• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar: Moto2 KAT
Πρώτη pole position για Vietti μετά από ακύρωση γύρου του Lowes!
Νέα 05/03/2022 - 17:01

Ο Celestino Vietti επωφελήθηκε από την ακύρωση του χρόνου του Sam Lowes για να διεκδικήσει μια παρθενική pole position στη Moto2 στο Grand Prix του Qatar. Ο Ιταλός σημείωσε προς το τέλος έναν χρόνο 1:59.082 για να οδηγήσει τον Tony Arbolino με λίγο μεγαλύτερη διαφορά από ένα δέκατο, καθώς ο Lowes έπεσε στην τρίτη θέση μετά την υπέρβαση των ορίων της πίστας.

Από τις ΚΑΤ1 πέρασαν οι Albert Arenas, Fermin Aldeguer, Bo Bendsneyder και Barry Baltus.


Ο πρώτος που ρίχτηκε στη μάχη της pole position ήταν ο rookie, Filip Salač, μπροστά από τους Cameron Beaubier και Tony Arbolino, καθώς ο Somkiat Chantra έπεσε νωρίς στην πέμπτη στροφή– ο Ταϊλανδός αναβάτης πήγε στο ιατρικό κέντρο για έλεγχο.

Ο νικητής και των δύο αγώνων στο Qatar πέρυσι, Sam Lowes, στη συνέχεια πήδηξε στην πρώτη θέση καθώς μετά εμφανίστηκαν οι κίτρινες σημαίες για μια πτώση του Pedro Acosta στην τελευταία στροφή. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 ήταν εντάξει, αλλά οι παρθενικές του κατατακτήριες στη Moto2 είχαν τελειώσει.


Ο Jake Dixon σημείωσε έναν αρκετά καλό χρόνο για την πρώτη σειρά, αλλά αργότερα ακυρώθηκε λόγω παραβίασης της κίτρινης σημαίας, καθώς ο συμπατριώτης του, Lowes, αύξησε το πλεονέκτημά του στην κορυφή. Κανείς δεν μπόρεσε να περάσει τον χρόνο του Lowes, με τον Vietti να πλησιάζει πιο κοντά στον τελευταίο του γρήγορο γύρο. Ο γύρος του Lowes ακυρώθηκε για υπέρβαση των ορίων πίστας στη στροφή 15 μετά το τέλος του session, κάτι που έδωσε στον Vietti την pole position.


Ο Rookie Salač είχε μια εξαιρετικά εντυπωσιακή απόδοση για να μπει μπροστά στη δεύτερη σειρά του grid στην τέταρτη θέση. Ο Τσέχος αναβάτης έχει τον Ai Ogura και τον Augusto Fernandez για παρέα στη δεύτερη σειρά. Ο Dixon θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση μαζί με τους Fermin Aldeguer και Aron Canet, με τον Acosta να ξεκινά τον πρώτο του αγώνα Moto2 από την δέκατη θέση παρά την πτώση του.

Επόμενο άρθρο »

Qatar: MotoGP ΕΔ4

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar: Moto3 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα