• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Παρουσίαση της νέας Yamaha VR46 Master Camp Team
Στην Moto2
Νέα 19/02/2022 - 13:39

Για να δώσει μια γεύση της επερχόμενης σεζόν Moto2, ο Γενικός Διευθυντής Motorsports της Yamaha στον τομέα στρατηγικής, Tetsu Ono, ο Αθλητικός Διευθυντής της Yamaha VR46 Master Camp Team, Gellete Nieto, και οι αναβάτες Keminth Kubo και Manuel Gonzalez μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τις δυνατότητες της ομάδας για το 2022 κατά τη διαδικτυακή παρουσίαση.


Ο Ταϊλανδός αναβάτης Kubo έλαβε μέρος στην πέμπτη έκδοση του Yamaha VR46 Master Camp στην Tavullia το 2018. Αυτός και η Yamaha VR46 Master Camp Team έκαναν το ντεμπούτο τους μαζί στην κατηγορία CEV Moto2 το 2019. Τα τελευταία τρία χρόνια είδαν τον νεαρό να κερδίζει πολύτιμη εμπειρία. Το 2021, ο Kubo έλαβε επίσης την πρώτη του συμμετοχή wild card στην Moto2. Πήρε μέρος στο Grand Prix της Καταλονίας, όπου τερμάτισε τον αγώνα στην 26η θέση.


Ο Kubo θα συνοδεύεται από τον Manuel Gonzalez, τον νεότερο Πρωταθλητή της WorldSSP300, ο οποίος είναι συνηθισμένος στην πίεση σε επίπεδο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ακολουθώντας την νίκη του στην WorldSSP300 το 2019, ο Ισπανός μπήκε στην κατηγορία WorldSSP και έδειξε απίστευτη συνέπεια το 2020, καθώς ποτέ δεν τερμάτισε εκτός των 10 κορυφαίων καθοδόν για την έβδομη θέση στο πρωτάθλημα. Το 2021, ο Ισπανός τα πήγε ακόμα καλύτερα εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση συνολικά, με επτά βάθρα, συμπεριλαμβανομένων δύο νικών σε αγώνες.


Ο συνδυασμός χρωμάτων των μοτοσυκλετών Yamaha VR46 Master Camp Team είναι ένας τέλειος συνδυασμός. Η αισθητική της Yamaha και η άμεσα αναγνωρίσιμη φθορίζουσα κίτρινη επωνυμία της VR46, υπάρχει επίσης στο λογότυπο και στις στολές της ομάδας.


Η Yamaha Motor Co., Ltd. έχει μια μακροπρόθεσμη συμμαχία με την VR46 από το πρώτο πενθήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης Yamaha VR46 που έλαβε χώρα το 2016. Η επιτυχία οδήγησε σε τριετή επέκταση συμβολαίου στο τέλος του 2018 και ξανά το 2021.


Στην αρχή, το έργο επικεντρώθηκε κυρίως στην καλλιέργεια ασιατικών ταλέντων, αλλά στην τρίτη έκδοση, το έργο άνοιξε και έγινε παγκόσμιο. Και ξεκινώντας από την τέταρτη έκδοση, το πρόγραμμα είναι επίσης ανοιχτό σε ήδη έμπειρους αναβάτες του Yamaha bLU cRU.


Τον Νοέμβριο του 2021, η Yamaha Motor Co., Ltd. και η VR46 ανακοίνωσαν μια νέα και συναρπαστική συνεργασία. Η ολοκαίνουργια Yamaha VR46 Master Camp Team που κάνει το ντεμπούτο της στην κατηγορία Moto2  χρηματοδοτείται πλήρως από την Yamaha Motor Co., Ltd. Η VR46 θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση αυτής της νέας ομάδας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2, η οποία μπορεί επίσης να υπολογίζει στην υποστήριξη της Thai Yamaha Motor Co., Ltd., της Yamaha Motor Europe N.V. και της Yamaha Motor Racing.


Tetsu Ono
Γενικός Διευθυντής - Yamaha Motor Co., Ltd.'s Motorsports Strategy Division


"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε την Yamaha VR46 Master Camp Team να κάνει το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2. Είναι μια συναρπαστική νέα φάση, που βρίσκεται στα σκαριά από το 2016 όταν ξεκινήσαμε για πρώτη φορά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yamaha VR46 Master Camp στην Tavullia".


"Μέχρι στιγμής έχουν γίνει εννέα εκδόσεις αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος, στις οποίες προστέθηκαν 42 νέοι ταλαντούχοι αναβάτες Yamaha συνολικά, που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Βασισμένοι σε αυτό δημιουργήσαμε την ομάδα CEV Moto3 Junior που ανέβηκε στη CEV Moto2 κατηγορία το 2019. Μόλις τρία χρόνια αργότερα, είμαστε έτοιμοι για μια πρόκληση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα".


«Ο Kubo, πρώην συμμετέχων στο Master Camp, και ο Manuel, ένα ταλέντο του bLU cRU, που έδειξε τις ικανότητές του στην WorlSSP300 και στην WorldSSP, θα συνεργαστούν. Η δουλειά τους για αυτή τη χρονιά είναι να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και νέες αγωνιστικές εμπειρίες. Ο κύριος στόχος της ομάδας είναι να αναπτύξει αναβάτες για να φτάσουν στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP".


"Θα ήθελα με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσω ειλικρινά την VR46 για την υποστήριξή της σε αυτό το έργο καθώς και για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yamaha VR46 Master Camp. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε ένα πάθος για την ανάπτυξη ταλέντων. Ελπίζω οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού να συσπειρωθούν επίσης πίσω από την ομάδα μας και να ενθαρρύνουν τους αναβάτες μας σε όλη τη διάρκεια του 2022".

 


Gelete Nieto
Αθλητικός Διευθυντής - Yamaha VR46 Master Camp Team


"Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Yamaha Motor Co., Ltd. και τη VR46 που με άφησαν να ηγηθώ αυτού του νέου και νεανικού έργου,  με πίστη σε μένα και στις ικανότητές μου. Νομίζω ότι η Yamaha VR46 Master Camp Team έχει μεγάλη αξία και δύναμη, γιατί υποστηρίζεται από δύο μεγάλες και σημαντικές εταιρείες, οπότε για μένα αυτό είναι πραγματική τιμή και δεν μπορώ να εξηγήσω πόσο χαρούμενος είμαι".


"Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε μια εξαιρετική σεζόν, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές για το γεγονός ότι και οι δύο  αναβάτες μας είναι rookies. Έτσι, πρώτα πρέπει να καταλάβουμε πώς να δουλεύουμε καλά, βήμα προς βήμα, αλλά να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε , γιατί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι δύσκολο".


"Υπάρχουν πολλοί δυνατοί αναβάτες, δυνατές και ιστορικές ομάδες και είμαστε στην αρχή μας. Έχουμε κάποια μέλη της ομάδας με μεγάλη εμπειρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2, όπως ο Luca Capocchiano (ο αρχιμηχανικός του Gonzales), ο οποίος είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον Manuel και την ομάδα. Ή εγώ για αυτό το θέμα. Ήμουν αναβάτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για πέντε χρόνια, και αργότερα είχα τη δική μου ομάδα με τον αδερφό μου τον Pablo (Mooney VR46 MotoGP Team Manager)".


"Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Θέλω αυτή η ομάδα να μεγαλώσει και να δουλέψουμε όλοι μαζί, θέλω όλοι να είμαστε επαγγελματίες αλλά επίσης φίλοι, και για να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ατμόσφαιρα μέσα και έξω από το γκαράζ. Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, θα είμαστε πολύ καιρό μαζί και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δουλέψουμε καλά και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι.  Θέλω οι αναβάτες να είναι χαρούμενοι όταν ανεβαίνουν στη μοτοσυκλέτα, να κάνουν την καλύτερη δουλειά που μπορούν να ονειρευτούν και να νιώθουν σιγουριά με τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί τους".

 

Keminth Kubo


"Είναι μεγάλη τιμή που μου επιτρέπεται να κάνω το επίσημο ντεμπούτο μου στην κατηγορία Moto2 μαζί με την Yamaha VR46 Master Camp Team. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Yamaha Motor Company, την Thai Yamaha Motor και την VR46 για την πίστη τους σε μένα, και θα κάνω ό,τι μπορώ για να τους κάνω περήφανους. Κάναμε δύο δοκιμές (Valencia και Jerez) αυτόν τον μήνα. H μοτοσυκλέτα είναι υπέροχη, και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν. Ήξερα ήδη σχεδόν όλα τα μέλη της ομάδας γιατί ήμουν αναβάτης Master Camp στο Πρωτάθλημα CEV. Έχω μια εξαιρετική σχέση με όλους, ειδικά με τον αρχιμηχανικό μου, Alessandro Finelli. Ξέρω ότι αυτή η νέα περιπέτεια είναι μια νέα αρχή, αλλά ελπίζω να τα πηγαίνω καλύτερα κάθε Σαββατοκύριακο και θα δουλέψω σκληρά για να πετύχω αυτόν τον στόχο".

 


Manuel Gonzalez


"Ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσω αυτή τη νέα σεζόν, γιατί φέτος είχα την ευκαιρία να κάνω ένα μεγάλο βήμα για τον εαυτό μου και για την καριέρα μου. Μετάβαση στο paddock των MotoGP με αυτή την ομάδα Moto2 που υποστηρίζεται από την Yamaha Motor Company και την VR46. Με κάνει πραγματικά χαρούμενο και μου δίνει ακόμη περισσότερο κίνητρο για να δώσω το μέγιστο, να δείξω τις δυνατότητές μου και να είμαι καλύτερος αναβάτης και καλύτερος άνθρωπος. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που έχω αυτή την ευκαιρία και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να το εκμεταλλευτώ. Κατά τις πρώτες μας δοκιμές, ένιωσα πολύ καλά στη μοτοσυκλέτα και ανυπομονώ να ξεκινήσω τη σεζόν με την ομάδα στον πρώτο αγώνα στο Qatar!»

 

Επόμενο άρθρο »

O Michele Pirro περιγράφει την πορεία του

« Προηγούμενο άρθρο

O Brivio παραμένει στην Alpine

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA