• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Είναι δύσκολο να ξέρω τι να περιμένω
Αλλά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό
Νέα 01/04/2022 - 19:42

Ήταν η πρώτη φορά που ο Fabio Quartararo ήταν τόσο γρήγορος στο βρεγμένο. Οι συνθήκες που επικράτησαν στην Ινδονησία ήταν μέχρι τώρα η Αχίλλειος πτέρνα για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, όμως ο Γάλλος κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στη Mndalika. Τώρα φτάνει στην Αργεντινή, έχοντας όμως ως φυλακτό τον προ δύο εβδομάδων αγώνα. 


"Ήταν πολύ σημαντικό γιατί όταν φτάσαμε στη Mandalika άλλαξαν την άσφαλτο και το πίσω ελαστικό, ξέραμε ότι ήμασταν γρήγοροι σε αυτήν την πίστα, αλλά με όλες τις αλλαγές ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Βασικά ήμασταν γρήγοροι στο στεγνό , ο ρυθμός ήταν υπέροχος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις όταν βρέχει. Ποτέ δεν ήμασταν γρήγοροι, αλλά το κράτημα ήταν τρελό. Μου πήρε χρόνο για να συνειδητοποιήσω ότι μπορούσα να είμαι πολύ γρήγορος, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε κάτι στη μοτοσυκλέτα γιατί ακόμα και όταν δεν είχαμε πρόσφυση, η μοτοσυκλέτα ήταν η ίδια στη Mandalika. Είχαμε τύχη που η πίστα είχε πρόσφυση, αλλά πρέπει να βρούμε μια λύση σε πίστες που δεν έχουν πρόσφυση".

Η πίστα της Αργεντινής έχει να χρησιμοποιηθεί από τα MotoGP από το 2019 και οι αναβάτες δεν ξέρουν ακόμα τι συνθήκες θα βρουν αύριο το πρωί στην πίστα. Ο Quartararo ήταν εκεί το 2019 και ερωτηθείς αν θα είναι δύσκολο  να προβλέψει πού θα βρίσκεται αυτό το Σαββατοκύριακ, απάντησε: 


"Βασικά ναι τα περασμένα χρόνια στο Qatar είχαμε τουλάχιστον τρεις ημέρες δοκιμών και είχαμε τον αγώνα μία ή δύο εβδομάδες αργότερα, οπότε η πίστα ήταν ήδη καθαρή λίγο πολύ. Φέτος δεν έγινε δοκιμή στο Qatar, δεν ήμασταν ποτέ εδώ (στην Αργεντινή) για δοκιμές. Η πρώτη φορά που ήμουν εδώ στα MotoGP ήταν το 2019, δεν οδηγούσα πολύ άσχημα κοιτάζοντας τα δεδομένα σήμερα το πρωί, οδηγούσα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Είναι δύσκολο να ξέρω τι να περιμένω, αλλά θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να δω τι αποτέλεσμα είναι δυνατό. Το σίγουρο είναι ότι θα δώσω το 100% μου".

Πριν τα MotoGP, ο Fabio είχε ξαναβρεθεί στην Αργεντινή. To 2018 είχε τερματίσει τον αγώνα της Moto2, στην 22η θέση, 57 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή του αγώνα, Matia Pasini.


"Για να είμαι ειλικρινής είναι ένα όνειρο γιατί  μόλις σκέφτεσαι ότι εδώ πριν από τέσσερα χρόνια ήμουν 22ος, ποτέ δεν ξέρεις αν θα φτάσεις στα MotoGP ή όχι. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι τώρα, αυτός ο αγώνας ήταν ένας από τους χειρότερους της καριέρας μου, ο πιο δύσκολος, αλλά είναι αυτός που με έκανε να αλλάξω, οπότε θα έλεγα ότι δεν είναι μια υπέροχη ανάμνηση γιατί μπορώ να γελάσω με αυτόν τον αγώνα".
Όσο για την αλλαγή του προγράμματος, ο Quartararo την βλέπει σαν πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει.


"Έχουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. Είναι κρίμα και πραγματικά σταυρώνουμε τα δάχτυλά μας που έρχεται το αύριο. Βασικά θα είναι μια πρόκληση, κυρίως για τους μηχανικούς, γιατί θα έχουν πολλή δουλειά. Το Σάββατο θα είναι μια κουραστική μέρα, αλλά στην τηλεόραση θα είναι ωραία, θα δούμε αν είναι ωραία ή όχι για εμάς. Τουλάχιστον θα τα έχουμε όλα σε μια μέρα και θα χάσουμε μόνο μία δοκιμή".

Επόμενο άρθρο »

Νέο σικέιν στο Red Bull Ring

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Το Σάββατο θα είναι μεγάλη μέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA