• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέο σικέιν στο Red Bull Ring
Για μείωση της ταχύτητας πριν την 3η στροφή
Νέα 01/04/2022 - 20:51

Το Red Bull Ring επέστρεψε στο ημερολόγιο του MotoGP το 2016 και ήδη δέχθηκε πυρά για την ασφάλειά του, με αρκετούς αναβάτες να μην είναι ευχαριστημένοι με την εγγύτητα των φραγμών στην πίστα και την έλλειψη αμμοπαγίδων σε ορισμένες περιοχές.

Το τελευταίο διορθώθηκε την επόμενη χρονιά, αν και η κύρια προβληματική περιοχή της γρήγορης δεύτερης στροφής παρέμενε.

Η ασφάλεια αυτού του τμήματος της πίστας ήρθε πάλι στο προσκήνιο το 2020 όταν ο Franco Morbidelli και ο Johann Zarco συγκρούστηκαν σε ένα τρομακτικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα και οι δύο τους μοτοσυκλέτες να τρέξουν προς την τρίτη στροφή και σχεδόν να πετύχουν το δίδυμο της Yamaha, Valentino Rossi και Maverick Vinales.

Τοποθετήθηκε ένα φράγμα για τους επόμενους αγώνες στην Αυστρία στην τρίτη στροφή για να αποτραπεί η επανάληψη του συμβάντος, αν και οι ταχύτητες σε εκείνο το σημείο της πίστας παρέμειναν ένα σημείο ανησυχίας.

Πέρυσι η Red Bull αποκάλυψε τα σχέδιά της να αλλάξει τη διάταξη της δεύτερης στροφής προσθέτοντας ένα σικέιν, με τις εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί επιτέλους.

Σε σύγκριση με το αρχικό σχέδιο που παρουσιάστηκε στον Τύπο πέρυσι, το τελειωμένο σικέιν δεύτερης στροφής είναι πολύ πιο σφιχτό.

Η αρχική διάταξη παραμένει, με το νέο σικέιν να χρησιμοποιείται μόνο από τα MotoGP.

Ο Herman Tilke, ο οποίος πραγματοποίησε τον επανασχεδιασμό, είπε: "Χρειαζόταν μειωμένη ταχύτητα στα MotoGP σε αυτό το τμήμα της πίστας. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω του συνδυασμού δεξιάς και αριστερής στροφής που δεν επηρεάζει την υπόλοιπη πίστα. Ο σχεδιασμός ήταν μια πραγματική πρόκληση λόγω της τοπογραφίας του εδάφους, πάνω από όλα".

Λόγω της πανδημίας COVID-19, τα MotoGP έχουν διοργανώσει τέσσερις αγώνες στην Αυστρία στο Red Bull Ring τα τελευταία δύο χρόνια.

Ωστόσο, μόνο το GP της Αυστρίας θα διεξαχθεί φέτος, καθώς θα μεταφερθεί από τις αρχές Αυγούστου στο Σαββατοκύριακο 19-21 Αυγούστου.

 

Επόμενο άρθρο »

Με αρνητικό τεστ ο Nakagami

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Είναι δύσκολο να ξέρω τι να περιμένω

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA