• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μπορεί ο Quartararo να εκμεταλλευτεί την απουσία του Marquez;
Και την έλλειψη φόρμας του Bagnaia;
Νέα 31/03/2022 - 18:44

Ο Quartararo θα βρεθεί μόλις για δεύτερη φορά στην κορυφαία κατηγορία στην Αργεντινή αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ ο τρεις φορές νικητής του Termas, Marc Marquez, δεν θα αγωνιστεί λόγω της συνεχιζόμενης μάχης του με τη διπλωπία.

Μετά από ιατρικούς ελέγχους νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποκλείστηκε και πάλι από έναν αγώνα MotoGP για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Και ενώ το Termas De Rio Hondo Circuit δεν ήταν τόσο επιτυχημένος όσο στο Sachsenring, το Τέξας ή την Αραγονία για παράδειγμα, είναι ένα Grand Prix που ο Marquez τείνει να κυριαρχεί όταν τερματίζει.


Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα πιο δυνατά και "κοντινά" grid αναβατών που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια έχει ακόμα καλύτερες πιθανότητες να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά από ποιον πρέπει να περιμένουμε να το κάνει;

Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Quartararo.

Μετά τη διεκδίκηση της πρώτης του pole position της χρονιάς στη Mandalika, ο αναβάτης της Yamaha συνέχισε με την κατάκτηση ενός βάθρου σε αυτό που ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη επίδοση σε βρεγμένο της καριέρας του μέχρι σήμερα.

Αν και είναι ο Enea Bastianini που ηγείται επί του παρόντος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Quartararo εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα τρία «κύρια» φαβορί για τον τίτλο, αν και αυτό εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του Marquez στο μέλλον. Ολοκληρώνει αυτή τη λίστα o Francesco Bagnaia της Ducati.

Αλλά με τον Marquez να λείπει από μια από τις καλύτερες πίστες του στατιστικά, και με τον Bagnaia να μην έχει βρει ακόμα την φόρμα που είχε στα τέλη του 2021- έχει πάρει μόλις έναν βαθμό από τους διαθέσιμους 50 - οι πιθανότητες είναι ότι ο Quartararo θα συνεχίσει να χτίζει μια διαφορά  από τον Ιταλό με την υβριδική μοτοσυκλέτα Desmosedici 2021-22 .

Και ενώ η πίστα της Αργεντινής θα μπορούσε να προκαλέσει στον Quartararo μερικά περισσότερα ζητήματα τελικής ταχύτητας σε σύγκριση με τη Mandalika, οι τομείς 1 και 4 θα πρέπει να τονίσουν τη δύναμη της M1.

Μιλώντας ενόψει του Σαββατοκύριακου, ο Quartararo πρόσθεσε: "Είναι ωραίο που επιστρέφω στην πίστα του Τέρμας. Κανείς από εμάς δεν έχει οδηγήσει εδώ από το 2019, οπότε αυτό σημαίνει ότι όλοι ξεκινάμε λίγο πολύ από το ίδιο σημείο".

"Αυτή δεν είναι η αγαπημένη μου πίστα προσωπικά, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά εδώ. Στην Ινδονησία ένιωθα πολύ καλύτερα με τη μοτοσυκλέτα. Δοκιμάσαμε κάτι νέο και αυτό απέδωσε. Είμαι πολύ περίεργος να δω αν αυτό θα συμβεί και εδώ".

Για να πετύχει ο Quartararo ένα παρόμοιο αποτέλεσμα όπως πριν από δύο εβδομάδες, είναι απαραίτητη η καλή απόδοση στις κατατακτήριες, καθώς το Qatar τόνισε τις δυσκολίες που έχει η Yamaha όταν προσπαθεί να προσπεράσει.

Για τον Bagnaia, η επιστροφή στο βάθρο πρέπει να είναι ο στόχος μετά από δύο καταστροφικούς αγώνες.

Ωστόσο, ο Pecco δεν είναι ο μόνος αναβάτης της Ducati που δυσκολεύτηκε αφού είχε υψηλές προσδοκίες.

To ίδιο ισχύει και για τον Jorge Martin, ο οποίος σε αντίθεση με τον Bagnaia, δεν έχει κερδίσει ακόμη κανέναν βαθμό. Ενώ απομένουν 19 αγώνες, ο Martin είναι ήδη 30 βαθμούς πίσω από τον αντίπαλό του για τον τίτλο του rookie της χρονιάς πέρυσι, Bastianini.


Η KTM ήταν αναμφίβολα η πιο βελτιωμένη ομάδα από την περασμένη σεζόν μέχρι σήμερα, αφού ο Brad Binder πέτυχε ένα τρομερό βάθρο στο Qatar-το πρώτο της KTM σε αυτή την πίστα στην κορυφαία κατηγορία- ενώ ο Miguel Oliveira το υποστήριξε παίρνοντας τη νίκη στην Ινδονησία.

Αναζητώντας την επανάληψη της επιτυχίας τους στην αρχή της σεζόν, εάν ο Binder ή ο Oliveira διεκδικήσουν τη νίκη ή το βάθρο, τότε  θα "ισοφαρίσουν" την επιτυχία του Qatar, καθώς ο Αυστριακός κατασκευαστής δεν έχει τερματίσει ποτέ στην πρώτη τριάδα ενός Grand Prix στην Αργεντινή.

Με την RC16 του 2022 να έχει μέχρι στιγμής σημαντικές βελτιώσεις στην πρόσφυση, την ταχύτητα στις στροφές και το φρενάρισμα, οι Binder και Oliveira δεν είναι μόνο δύο αναβάτες που πρέπει να παρακολουθούμε, αλλά ίσως ξεκάθαρα φαβορί.

Επόμενο άρθρο »

Oliveira: Στόχος μου είναι να ξεκινήσω καλά από τις κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Θετικός στον Covid o Nakagami!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA