• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Viñales: Ήταν η καλύτερή μου μέρα στην Aprilia μέχρι στιγμής
Για τον αγώνα της Ινδονησίας
Νέα 25/03/2022 - 13:39
Ο Maverick Viñales τερμάτισε μόλις 16ος στο στον βρεγμένο αγώνα της Ινδονησίας, αλλά την χαρακτήρισε ως την "πιο θετική του μέρα στην Aprilia" λόγω μιας ρύθμισης που βρέθηκε στο ζέσταμα.
 
Ο Ισπανός ήταν δεύτερος πίσω μόνο από τον Fabio Quartararo σε αυτό που θα αποδεικνυόταν ότι ήταν η τελευταία περίοδος δοκιμών σε στεγνές συνθήκες του Σαββατοκύριακου, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο του στον δωδέκατο και τελευταίο γύρο αφού έμεινε με τα ίδια ελαστικά για όλο το ζέσταμα.
 
Στη συνέχεια, μια καταρρακτώδης βροχόπτωση καθυστέρησε τον αγώνα και, ξεκινώντας μόλις από την 19η θέση, ο Vinales πάλεψε για ορατότητα στις υγρές συνθήκες, χάνοντας 15 δευτερόλεπτα σε σχέση με τους ηγέτες του αγώνα στους τέσσερις πρώτους γύρους καθώς έπεσε στην τελευταία θέση.
 
Παρ' όλα αυτά, μερικά από τα σεταρίσματα του ζεστάματος λειτούργησαν καλά και στο βρεγμένο και μπόρεσε να κάνει τον έβδομο ταχύτερο γύρο του αγώνα - 0,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Fabio Quartararo, αλλά ταχύτερος από τον ομόσταυλό του, Aleix Espargaro - καθώς ανέβηκε στην 16η θέση.
 
"Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης στην αρχή, δεν μπορούσες να δεις τη μοτοσυκλέτα μπροστά, οπότε ήταν πολύ δύσκολο. Έχασα 15 δευτερόλεπτα σε τέσσερις γύρους, οπότε ήταν αρκετά δύσκολο!" είπε ο Viñales.
 
"Αλλά στο τέλος του αγώνα είχα καλό ρυθμό, καλούς χρόνους γύρου".
 
"Νομίζω ότι ήταν η πιο θετική μέρα από τότε που βρίσκομαι στην Aprilia γιατί βρήκαμε μια πολύ καλή ρύθμιση με την οποία μπορούσα να πάω γρήγορα στο ζέσταμα και με την οποία ένιωθα άνετα ακόμα και σε βρεγμένες συνθήκες".
 
Μόλις μια μέρα νωρίτερα, ο Viñales είχε πει "το πρωτάθλημά μου θα ξεκινήσει πραγματικά στη Jerez" προβλέποντας ότι θα χρειαζόταν χρόνος δοκιμών για να λυθούν επίμονα προβλήματα στις στροφές και η έλλειψη αίσθησης μπροστά: "Η RS-GP και εγώ πρέπει να γίνουμε ένα".
 
Αλλά η ανακάλυψη της ρύθμισης στο ζέσταμα σημαίνει ότι ο Vinales μπορεί να συντομεύσει αυτό το χρονοδιάγραμμα.
 
"Είμαι πολύ χαρούμενος ειλικρινά. Νιώθουμε ότι αν πάρουμε καλή θέση στις κατατακτήριες, μπορούμε να είμαστε μπροστά. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που φτάνω στην Αργεντινή", είπε.
 
Ο ομόσταυλός του, Aleix Espargaro, τερμάτισε πέντε δευτερόλεπτα μπροστά από τον Vinales, στην ένατη θέση και κατέχει την έβδομη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από δύο γύρους.
 
Ο Viñales είναι αυτή τη στιγμή 16ος στη βαθμολογία. Το καλύτερο αποτέλεσμά του με την RS-GP μέχρι στιγμής είναι η όγδοη θέση στον γύρο της Emilia Romagna το 2021.

Επόμενο άρθρο »

Poncharal: Δύσκολο να αποδεχθώ το αποτέλεσμα

« Προηγούμενο άρθρο

Η Sepang παραμένει στο πρόγραμμα μέχρι το 2024

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα