• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Martin: Θα είμαστε στους υποψήφιους αύριο για την νίκη
Αλλά πρέπει να βρούμε κάτι παραπάνω
Νέα 05/03/2022 - 21:28

Ο αναβάτης της Pramac Ducati, Jorge Martin, θα ξεκινήσει το αυριανό MotoGP του Qatar από την pole position, ένα συναίσθημα που γνωρίζει πολύ καλά αφού πέτυχε την παρθενική του pole στην μεγάλη κατηγορία σε αυτήν ακριβώς την πίστα πριν από ένα χρόνο.

Ο Martin, ο οποίος ήταν τρίτος μετά τις πρώτες εξόδους των αναβατών στις ΚΑΤ2, ολοκλήρωσε έναν προτελευταίο γύρο που τον έβαλε ήδη στην πορεία για την κορυφή κερδίζοντας περισσότερα από δύο δέκατα στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού.

Ο Martin χρησιμοποίησε το slipstream του Pol Espargaro για τέλειο αποτέλεσμα, καθώς ξεπέρασε τον ομόσταυλο του Espargaro, Marc Marquez με 1:53.011 - δεύτερος ταχύτερος χρόνος γύρου που έγινε ποτέ στο Lusail.

Όμως, παρά τον τόσο εντυπωσιακό γύρο, ο Martin αισθάνεται ότι χρειάζονται περισσότερα εάν θέλει να παλέψει για τη νίκη: "Πάντα βρίσκουμε κάτι το Σάββατο. Ελπίζω να βρούμε κάτι για αύριο".

"Είμαι χαρούμενος. Γενικά το Σαββατοκύριακο δεν ήταν τόσο άσχημο. Ήταν δύσκολο να είμαστε συνεπείς γιατί έχουμε δοκιμάσει πολλά set-up, διαφορετικές χαρτογραφήσεις, αλλά ούτως ή άλλως, νομίζω ότι ο ρυθμός δεν είναι κακός. Θα είμαστε ένας από τους υποψήφιους για αύριο, αλλά νομίζω ότι χρειαζόμαστε κάτι άλλο για να παλέψουμε για τη νίκη".


"Επίσης, η επιλογή των ελαστικών θα είναι κρίσιμη. Τόσο το μαλακό όσο και το μεσαίο λειτουργούν καλά, αλλά είναι διαφορετικά και είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουμε. Αλλά είμαι ευχαριστημένος με αυτή την pole position και που έχω πάρει δύο συνεχόμενες pole position εδώ".


Ο εκπληκτικός ρυθμός ενός γύρου του Martin δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 του 2018 εξασφάλισε τέσσερις poles ως rookie το 2021.

Και παρόλο που σχεδόν κέρδισε τον πρώτο του αγώνα από την pole την περασμένη σεζόν, η φθορά των ελαστικών έγινε θέμα κατά τη διάρκεια των τελευταίων φάσεων του δεύτερου αγώνα στο Qatar, κάτι που ελπίζει να αποφύγει αυτή τη φορά κάνοντας τη σωστή επιλογή ελαστικού.

"Για τον αγώνα, ας δούμε. Νομίζω ότι θα είναι ένα γκρουπ αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο πέρυσι. Πέρυσι η πρώτη δεκάδα τερμάτισε σε τέσσερα δευτερόλεπτα ή λιγότερο", πρόσθεσε ο Martin. "Όλα εξαρτώνται από τα ελαστικά και από το αν μπορείς να πιέσεις στην αρχή ή όχι".

"Πιστεύω ότι δεν θα είναι όπως πέρυσι γιατί (πέρυσι) κάναμε πέντε ημέρες δοκιμών (στο Qatar), μετά τον πρώτο και μετά τον δεύτερο αγώνα, έτσι ο δεύτερος αγώνας ήταν πολύ σφιχτός και ο ρυθμός ήταν εκπληκτικός. Νομίζω ότι ο ρυθμός είναι παρόμοιος ή ίσως πιο γρήγορος από πέρυσι, αλλά δεν περιμένω πολλούς αναβάτες (να βρίσκονται τόσο κοντά)".

Επόμενο άρθρο »

Bastianini: Αν αύριο έχω τον ρυθμό

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Μπορώ να παλέψω για καλές θέσεις

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα