• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Brivio παραμένει στην Alpine
Στενεύουν τα περιθώρια για την Suzuki
Νέα 18/02/2022 - 20:08

Ο Brivio οδήγησε τη Suzuki από το 2013 καθώς την προετοίμασε για την πλήρη επιστροφή της στα MotoGP το 2015 και την έφερε στον πρώτο της Παγκόσμιο Τίτλο στα MotoGP μετά από 20 χρόνια, όταν ο Joan Mir κέρδισε το Πρωτάθλημα του 2020.

Μια φιγούρα-φυλαχτό για τη Suzuki, ο Brivio έριξε μια βόμβα την παραμονή της σεζόν MotoGP του 2021, όταν ανακοίνωσε ότι θα μετακομίσει στη Formula 1 ως διευθυντής αγώνων της Alpine.

Χωρίς χρόνο να βρει έναν άμεσο αντικαταστάτη, η Suzuki επέλεξε να λειτουργήσει μια επιτροπή διαχείρισης επτά ατόμων με επικεφαλής τον Shinichi Sahara.

Ωστόσο, η περασμένη χρονιά αποδείχθηκε δύσκολη για τη Suzuki, καθώς κανένας από τους αναβάτες της δεν κέρδισε αγώνα για πρώτη φορά από το 2018 και ο Mir κατάφερε να τερματίσει την σεζόν τρίτος με μια GSX-RR που υπέστη ελάχιστη εξέλιξη.

Ο Sahara παραδέχτηκε στο τέλος της σεζόν ότι η ανάμειξη του ρόλου του ως επικεφαλής του έργου και de facto αφεντικό της ομάδας αποδείχτηκε υπερβολικό για αυτόν.

Η Suzuki αναζητούσε νέο team manager για το 2022, αλλά ο Sahara αποκάλυψε στο τεστ της Sepang τον Φεβρουάριο ότι αυτό παίρνει περισσότερο χρόνο από ό,τι αναμενόταν.

“Δεν έχω αλλάξει γνώμη, απλά παίρνει περισσότερο χρόνο από όσο φανταζόμουν”, είπε ο Sahara. “Εξακολουθούμε να διαπραγματευόμαστε με αρκετούς υποψηφίους, αλλά δεν έχουμε κλείσει ακόμα τη συμφωνία”.


Eίναι πολύ πιθανό ο Sahara να περίμενε μια απάντηση από τον Brivio, ο ρόλος του οποίου στην Alpine φαινόταν αβέβαιος καθώς η ομάδα της F1 υπέστη ανασχηματισμό της διοίκησης κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Εν μέσω της αλλαγής της διοίκησης, η Alpine ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι o Brivio θα συνεχίσει με την εταιρεία.

Η Suzuki αντιμετωπίζει τώρα πρόβλημα καθώς ο αριθμός των επιλογών εκτός του Brivio παραμένει μικρός. Το όνομα του πρώην προϊσταμένου της Ducati και της Honda, Livio Suppo, έχει συνδεθεί με τη Suzuki.

Ωστόσο, με μόλις δύο εβδομάδες να απομένουν μέχρι την έναρξη της σεζόν MotoGP του 2022, έχει τελειώσει ο χρόνος για την ιαπωνική εταιρία να ενημερώσει κάποιον για το πώς λειτουργεί η ομάδα πριν ξεκινήσουν οι αγώνες.

Επόμενο άρθρο »

H Παρουσίαση της νέας Yamaha VR46 Master Camp Team

« Προηγούμενο άρθρο

Ταχύτατος ο Pedro Acosta

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA