• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παρθενική νίκη για Vietti στην Moto2!
Απίστευτη μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου
Νέα 06/03/2022 - 17:51

Όντας πρώτος από την αρχή μέχρι το τέλος, ο Celestino Vietti μετέτρεψε την pole position σε κυρίαρχη νίκη στο Grand Prix του Qatar για να ξεκινήσει τη σεζόν του με τέλειο τρόπο. Ο Aron Canet πήρε την δεύτερη θέση με 6.154 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Ιταλό με το δίδυμο να απέχει πολύ από τον Sam Lowes στην τρίτη θέση, ο οποίος επωφελήθηκε από το δράμα στην τελευταία στροφή  μεταξύ του Augusto Fernandez  και Ai Ogura.

Ο Vietti κατάφερε να ξεφύγει από την pole position καθώς είδαμε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Moto3, Pedro Acosta να βγαίνει εκτός γραμμής στην πρώτη στροφή, μαζί με τον Fermin Aldeguer, με τον Acosta να καταλήγει στην 26η θέση. Ο Canet κέρδισε αρκετές θέσεις στους πρώτους τρεις γύρους για να πάει από την ένατη θέση στο grid στην δεύτερη, με τον Tony Arbolino τρίτο και τον Fernandez τέταρτο. Μετά από ένα υπέροχο ξεκίνημα, ο rookie Filip Salač βρέθηκε εκτός μάχης στην πέμπτη στροφή, στον τρίτο γύρο.

Μετά από έξι γύρους, ο Vietti άνοιξε ένα προβάδισμα 0,9 δευτερολέπτων έναντι του Canet καθώς ο Ogura πέρασε τους Fernandez και Arbolino διαδοχικά. Ο Lowes ήταν στο κουαρτέτο κυνηγώντας τον Canet και τον Vietti, με τον τελευταίο να είναι τώρα 1,5 δευτερόλεπτο μακριά από τον Canet που ήταν, με τη σειρά του, 1,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τους Arbolino, Ogura, Fernandez και Lowes.

Ένα λάθος στην έκτη στροφή του 9ου γύρου είδε τον Arbolino να χάνει επαφή με τους Ogura, Fernandez και Lowes, καθώς ο Vietti ανέβασε το προβάδισμά του στα δύο δευτερόλεπτα για πρώτη φορά. Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ. Με 10 γύρους να απομένουν, ο Canet ήταν μόλις 1,5 δευτερόλεπτα πίσω και σε δύο συνεχόμενους γύρους, ο Ισπανός είχε πλησιάσει στο Vietti κατά 0,3 δευτερόλεπτα ανά γύρο. Η μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου μαινόταν. Ο Lowes πέρασε τον Fernandez και τον Ogura σε έναν γύρο, με τον ομόσταυλό του, Arbolino, να είναι πίσω στη μάχη.


Στον 14ο γύρο, ο Vietti είχε ανοίξει ξανά την διαφορά του με τον Canet. Ο Ιταλός απείχε 2,3 δευτερόλεπτα τώρα και έδειχνε ικανός για τη νίκη το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2022, με τον Canet να απέχει 5,4 δεύτερα από τη μάχη πίσω του. 


Δύο γύρους πριν το τέλος, ο Fernandez βούτηξε στο εσωτερικό του Lowes στη 10η στροφή, καθώς ο Ogura κράτησε την τρίτη θέση ενώ κατευθυνόμασταν στον τελευταίο γύρο. Ο Fernandez ακολουθούσε κατά πόδας τον Ogura, αλλά ο Ιάπωνας αναβάτης κρατιόταν σταθερός. Ο Ισπανός αναβάτης κατάφερε να περάσει στον τελευταίο γύρο, με τον Ogura να προσπαθεί να αντεπιτεθεί στην τελευταία στροφή, αλλά να χάνει το μπροστινό, να χτυπάει τον Fernandez (και με τους δύο αναβάτες να μένουν τελικά όρθιοι αλλά να χάνουν χρόνο). Ο Lowes είπε ευχαριστώ πολύ και άρπαξε την τρίτη θέση του βάθρου, αφού ο Vietti και ο Canet πέρασαν με ασφάλεια τη γραμμή για να πάρουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.


Ο Fernandez ήταν τόσο κοντά σε ένα πρώτο βάθρο με την Red Bull KTM Ajo, αλλά δεν ήταν ακόμα η ώρα για τον Ισπανό, ωστόσο η τέταρτη θέση είναι ένα σταθερό ξεκίνημα για τη σεζόν. Ο Arbolino βρισκόταν στο κυνήγι του βάθρου καθ' όλη τη διάρκεια και τελικά κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον Ogura – με κάποιο τρόπο, ο Ιάπωνας αναβάτης έμεινε όρθιος και τερμάτισε στην έκτη θέση. Ο Jorge Navarro ήταν έβδομος μπροστά από τους Αμερικανούς, Joe Roberts και Cameron Beaubier. 
Την δεκάδα έκλεισε ο Marcel Schrotter, ενώ ο Pedro Acosta κατάφερε τελικά να ανακάμψει και να πάρει την 12η θέση, σημειώνοντας τους πρώτους του βαθμούς στην Moto2.

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Δεν μπορώ να πω ότι έχω αυτοπεποίθηση

« Προηγούμενο άρθρο

Νίκη για τον Andrea Migno!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα