grand Prix. 

Ο κάτοχος της pole position, Cameron Beaubier, έκανε μια καλή εκκίνηση, πρώτος όμως έστριψε ο Celestino Vietti από την δεύτερη θέση. Ο Aron Canet και ο Tony Arbolino στη συνέχεια πέρασαν και αυτή τον Beaubier με την μάχη για το βάθρο να αρχίζει.

Ερχόμενος σε αυτόν τον αγώνα ως πρώτος στο Πρωτάθλημα, ο Vietti άνοιξε μια διαφορά μισού δευτερολέπτου στον εναρκτήριο γύρο. Στη μέση του Γύρου 1, ένα τεράστιο περιστατικό στην 12η στροφή οδήγησε πέντε αναβάτες εκτός πίστας με τον Somkiat Chantra να εμβολίζει τον Sam Lowes, ενώ οι Fermin Aldegue, Zonta Van Den Goobergh και Gabriel Rodrigo ενεπλάκησαν και αυτοί εγκαταλείποντας τελικά τον αγώνα. 


Canet και Arbolino μάχονταν για την δεύτερη θέση στον δεύτερο γύρο, μια μάχη η οποία είδε τον Canet νικητή, ο οποίος άρχισε να κάνει διαφορά. Η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου είχε μειωθεί σε μόλις μερικά δέκατα και η πρώτη θέση άλλαξε σύντομα χέρια στη στροφή 9, με τον Canet να παίρνει την πρώτη θέση και τον Vietti να μένει στη δεύτερη. Στη συνέχεια, μόλις μερικές στροφές αργότερα, ένα λάθος του Beaubier επέτρεψε σε πολλούς αναβάτες να περάσουν καθώς ο Αμερικανός έπεσε στην όγδοη θέση της κατάτατξης.

Ο Αμερικανός δεν ήταν ο μόνος αναβάτης που πάλευε να κρατηθεί όρθιος στην COTA, με τον Simone Corsi  να πέφτει στη στροφή 14 και τον Pedro Acosta να πέφτει στην 6η στροφή, ενώ βρισκόταν στην πέμπτη θέση. 


Στη συνέχεια, η 6η στροφή είδε τον Celestino Vietti να πέφτει από την δεύτερη θέση. Αυτό σήμαινε ότι οι Arbolino και Dixon πέρασαν στην πρώτη τριάδα και η πτώση του Vietti έδωσε ένα άνετο προβάδισμα στον νέο ηγέτη του αγώνα Canet, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ο αναβάτης της Flexbox HP40 στον όγδοο γύρο έχασε το μπροστινό μέρος της Kalex του στη στροφή 7 και έπεσε ενώ οδηγούσε τον αγώνα. Ως αποτέλεσμα, τρεις αναβάτες μπήκαν στη μάχη για τη νίκη, με τον Arbolino να προηγείται των Dixon και Ogura, αλλά μια αριστοτεχνική απόδοση από έναν ψύχραιμο και συγκροτημένο Arbolino εξασφάλισε ότι άνοιξε πολύ γρήγορα μια μεγάλη διαφορά στους επόμενους γύρους. 


Στη συνέχεια, ο γύρος 12 είδε τη σειρά του βάθρου να αποφασίζεται, με τον Ogura να εκμεταλλεύεται πλήρως τον εξασθενημένο Dixon και να τον προσπερνά στη στροφή 12. Ευτυχώς για τον Βρετανό, είχε αποκτήσει αρκετή διαφορά έναντι του Marcel Schrötter και του Beaubier στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.


Για τον Beaubier, αυτό που ξεκίνησε ως ονειρεμένος εντός έδρας αγώνας μετατράπηκε σε εφιάλτη, καθώς ενώ είχε περάσει τον Schrötter κόστισε στον εαυτό του έναν τερματισμό στην τέταρτη θέση και 13 πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο όπου έκανε ένα λάθος και είχε πτώση και έδωσε στον Schrötter τον πρώτο του τερματισμό στην κορυφαία τετράδα μετά το GP της Valencia το 2020.

Ο Jorge Navarro ανέκαμψε από την ποινή μεγάλου γύρου που είχε, για να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα, ενώ ο Jeremy Alcoba πήρε την 6η θέση. Ο Augusto Fernandez πήγε από την 18η θέση στην εκκίνηση στο 9η, αλλά τερμάτισε πίσω από τον Bo Bendsneyder και τον Joe Roberts. Tην δεκάδα έκλεισε ο Βέλγος αναβάτης, Barry Baltus.

Επόμενο άρθρο »

Επιστροφή στην κορυφή για τον Jaume Masia

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Aragon: Δεύτερος αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα