• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Michele Pirro περιγράφει την πορεία του
Στη Ducati
Νέα 19/02/2022 - 15:53

Ο Michele Pirro γιορτάζει δέκα χρόνια ως δοκιμαστής αναβάτης της Ducati. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, καρυκευμένο με χαρά, χαμόγελα και θρίαμβο, αλλά και στιγμές δυσκολίας και απογοήτευσης με αυτό το κερασάκι που λείπει ακόμα στην τούρτα, που ονομάζεται Παγκόσμιος Τίτλος.

Φρέσκος από τις χειμερινές δοκιμές και την είδηση ​​ότι σύντομα θα γίνει πατέρας, ο αναβάτης από την Puglia έδωσε μια συνέντευξη στο GPone για αυτό το κεφάλαιο της αγωνιστικής του ζωής στα κόκκινα, που ξεκίνησε το 2013.

"Δέκα χρόνια είναι ένα ωραίο ταξίδι ζωής, ας πούμε ότι έχω γεράσει καλά (χαμογελάει). Τι να πω για αυτή την περιπέτεια… Είμαι ευγνώμων στη Ducati για αυτή τη δουλειά, η οποία με έκανε να εξελιχθώ και ταυτόχρονα να συνεισφέρω στο έργο του κατασκευαστή, έχοντας σημαντικά αποτελέσματα. Μέχρι σήμερα, το κερασάκι στην τούρτα, που είναι ο Παγκόσμιος Τίτλος, λείπει ακόμα, αλλά δεν είμαστε τόσο μακριά και θα προσπαθήσουμε ξανά φέτος".

Michele, πόσο έχει αλλάξει η Ducati σε αυτά τα δέκα χρόνια.
"Από τη Ducati του Stoner μέχρι σήμερα, θα έλεγα πολλά. Ο Casey ήταν κάποιος που κάλυπτε τα προβλήματα της μοτοσυκλέτας, ξεπέρασε τις δυσκολίες, χάρη στο εξαιρετικό και τεράστιο ταλέντο του. Τώρα, η Ducati έχει γίνει μια μοτοσυκλέτα για όλους, στην πραγματικότητα έχουμε δει τους Pecco, Miller και Martin να κερδίζουν, καθώς και Dovizioso, Petrucci και Lorenzo, αλλά και Zarco και Bastianini να ανεβαίνουν στο βάθρο. Νομίζω ότι έχει κάνει τη Ducati μια απλή και γρήγορη μοτοσυκλέτα".

Μία από τις βασικές στιγμές ήταν αναμφίβολα η άφιξη του Dall’Igna που συνέβαλε στην αναβίωση της εταιρείας.

"Ο Gigi υπήρξε μέντορας και ιδιοφυΐα, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Ξανασυγκρότησε το γκρουπ της Ducati, αξιοποιώντας το μέγιστο από κάθε άτομο και θέτοντας τις ιδέες του στην υπηρεσία του. Ωστόσο, θα ήθελα επίσης να αναφέρω τον Claudio Domenicali, ο οποίος είναι CEO μας, καθώς και τους Paolo Ciabatti και Davide Tardozzi, των οποίων η συμβολή ήταν ζωτικής σημασίας στο γκαράζ".

Michele, δεν σου άρεσε πολύ ο Gigi. Τον μισούσες λίγο στην αρχή, σωστά;

"Θα έλεγα ναι, γιατί στην αρχή υπήρχαν διαφορές μεταξύ μας. Βασικά ήθελα να αγωνιστώ και ήθελε να γίνω δοκιμαστικός αναβάτης. Πήγα επίσης στον Guidotti για να του ζητήσω να πείσει τον Gigi να με αφήσει να αγωνιστώ, αλλά δεν γινόταν. Με την άφιξη του Stoner σκέφτηκα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψω στους αγώνες, αλλά τίποτα (χαμογελάει) Προφανώς, ο Gigi έβλεπε πολύ μπροστά και ήταν η σωστή επιλογή να με αφήσει να δοκιμάζω τη μοτοσυκλέτα. Τα τελευταία χρόνια ο Dall'Igna έχει δώσει πολλά στο έργο της Ducati και τα αποτελέσματα έχουν φανεί. Δυστυχώς δεν έχουμε κερδίσει ακόμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναβατών, αλλά ακολουθούμε τον σωστό δρόμο".

Για χρόνια η Ducati «αντέγραφε» τους άλλους κατασκευαστές, ενώ τώρα οι άλλοι πρέπει να κυνηγήσουν…

"Είναι λίγο σαν ένα φόρεμα επώνυμων σχεδιαστών, που ενθαρρύνει άλλους να το αντιγράψουν. Νομίζω ότι το μυστικό είναι να μην σταματάς ποτέ με την ανάπτυξη και να φέρνεις πάντα κάτι νέο κάθε χρόνο. Η εξέλιξη συνεχίζεται στη Ducati και πιστεύω ότι με την GP15 φτάσαμε σε ένα σημείο καμπής και αλλαγής. Σε αυτές τις τελευταίες δοκιμές με εντυπωσίασε πολύ η Honda. Στην Ιαπωνία άλλαξαν τη μοτοσυκλέτα και μοιάζει πολύ με τη Ducati".
 
Michele, στη Ducati έχουμε δει πολλούς αναβάτες όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά θα δώσω δύο ονόματα: Dovizioso και Lorenzo.

"Υπάρχει μια σχέση με τον Dovi που ξεπερνά την πίστα, στην πραγματικότητα ήταν μεταξύ των καλεσμένων του γάμου μου τον Δεκέμβριο. Μαζί του φτάσαμε πραγματικά σε απόσταση αναπνοής από τον τίτλο, ήταν μόλις μια μικρή απόσταση, αλλά η άλλη πλευρά ήταν ο Marquez. Είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι για το 2017, γιατί εκείνη τη χρονιά δώσαμε τα πάντα. Στον Jorge, από την άλλη, είχε γίνει μια σημαντική επένδυση από την Ducati. Δίπλα του έμαθα πολλά και νομίζω ότι κάναμε μια φοβερή δουλειά εξέλιξης, διαθέτοντας πολύ υλικό για αυτόν. Ο Jorge  με έκανε να δουλέψω πολύ σκληρά (χαμογελάει), αλλά κέρδισε και αυτός με την Ducati».

Και ο Iannone;

"Ποτέ δεν είχα καλή σχέση με τον Andrea εκτός πίστας, καθώς έχουμε δύο διαφορετικούς τρόπους ζωής. Ωστόσο, παραμένει ένας γρήγορος αναβάτης και είμαι πολύ λυπημένος για αυτόν τον αποκλεισμό που έχει υποστεί. Τον είδα στο Misano, όταν ήρθε να κάνει μερικούς γύρους και θυμάμαι ότι ήρθε σε μένα για να αλλάξει λάστιχα".

Μου λένε ότι εκτός από αναβάτης της Ducati, είσαι και πολύ καλός ποδηλάτης…

"Ας πούμε ότι για να είμαι σε φόρμα κάνω 500-600 χιλιόμετρα κάθε μήνα, κατά μέσο όρο 8000 το χρόνο. Το πρωί σηκώνομαι στις 6:30, μετά γυμναστήριο και μετά ποδήλατο".

Michele, μια ερώτηση: είναι αλήθεια ότι η Yamaha ήρθε να σε αναζητήσει πριν από μερικά χρόνια;

"Ναι, δεν μπορώ να το αρνηθώ, είχα προσφορές και από άλλους κατασκευαστές, αλλά τελικά έμεινα στην οικογένεια της Ducati. Νομίζω ότι το έργο ανάπτυξης που έγινε στο Borgo Panigale έχει γίνει αντιληπτό και από τους άλλους κατασκευαστές".

Τον Αύγουστο γίνεσαι μπαμπάς…

"Μετά από 17 χρόνια με την Paola είμαστε έτοιμοι για αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη και ανυπομονώ να έρθει εκείνη η στιγμή. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι σημαίνει να γίνεις πατέρας, αλλά θα προσπαθήσω να γίνω με τον καλύτερο τρόπο".

Είναι όμως αλήθεια ότι θέλεις να γίνεις ο νέος Tardozzi στο μέλλον;

"Αλλά δεν θα το ονειρευόμουν! Έχετε δει τα άσπρα μαλλιά του David (γελάει); Ο Tardozzi είναι ένα θεμελιώδες πρόσωπο για την Ducati και ελπίζω να μείνει μαζί μας όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί τον αγαπάμε πολύ. Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ ως δοκιμαστής αναβάτης αρκεί να είμαι ανταγωνιστικός".

Michele, ποιος θα κερδίσει στο Qatar;

"Ducati, Ducati, Ducati (χαμογελάει). Η πίστα θα δείξει ποιος θα κερδίσει. Κάναμε πολύ καλή δουλειά για να είμαστε ανταγωνιστικοί".

Επόμενο άρθρο »

Test Moto2- Moto3 Portimao

« Προηγούμενο άρθρο

H Παρουσίαση της νέας Yamaha VR46 Master Camp Team

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA