• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Poncharal: Πάμε στο Qatar με μεγάλες φιλοδοξίες
Νέα 26/02/2022 - 10:29

Η Tech3 KTM Factory Racing άντεξε ένα δύσκολο 2021 με τον Danilo Petrucci και τον Iker Lecuona να μην μπορούν να προσφέρουν τα αποτελέσματα που έχουν συνηθίσει στη γαλλική ομάδα σε όλη την ιστορία τους στην κορυφαία κατηγορία. Αλλά το 2022 φέρνει μαζί του ανανεωμένη ελπίδα και αισιοδοξία.

Τόσο ο Remy Gardner όσο και ο Raul Fernandez κυριάρχησαν στην ενδιάμεση κατηγορία με τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί. Μεταξύ τους, κέρδισαν 13 από τους 18 αγώνες και δικαιωματικά τους δόθηκαν ευκαιρίες στα MotoGP ως αποτέλεσμα. Ωστόσο, και οι δύο δοκιμές πριν την σεζόν στη Μαλαισία και την Ινδονησία δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο, με τον Gardner να αναρρώνει από σπασμένο καρπό και την προετοιμασία του Fernandez να ολοκληρώνεται πρόωρα από μια διάσειση. 

Οπότε, το αφεντικό της ομάδας Herve Poncharal είναι καθόλου ανήσυχος πηγαίνοντας στον εναρκτήριο γύρο στο Qatar;


 "Είναι αλήθεια ότι σε έναν γύρο, στην Ινδονησία και στη Μαλαισία, η πρώτη RC16 έφτασε στα πέντε δέκατα από τον ταχύτερο αναβάτη. Τούτου λεχθέντος, η επίθεση χρόνου δεν ήταν ποτέ το πλεονέκτημα της KTM. Η απόδειξη είναι ότι σπάνια έχουμε δει μια KTM στην πρώτη σειρά. Από την άλλη, ο Brad μας έχει συνηθίσει σε καλές ανόδους κατά τη διάρκεια του αγώνα και πράγματι έχουμε έναν αρκετά ενδιαφέρον αγωνιστικό ρυθμό. Στη Mandalika, αν πάρεις τον μέσο όρο σε όλους τους γύρους, ο Miguel είναι τρίτος. Και από το Qatar, το πακέτο μας θα βελτιωθεί σταδιακά με μικρές πινελιές. Ο στόχος ήταν να μην πάμε να πετύχουμε ένα καλό χρόνο. Οι χειμερινές δοκιμές είναι πάνω από όλα για δουλειά. Κάποιοι θέλουν να κάνουν εντύπωση. Δεν είμαστε έτσι".

"Πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό να πουν ότι δέκα μέρες δεν είναι αρκετές για τους rookies. Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι εξαντλητικό. Δεν συνειδητοποιείς πόσο δύσκολο είναι, ειδικά όταν έχεις περάσει μόλις δύο μήνες στην Ευρώπη, σε συνθήκες πολύ μακριά από τη Μαλαισία ή την Ινδονησία, χωρίς να έχεις ανέβει στη μοτοσυκλέτα ".

"Όταν πηγαίνετε από τη Moto2 στα MotoGP, αλλάζουν πολλά σημεία αναφοράς. Είμαστε περιτριγυρισμένοι από περισσότερους μηχανικούς, είτε όσον αφορά τα ηλεκτρονικά είτε τα ελαστικά. Δεν οδηγούμε πλέον με ατσάλινα φρένα αλλά με άνθρακα. Κάθε αναβάτης έχει δύο μοτοσυκλέτες, ρυθμισμένες διαφορετικά, ώστε να μπορεί να αξιολογήσει περισσότερα πράγματα. Αρκεί να πούμε ότι η μέθοδος εργασίας είναι αρκετά διαφορετική από αυτή που είχαν συνηθίσει μέχρι τότε. Είναι πιο έντονο και όχι μόνο στην πίστα, γιατί πρέπει να ξέρεις να παραμένεις συγκεντρωμένος στα σχόλιά σου".

Ο Fernandez τερμάτισε 19ος στη Sepang και στη συνέχεια 22ος στη Mandalika, ενώ ο Gardner ήταν 23ος και στις δύο. Ο Poncharal δεν ανησυχεί πολύ από αυτά τα τελικά αποτελέσματα, αλλά παραδέχεται ότι είναι μια πραγματική αντανάκλαση της δύναμης της κορυφαίας κατηγορίας το 2022.

"Αν σας πω ότι θέλουμε να είμαστε στην πρώτη 15άδα, θα νομίζετε ότι δεν είμαι φιλόδοξος. Αλλά το grid είναι ακόμα πιο σφιχτό από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Πέρα από τη μοτοσυκλέτα, της οποίας τα επίπεδα απόδοσης έχουν γίνει ολοένα και πιο παρόμοια, δείτε τον αριθμό των Παγκοσμίων Πρωταθλητών που βρίσκονται τώρα στην κατηγορία. Επιπλέον, η ποιότητα των rookies. Είναι πραγματικά ένα ονειρικό πεδίο".

"Ο νούμερο ένα στόχος μας είναι φυσικά να κερδίσουμε τον τίτλο Rookie της χρονιάς, ακόμα κι αν γνωρίζουμε ότι για άλλη μια φορά δεν θα είναι εύκολο. Τόσο ο Remy όσο και ο Raul θα παλέψουν σκληρά, όπως έκαναν πέρυσι. Fabio Di Giannantonio και Marco Bezzecchi είναι επίσης πολύ γρήγοροι. Και νομίζω ότι ο Darryn Binder θα ανέβει. Πέρυσι είδαμε τέσσερις poles και μια νίκη για τον Jorge Martín στην πρώτη του χρονιά. Αυτό που θα ήθελα είναι να μπορέσουμε να πετύχουμε μερικούςτερματισμούς στην πρώτη πεντάδα, ειδικά στο δεύτερο μέρος της σεζόν. Θα πρέπει επίσης να μετρήσουμε τους εαυτούς μας ενάντια στους επίσημους αναβάτες της KTM: Miguel Oliveira και Brad Binder".

"Πηγαίνουμε στο Qatar με μεγάλες φιλοδοξίες, δεν είμαστε εδώ απλά για να παίξουμε κάποιο ρόλο. Το 2022 είναι μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά για την KTM. Ποτέ δεν είχαμε τόσο εξαιρετικά ανταγωνιστικό line-up και στις δύο ομάδες. Έχουμε δύο αναβάτες με εμπειρία, που μπορούν να παλέψουν για νίκες και μετά εδώ, δύο νεαρούς αναβάτες με εξαιρετικό ταλέντο, ικανούς να φέρουν μια διαφορετική προοπτική. Μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ανάπτυξη. Και μετά υπάρχει ο Fabiano".

Ο Poncharal, φυσικά, αναφέρεται στην ίσως πιο σημαντική υπογραφή της KTM τους τελευταίους δώδεκα μήνες: τον Fabiano Sterlacchini. Ο Ιταλός ήταν το δεξί χέρι του Gigi Dall'Igna στη Ducati για αρκετά χρόνια και μετέβη στους Αυστριακούς το 2021 για να ηγηθεί της ανάπτυξής τους ως νέος επικεφαλής Τεχνολογίας.

"Αυτή είναι η πρώτη χρονιά που έχει πραγματικά τον έλεγχο, με όλη την ελευθερία να ενεργεί, να επηρεάζει τη μέθοδο εργασίας του. Το 2021 έμαθε, μελέτησε, κατέγραψε πολλά πράγματα και τώρα θα μπορέσει να αρχίσει να προσφέρει".

Επόμενο άρθρο »

KTM: Δουλειά μας να πείσουμε τον Fernandez

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Το να αγωνίζεσαι απέναντι στον Marquez είναι διαφορετικό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα