• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Aragon: Δεύτερος αγώνας
Δεύτερη νίκη για τον Alvaro Bautista
Νέα 10/04/2022 - 19:01

Με τον αγώνα 2 στην MotorLand Aragon ήρθε μια δεύτερη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM για τον Alvaro Bautista. Αφού ξεκίνησε από την πρώτη θέση μετά τη νίκη του στον αγώνα της Superpole, ο Bautista κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη από τέσσερα δευτερόλεπτα καθώς πήρε ένα μικρό προβάδισμα τριών βαθμών στο Πρωτάθλημα μετά το πρώτο Σαββατοκύριακο.

Ο Bautista άντεξε στις πρώτες πιέσεις από τους Michael Ruben Rinaldi, Jonathan Rea και Toprak Razgatlioglu. Ο Bautista ανέβηκε στην κορυφή στον 3ο γύρο πριν προσπαθήσει να απομακρυνθεί.

Μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την μάχη των Rea και Rinaldi για την δεύτερη θέση, με τον Rea να βγαίνει εκτός γραμμής στη στροφή 1 στον 4ο γύρο, κάτι που επέτρεψε στον Rinaldi να φτάσει στη δεύτερη θέση με τον Razgatlioglu τρίτο και τον Rea τέταρτο. Δύο γύρους αργότερα ο Rea προσπέρασε τον Razgatlioglu στη στροφή 1 για να ανέβει στην τρίτη θέση, ενώ στον 11ο γύρο ο Rinaldi βγήκε εκτός γραμμής και επέτρεψε στον Rea να επιστρέψει στη δεύτερη θέση.

Ο Razgatlioglu αρχικά υποχώρησε, αλλά στη συνέχεια έκλεισε τη διαφορά από τον Rinaldi στα τελευταία στάδια του αγώνα, δοκιμάζοντας μια κίνηση στις στροφές 16-17 όπου ο Rinaldi αμύνθηκε από την εξωτερική για να διατηρήσει τη θέση του. Στον επόμενο γύρο, ο Razgatlioglu έκανε την κίνηση του στη στροφή 1 για να περάσει στην τρίτη θέση πριν στρέψει τα μάτια του στον Rea. Αν και μπορούσε να μειώσει τη διαφορά στους τέσσερις τελευταίους γύρους, ο Rea κράτησε τη δεύτερη θέση με τον Razgatlioglu τρίτο και τον Rinaldi τέταρτο.

Με νίκη, ο Bautista βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το Misano το 2019, με διαφορά 1022 ημερών, καθώς πήρε την 18η νίκη στην καριέρα του στα WorldSBK. Ο Rea και ο Razgatlioglu κατέκτησαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα και για πρώτη φορά οι ίδιοι τρεις αναβάτες μοιράστηκαν τρία βάθρα στον πρώτο γύρο της σεζόν. Η δεύτερη θέση του Rea σημαίνει ότι πήρε το 175ο βάθρο του με την Kawasaki και το 218ο στην καριέρα του.

Ο Alex Lowes τερμάτισε στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Axel Bassani, με τον Ιταλό να κάνει μια καλή αρχή στο Πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας την φόρμα που είχε πέρυσι, μια χρονιά στην οποία εντυπωσίασε ως rookie. 


Στη μάχη για την έβδομη θέση συμμετείχαν οι Loris Baz, Xavi Vierge, Garrett Gerloff και Iker Lecuona. Ο Baz κατάφερε να προηγηθεί περίπου στα μισά του αγώνα και έμεινε εκεί ως ο κορυφαίος αναβάτης BMW στον Αγώνα 2. Ήταν 0,865 δευτερόλεπτα μακριά από τον Ισπανό rookie Vierge που τερμάτισε ως ο κορυφαίος αναβάτης της Honda, αν και ήταν μόλις 0,616 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Gerloff. Ο Lecuona ήταν μπροστά από τον Gerloff μέχρι τον τελευταίο γύρο, αλλά προσπεράστηκε από τον αναβάτη της Yamaha στον τελευταίο γύρο και περιορίστηκε στην 10η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Παρθενική νίκη για τον Tony Arbolino!

« Προηγούμενο άρθρο

COTA: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA