• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Μπορώ να παλέψω για καλές θέσεις
Αλλά όχι για την νίκη
Νέα 05/03/2022 - 21:04

O 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, οδήγησε την ριζικά αναθεωρημένη Honda του 2022 στην τρίτη θέση του grid στις πρώτες κατατακτήριες της χρονιάς στην πίστα του Qatar.

Ο Marquez είπε πριν από το Σαββατοκύριακο ότι δεν θα μπορούσε να παλέψει για τη νίκη στο Qatar και το επανέλαβε σήμερα, παρά το γεγονός ότι έδειξε ισχυρό ρυθμό αγώνα στις ΕΔ4.

Ενώ πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να παλέψει για το βάθρο, ο Marquez λέει ότι ο κύριος στόχος του "είναι να καταλάβει 22 γύρους στη σειρά" στη νέα Honda.

"Για μένα, το πιο σημαντικό πράγμα ήταν οι ΕΔ4, όπου οδηγώ μόνος, είχα σταθερό ρυθμό, ο χρόνος του γύρου ερχόταν με καλό τρόπο", είπε. "Λοιπόν, ας δούμε αύριο. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να διαχειριστούμε πολλούς παράγοντες. Είναι ο πρώτος αγώνας, τα ελαστικά, τα καύσιμα, η πίστα, όλα αυτά".

"Αλλά το άγχος θα είναι εκεί, οπότε ας δούμε πώς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σήμερα το πρωί ήμουν ακόμα πολύ μακριά από τους κορυφαίους αναβάτες, αλλά σήμερα το απόγευμα ήμουν πολύ κοντά".


"Αυτό είναι αρκετό για μένα και είμαι ευχαριστημένος με αυτόν τον ρυθμό γιατί είναι αλήθεια ότι δεν είμαι ο πιο γρήγορος άνθρωπος εκεί έξω, αλλά μπορώ να παλέψω για κορυφαίες θέσεις – όχι για τη νίκη".

"Εξαρτάται από τις συνθήκες γιατί, για παράδειγμα, η Suzuki ήταν γρήγορη όλο το Σαββατοκύριακο και απόψε δυσκολεύτηκαν πολύ, αλλά αύριο θα είναι διαφορετικά. Η βασική μου πρόκληση είναι να καταλάβω 22 γύρους στη σειρά. Νιώθω καλά, δεν νιώθω πόνο, άρα αυτό είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο".

 

Ο Marquez λέει ότι εξακολουθεί να δυσκολεύεται να καταλάβει πού είναι το όριο στο μπροστινό μέρος της νέας Honda.


"Αν βλέπετε, δεν έπεσα αυτό το Σαββατοκύριακο", πρόσθεσε. "Κανονικά πέφτω μια φορά στις δοκιμές. Αλλά αυτό είναι κάτι, αυτή η μοτοσυκλέτα οδηγείται με διαφορετικό τρόπο".

"Για παράδειγμα, στον ταχύτερο γύρο μου οδήγησα (τομείς ένα και δύο) με ομαλό τρόπο και ήμουν γρήγορος, στον τρίτο τομέα αισθανόμουν ότι μπορούσα να πιέσω περισσότερο και προσπάθησα πολύ και ήμουν πιο αργός, έκανα ένα λάθος".

"Λοιπόν, εξακολουθεί να είναι δύσκολο να καταλάβω τον τρόπο που πρέπει να μπω στη στροφή. Η μέση και η έξοδος όμως είναι πολύ καλύτερες από τα προηγούμενα χρόνια".

Επόμενο άρθρο »

Martin: Θα είμαστε στους υποψήφιους αύριο για την νίκη

« Προηγούμενο άρθρο

Η απογοήτευση του Quartararo μετά την 11η θέση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα