• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Το Σάββατο θα είναι μεγάλη μέρα
Ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα
Νέα 01/04/2022 - 14:43

O Johann Zarco έρχεται από έναν καλό αγώνα στην Ινδονησία που του επέφερε το πρώτο του βάθρο για το 2022. Ο Γάλλος αναβάτης δήλωσε μάλιστα ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει και καλύτερες θέσεις και είναι αλήθεια ότι είχε τρομερό ρυθμό αγώνα. Τώρα τα MotoGP επιστρέφουν στην Αργεντινή για πρώτη φορά από το 2019 και ο Zarco έχει μερικές καλές αναμνήσεις από την πίστα.


"Από τη Moto2 έχω υπέροχες αναμνήσεις. Φαίνεται αρκετά γρήγορη πίστα, αρκετά μεγάλες στροφές και γρήγορες στροφές, γι' αυτό νιώθω άνετα εδώ. Με τη Yamaha στα MotoGP πήρα ένα καλό αποτέλεσμα το 2017, βάθρο το 2018 παλεύοντας για τη νίκη όταν ο Cal κέρδισε τον αγώνα. Στη συνέχεια, το 2019 με την KTM ήταν πιο δύσκολο - δύο χρόνια χωρίς την Αργεντινή είναι αρκετά. Τώρα αισθάνομαι καλά με την Ducati, συνεχίζω να αναπτύσσομαι σε αυτήν γιατί η αίσθηση είναι αρκετά καλή, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορεί να είναι ακόμα καλύτερα όταν χρησιμοποιήσω όλες τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας. Ελπίζω, αν τα καταφέρω εδώ, να έχω ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Μετά το βάθρο στη Mandalika, σίγουρα ήταν μια καλή ώθηση, αλλά θα περιμένουμε να δούμε γιατί άλλαξε το πρόγραμμα. Το Σάββατο θα είναι μεγάλο, επομένως πρέπει ταυτόχρονα να είμαστε έξυπνοι για να κάνουμε καλή δουλειά, αλλά από την άλλη πλευρά να προσπαθήσουμε να πάμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να προετοιμαστούμε για τις κατατακτήριες".

Η πρόσφυση που θα βρουν αύριο οι αναβάτες στην πίστα δεν θα είναι ιδανική, μετά τον πολύ καιρό που έχει να χρησιμοποιηθεί. Αυτό από την μια μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, από την άλλη όμως, ο Zarco προσπαθεί να δει την θετική πλευρά.


"Πρέπει να δούμε. Όταν η πίστα είναι βρώμικη, ακόμα κι αν είναι δύσκολο, μπορώ να βρω κάποια όρια, τότε όταν το κράτημα είναι καλύτερο, έχω το αντίθετο πρόβλημα, δεν πιέζω αρκετά τη μοτοσυκλέτα. Είναι πολύ δύσκολο να το πω πριν οδηγήσουμε στην πίστα γιατί όταν οι συνθήκες είναι διαφορετικές, μερικές φορές υπάρχουν διαφορετικά συναισθήματα και αυτό βοηθάει πολύ".

Όσο για τα φορτία που καθυστέρησαν να φτάσουν στην πίστα, η Pramac Ducati ήταν μια από τις τυχερές ομάδες.


"Είναι δύσκολο για τις ομάδες που δεν έχουν λάβει τίποτα. Η δουλειά που γίνεται συνήθως σε 48 ώρες θα γίνει σε μια μόνο νύχτα, οπότε θα είναι δύσκολο. Ευτυχώς για την Pramac έχουμε τα πάντα, οπότε είμαστε έτοιμοι. Το Σάββατο θα είναι μια μεγάλη μέρα αλλά αρκετή εξάσκηση για να συνηθίσουμε στην πίστα και επίσης να καθαρίσουμε την πίστα γιατί έχουμε πολύ καιρό να αγωνιστούμε εδώ. Ως συνήθως, θα έχουμε αρχικά χαμηλή πρόσφυση και μετά θα βελτιωθεί, οπότε θα είναι μια μεγάλη μέρα το Σάββατο. Μου αρέσει αυτή η πίστα και η αλλαγή στο πρόγραμμα πιστεύω ότι θα είναι ακόμα αρκετά καλή για να ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Είναι δύσκολο να ξέρω τι να περιμένω

« Προηγούμενο άρθρο

Oliveira: Στόχος μου είναι να ξεκινήσω καλά από τις κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA