• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zeelenberg: O Dixon έκανε καλή δουλειά στα MotoGP
Μας εντυπωσίασε αρκετά
Νέα 25/02/2022 - 12:59

Ο Jake Dixon μπορεί να μην επιλέχθηκε για μια θέση στα MotoGP το 2022 στην RNF Yamaha, αλλά ο Άγγλος αναβάτης εντυπωσίασε το αφεντικό της ομάδας Wilco Zeelenberg κατά τη διάρκεια των δύο εμφανίσεων του την περασμένη σεζόν.

Ο Dixon ήταν ένας από τους έξι αναβάτες που έτρεξαν στα MotoGP για την Petronas SRT κατά την τελευταία της σεζόν.

Η ομάδα της Μαλαισίας αναγκάστηκε να βρει μια σειρά αντικαταστατών για τον τραυματία Franco Morbidelli, ο οποίος στη συνέχεια τελείωσε τη χρονιά στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha μετά την αποχώρηση του Maverick Vinales.

Πρώτος δίπλα στον Valentino Rossi ήταν ο Garrett Gerloff  στο Assen, ακολουθούμενος από τον αναβάτη δοκιμών, Cal Crutchlow, για τα Grand Prix της Αυστρίας.

Όταν χρειάστηκε τότε ο Crutchlow στη θέση του Vinales, η SRT προώθησε τον Dixon από την ομάδα της Moto2 για ένα ντεμπούτο στα MotoGP στο Silverstone και στο επόμενο Grand Prix της Aragon.

Ο Andrea Dovizioso, ο αναβάτης της ομάδας το 2022, ανέλαβε στη συνέχεια από το Misano και μετά.

Οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα του 2019, κανένας από τους αναπληρωτές αναβάτες της SRT δεν κατάφερε να πάρει βαθμό μέχρι τη δεύτερη εμφάνιση του Dovizioso στο Misano.


Ο Dixon ήταν ο μόνος αντικαταστάτης που ανέβηκε στη μοτοσυκλέτα του Morbidelli χωρίς να έχει ξανααγωνιστεί στα MotoGP.

Ο πρώην διεκδικητής του τίτλου στα βρετανικά Superbikes ήταν στα δοκιμαστικά σε απόσταση 1,6 δευτερολέπτων από την κορυφή στο ντεμπούτο του στο Silverstone, μόνο και μόνο για να υποστεί απογοήτευση από τα ελαστικά που τον άφησαν σε ρυθμό «50%» στον αγώνα. Έπειτα μείωσε το περιθώριο στα 1.346 δευτερόλεπτα στην προθέρμανση στην Aragon, αλλά ένα λάθος στην αρχή του αγώνα, αφού προσπέρασε τον ομόσταυλό του, Rossi, τον είδε πέφτει στον πρώτο γύρο.

"Είχαμε έξι αναβάτες στις μοτοσυκλέτες μας πέρυσι και το να ανέβεις (κατά τη διάρκεια της σεζόν) στα MotoGP αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο", είπε ο Zeelenberg. "Επειδή όλοι αυτοί όσοι συμμετείχαν με εμάς ήταν τελευταίοι και παρόλα αυτά έκαναν καλή δουλειά".

"Ο Cal, ο Jake, ο Garrett Gerloff, ο Andrea - μόλις έκαναν τον πρώτο τους αγώνα, ήταν οι τελευταίοι βασικά, αλλά δεν ήταν ντροπιαστικό. Ήταν τελευταίοι, αλλά προσπαθούσαν να μείνουν εκεί (κοντά στο ρυθμό). Αν απλώς πηδήξεις στα MotoGP στη διάρκεια της σεζόν , νομίζω ότι δεν μπορείς να περιμένεις πολλά περισσότερα".

"Ο Jake έκανε καλή δουλειά, πρέπει να πω. Μας εξέπληξε πολύ, ακόμα και στο Silverstone. Δυσκολεύτηκε λίγο το Σαββατοκύριακο και ήταν άτυχος στον αγώνα (με ένα πρόβλημα απόδοσης ελαστικών) αλλά είχε καλό ρυθμό".

Αλλά ακόμη και πριν ο Dixon αποκτήσει την ευκαιρία έκπληξη για τα MotoGP, είχε ήδη φημολογηθεί έντονα ότι ένας άλλος αναβάτης της SRT, ο Darryn Binder της Moto3, θα συμμετείχε με τον Dovizioso στη νέα ομάδα RNF για το 2022.

"Φυσικά, αποφασίσαμε για κάτι άλλο  (το 2022), αλλά δεν οφειλόταν σε αυτά τα αποτελέσματα βασικά, γιατί όλα μας εξέπληξαν αρκετά καλά", είπε ο Zeelenberg.

Με την SRT να έχει φύγει, ο Dixon, που εξακολουθεί να αναζητά το πρώτο του βάθρο στη Moto2 μετά από τρεις σεζόν στην κατηγορία, επέστρεψε στην Aspar για το 2022.

Ο 26χρονος μπαίνει στη νέα αγωνιστική σεζόν, στο Qatar το επόμενο Σαββατοκύριακο, αφού ήταν ταχύτερος την ημέρα έναρξης των επίσημων δοκιμών του Portimao, τέταρτος τη δεύτερη ημέρα και όγδοος την τρίτη ημέρα.

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Το να αγωνίζεσαι απέναντι στον Marquez είναι διαφορετικό

« Προηγούμενο άρθρο

H Yamaha αποσύρεται από τους αγώνες Cross-Country Rally και Dakar

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα