• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: MotoGP ΚΑΤ
Pole position για τον Jorge Martin!
Νέα 05/03/2022 - 19:05

Ο Brad Binder κατέκτησε την πρώτη θέση μπροστά από τον Fabio Quartararo στις ΚΑΤ1 στο Grand Prix του Qatar στο Lusail International Circuit. Ο Νοτιοαφρικανός βρισκόταν ήδη στις θέσεις που οδηγούν στις ΚΑΤ2 (2ος), αλλά ο έβδομος και τελευταίος του γύρος τον είδε να προηγείται του παγκόσμιου πρωταθλητή με 1:53.512.

Μέχρι το τέλος των πρώτων εξόδων των αναβατών, ο Quartararo και ο Binder κατέλαβαν τις θέσεις που οδηγούν στις ΚΑΤ2 και το σκηνικό παρέμεινε έτσι με ένα μόλις λεπτό να απομένει στο ρολόι. Τότε ήταν που η δράση στην πίστα άρχισε να ανεβαίνει, με τον Johann Zarco να κάνει την επίθεσή του και να περνά μπροστά, αλλά, δυστυχώς για τον Γάλλο, πέρασε μέσα από τις κίτρινες σημαίες που βγήκαν μετά την πτώση του Darryn Binder στην δεύτερη στροφή.


Υπήρχαν επίσης προσπάθειες από τον Miguel Oliveira στο τέλος καθώς και από τον rookie,  Marco Bezzecchi, αλλά κανένας από τους γύρους τους, δεν μπόρεσε να βρει αυτά τα λίγα επιπλέον δέκατα ώστε να μπουν στις δύο πρώτες θέσεις των φύλλων χρόνου.

Στις ΚΑΤ2 ο Jorge Martin έφτασε σε μια εκπληκτική πρώτη pole position της σεζόν κάτω από τα φώτα του Qatar, με τον Rookie της Χρονιάς για το 2021 να κερδίζει τον Enea Bastianini με 0,147 δευτερόλεπτα διαφορά και χρόνο 1:53.011.  Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez παρατάσσεται στην πρώτη σειρά στην τρίτη θέση.
 
Ακολουθώντας τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2020 Joan Mir, ο Marc Marquez σημείωσε τον πρώτο χρόνο αναφοράς - 1:53.566 - αλλά δεν θα έμενε στην κορυφή για πολύ. Ο Jack Miller βρέθηκε στην κορυφή μετά την ολοκλήρωση των πρώτων εξόδων, με τον Αυστραλό να είναι λιγότερο από ένα δέκατο μπροστά από τον Pol Espargaro, ο Martin ήταν τρίτος και ο Marc Marquez τέταρτος. Ο Bastianini ήταν στην πέμπτη θέση.

Οι εντάσεις ήταν υψηλές κάτω από τα φώτα το τελευταίο εξάλεπτο, καθώς ετοιμαζόμασταν για την πρώτη μάχη pole position της σεζόν. Ο Francesco Bagnaia και ο Marc Marquez ήταν πρώτοι που βγήκαν από το pitlane, με τον τελευταίο να ακολουθεί κατά πόδας τον Pecco. Στα μισά του γύρου, ο Pecco ήταν 0,018 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον Miller – ο Marc Marquez μόλις 0,015 δευτερόλεπτα μακριά. Οι χρονικοί πίνακες ανατράπηκαν στον τρίτο τομέα καθώς ο Marquez ήταν ένα δέκατο γρηγορότερος από τον Μiller, ο Pecco μισό δέκατο. Στη γραμμή, ήταν ο Marquez που πήγε στην κορυφή με 0,128 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Bagnaia.

Όμως δεν είχε τελειώσει. Κόκκινοι δείκτες είχαν ανάψει σε αφθονία, υποδεικνύοντας ταχύτατους γύρους από πολλούς αναβάτες – ο Miller, ο Pol Espargaro και ο Martin πήραν φωτιά, όπως και ο Bastianini και ο Aleix Espargaro. Κρυμμένος πίσω από το Repsol Honda του Espargaro, ο Martin πήδηξε στην πρώτη θέση, με τον Miller να πηγαίνει τρίτος και τον Brad Binder να καταφέρνει να ανέβει στην τέταρτη θέση.

Η προσοχή στράφηκε στη συνέχεια στους Mir and Pol Espargaro. Ωστόσο, κανένας από τους δύο δεν πήγε στην πρώτη σειρά, αλλά ο Bastianini ήταν έτοιμος. Ο Aleix Espargaro, λίγο πιο πάνω, πήγε στην πέμπτη θέση, προτού ο Bastianini ορμήσει για να διεκδικήσει την δεύτερη θέση - η πρώτη του εκκίνηση από την πρώτη σειρά. Αυτό σήμαινε ότι το δίδυμο Martin και Bastianini ήταν πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα στο grid, με τον Marc Marquez να ολοκληρώνει την πρώτη σειρά στο στην τρίτη θέση.

Ο Miller πήρε τελικά την τέταρτη θέση, με τον Aleix Espargaro να κλείνει την πρώτη πεντάδα για την Aprilia. Ο Pol Espargaro βρίσκεται δίπλα στην RS-GP στην Pέκτη θέση, με τον Brad Binder να έρχεται από τις ΚΑΤ1 και να κατακτά την έβδομη θέση. Ο Mir είναι η κορυφαία Suzuki όντας όγδοος, με τον Pecco Bagnaia ένατο, Ο ταχύτερος κατά τις ΕΔ, Alex Rins, θα ξεκινήσει αύριο δέκατος με τους δύο αναβάτες Monster Energy Yamaha MotoGP να δυσκολεύονται – ο Quartararo ξεκινά την υπεράσπιση του τίτλου του στην 11η θέση, μια θέση μπροστά από τον ομόσταυλό του, Franco Morbidelli.

Επόμενο άρθρο »

Η απογοήτευση του Quartararo μετά την 11η θέση

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα