• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νίκη για τον Andrea Migno!
Μετά από πρόβλημα του Sasaki
Νέα 06/03/2022 - 17:49

Με τον αγώνα της Moto3 ξεκίνησε στο Qatar το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022. Το δράμα δεν έλειψε από την αρχή, καθώς ο κάτοχος της pole position, Izan Guevara, μαζί με τους αναβάτες της Leopard, Tatsuki Suzuki και Dennis Foggia αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν από το πίσω μέρος της σχάρας εκκίνησης, ενώ έλαβαν και ποινή μεγάλου γύρου λόγω ανεύθυνης οδήγησης κατά τις ΚΑΤ2 χθες. Μάλιστα ο Foggia δέχτηκε και δεύτερη ποινή μεγάλου γύρου για ένα ξεχωριστό περιστατικό στις ΚΑΤ2.

Ο νέος κάτοχος της pole position, Ayumu Sasaki είχε μια υπέροχη απόδραση καθώς τα φώτα έσβησαν για το 2022. Ο Jaume Masia και ο Migno ήταν στην πρώτη τριάδα από νωρίς, καθώς ο Garcia είχε επαφή με τον Carlos Tatay – με τον τελευταίο να πέφτει στην έβδομη στροφή.

Με 15 γύρους να απομένουν, ο Sasaki είχε ανοίξει την διαφορά σε 1,1 δευτερόλεπτα. Ο Ιάπωνας αναβάτης ήταν άψογος στους πρώτους γύρους, καθώς ο Izan Guevara, ο Tatsuki Suzuki και ο Dennis Foggia ολοκλήρωσαν τις ποινές τους. Ο Guevara ανέβηκε στην 12η θέση, ο ​​Foggia ήταν 23ος, καθώς ο Suzuki στη συνέχεια έπεσε στην 16η στροφή σε ένα περιστατικό με τον Lorenzo Fellon– με τον Suzuki να βγάλει εκτός τον Γάλλο αναβάτη.

Στον Garcia επιβλήθηκε ποινή μεγάλου γύρου για το περιστατικό του με τον Tatay, που τον οδήγησε στην 11η θέση, καθώς ο Sasaki αύξησε το προβάδισμά του στα 1,4 δευτερόλεπτα. 10 αναβάτες τον κυνηγούσαν, αλλά οι μεταξύ τους μάχες δεν βοήθησαν κανέναν παρά μόνο τον Sasaki. Οι Toba, Migno, Öncü και Masia ήταν η τετράδα που μάχονταν στο μπροστινό μέρος για την δεύτερη θέση, και καθώς φτάσαμε 10 γύρους πριν το τέλος, ο Sasaki είχε προβάδισμα 2,7 δευτερολέπτων.

Με εννέα γύρους να απομένουν, ο Guevara ήταν 12ος και ο Foggia 13ος. Ο Masia έπεσε στην 12η στροφή όταν ο Toba τον πέρασε από την εσωτερική– υπήρχε επαφή; Δύσκολο να το πω, αλλά ο αγώνας του Masia είχε τελειώσει. Τότε, ξαφνικά, το προβάδισμα του Sasaki άρχισε να μειώνεται. Γρήγορα. Στον 11ο γύρο, ο Sasaki έχασε πάνω από δύο δευτερόλεπτα, όμως στη συνέχεια καταλάβαμε γιατί. Το φέρινγκ του Sasaki ήταν χαλαρό μετά από μια σχεδόν πτώση στην έκτη στροφή. Ο Migno σύντομα τον έφτασε και τον πέρασε ενώ ο Sasaki μετά από λίγο κατευθύνθηκε στα pits.

Με τρεις γύρους να απομένουν, ο Migno εξακολουθούσε να προηγείται από τους Garcia, Toba, Öncü και John McPhee, με τον rookie Diogo Moreira 0,5 δευτερόλεπτα μακριά στην έκτη θέση.

Κανένας από τους αναβάτες δεν μπορούσε να περάσει την γρήγορη Honda του Migno χρησιμοποιώντας το slipstream, οπότε χρειαζόταν μια διαφορετική τακτική. Ο Garcia έδειξε τον μπροστινό του τροχό στον Migno στην έκτη στροφή στον προτελευταίο γύρο, αλλά δεν υπήρχε τρόπος να περάσει. Στον τελευταίο γύρο  ήταν ο Migno που προηγούταν των Garcia, Toba και Öncü, με τον McPhee να έχει υποχωρήσει 0,6 δευτερόλεπτα πίσω. Ο Garcia πέρασε τον Toba στην έκτη στροφή για την δεύτερη θέση αλλά αυτό επέτρεψε στον Migno να ανασάνει λίγο.

Όλα κρίθηκαν στην τελευταία στροφή. Migno εναντίον Garcia. Ο τελευταίος απείλησε, αλλά ο Migno του έκλεισε την πόρτα. Οι δύο αναβάτες έφτασαν δίπλα δίπλα μέχρι την γραμμή. Ο Garcia προσπάθησε, αλλά ο Migno κράτησε για να πάρει τη νίκη στο Qatar. Ο Garcia θα είναι ευχαριστημένος με την δεύτερη θέση μετά την ποινή του μεγάλου γύρου καθώς ο Toba κράτησε τον Öncü και πήρε την τελευταία θέση του βάθρου. 0,5 δευτερόλεπτα ήταν η διαφορά της πρώτης τεταράδας.

Ο McPhee βρισκόταν μόλις ένα δευτερόλεπτο μακριά από τη νίκη στην πέμπτη θέση καθώς ξεκινάει καλά τη σεζόν του με τη νέα του ομάδα. Ο Moreira έκανε έναν υπέροχο αγώνα για να διεκδικήσει την έκτη θέση στον πρώτο του αγώνα Moto3, με τον Βραζιλιάνο να τερματίζει 0,4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Foggia. Ο Ιταλός έκανε ό,τι μπορούσε μετά από μια εκκίνηση από το πίσω μέρος του grid και δύο ποινές μεγάλου γύρου, όπως έκανε και ο Guevera. Ο Guevara τερμάτισε τον αγώνα στην 8η θέση. 
Την δεκάδα έκλεισαν οι Ryusei Yamanaka και Xavier Artigas.

Επόμενο άρθρο »

Παρθενική νίκη για Vietti στην Moto2!

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα