• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bastianini: Αν αύριο έχω τον ρυθμό
Θα παλέψω για την νίκη
Νέα 05/03/2022 - 21:52

Μετά το επίτευγμα του σήμερα το πρωί όπου κατάφερε στο όριο να περάσει απευθείας στις ΚΑΤ2, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες ασφάλτου, κάτω από τους προβολείς του Lusail International Circuit νωρίς το βράδυ, ο Enea Bastianini έφτασε για πρωτή φορά στην πρώτη σειρά εκκίνησης των MotoGP χάρη σε ένα γύρο 1:53.158 που τον έφερε στη δεύτερη θέση του grid για τον αγώνα της Κυριακής. Ήταν μια επίδοση που επιβεβαίωσε την ικανότητα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Moto2 του 2020 και στον ρυθμό ενός γύρου, την αχίλλειο πτέρνα του πέρυσι, καθώς και την αξία μιας ήδη αναγωνρισμένης μοτοσυκλέτας όπως η Desmosedici GP 21.

"Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί τον χειμώνα δούλεψα σκληρά για να είμαι έτοιμος εδώ στο Qatar, χάρη πάνω απ' όλα στη βοήθεια της ομάδας. Το 2021, με την GP του 2019, είχα πολλές δυσκολίες στη επίθεση στο χρονόμετρο, αλλά τώρα με στην τρέχουσα έκδοση όλα είναι πιο εύκολα. Η GP21 είναι πολύ ομαλή, μπορώ να εκμεταλλευτώ πλήρως τη δύναμή της και να το φτάσω στα άκρα. Επίσης νιώθω πιο χαλαρός ψυχολογικά", είπε ο αναβάτης της Gresini Racing Team.


Όσο για αύριο, ο Bastianini είναι συγκρατημένος.

"Ο ρυθμός είναι καλός, αλλά το ίδιο ισχύει για τη Suzuki, τη Honda, ειδικά τον Marc, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς. Για μένα θα είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας καθώς θα ξεκινήσω μπροστά για πρώτη φορά, είχα συνηθίσει να χρειάζεται να ανακάμπτω αμέσως. Ακόμα κι αν δεν ξέρω αν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα! Επίσης, η επιλογή των ελαστικών θα παίξει καθοριστικό ρόλο, φαίνεται να υπάρχει μικρή διαφορά μεταξύ μαλακού και μεσαίου, καθώς και οι συνθήκες ασφάλτου που θα βρούμε. Δεν ξέρω αν θα έχω την ευκαιρία να κερδίσω ή να ανέβω στο βάθρο, αλλά θα προσπαθήσω".


Ερωτηθείς αν έχει κάποια στρατηγική, ο Bastianini ανέφερε ότι δεν έχει κάτι έτοιμο.

"Δεν έχω ιδέα, σύντομα θα το συζητήσω με την ομάδα. Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να ακολουθήσεις το ένστικτό σου", παραδέχτηκε. "Δεν θα κρατηθώ αν νιώσω ότι έχω ό,τι χρειάζεται για να τραβήξω μπροστά, διαφορετικά θα διαχειριστώ την ενέργειά μου για το τέλος του αγώνα".


Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς κρύβει πάντα εκπλήξεις και πολλοί αναβάτες μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

"Συνήθως σε αυτή την πίστα πολλοί αναβάτες είναι ανταγωνιστικοί. Η Suzuki έχει μεγάλη ταχύτητα στις στροφές, ενώ εμείς στη Ducati καταφέρνουμε να φρενάρουμε αργότερα. Πρέπει ακόμα να καταλάβουμε τις πραγματικές δυνατότητες των αντιπάλων μας. Πέρυσι το πρωτοπόρο γκρουπ είχε πολλούς αναβάτες για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα, για να διαλυθεί στα τελικά στάδια. Αύριο, ωστόσο, πιθανότατα θα είναι πολύ μικρότερο, ακόμα κι αν οι τελευταίοι 5-6 γύροι αποδειχθούν εξίσου καθοριστικοί, οπότε πιστεύω ότι είναι σημαντικό να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ελαστικό (για το τέλος)".

Επόμενο άρθρο »

Qatar: Moto3 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Martin: Θα είμαστε στους υποψήφιους αύριο για την νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα