• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ταχύτατος ο Pedro Acosta
Στο τεστ της Jerez
Νέα 18/02/2022 - 14:55

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 στην Moto3, Pedro Acosta, φαίνεται ότι χρειάστηκε πολύ λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στην πολύ μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα Moto2 των 765cc.

Ο νεαρός Ισπανός ολοκλήρωσε ένα ιδιωτικό τεστ στη Jerez στην κορυφή της δεύτερης ημέρας και δεύτερος συνολικά, πίσω από τον Ai Ogura, στους συνδυασμένους χρόνους.

Παραμένοντας στην ομάδα Red Bull KTM Ajo με την οποία κέρδισε τον περσινό τίτλο της Moto3, ο Acosta συμμετείχε μόλις στη δεύτερη δοκιμή του με την νέα του μοτοσυκλέτα.

Ολοκληρώνοντας 149 γύρους τις δύο ημέρες στη Jerez, ο Acosta έμεινε 0,207 δευτ. πίσω από τον Ogura.

Ενώ ο Ιάπωνας ήταν ανάμεσα σε αυτούς που έκαναν πιο αργούς γύρους τη δεύτερη μέρα, ο Acosta ανέβασε περαιτέρω το ρυθμό του με 1:41.354 για να προηγηθεί κατά 0,122 δευτερόλεπτα έναντι του Ogura και να τερματίσει μόλις 0,003 δευτερόλεπτα μακριά από τον αναβάτη της Honda Team Asia στους συνδυασμένους χρόνους.

Σχεδόν 40 αναβάτες της Moto2 και της Moto3 συμμετείχαν στη δοκιμή. Το επίσημο ρεκόρ γύρου αγώνων στη Jerez για την Moto2 είναι 1:41.313 που σημειώθηκε από τον Sam Lowes την περασμένη σεζόν, αν και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες του χειμώνα σημαίνουν ότι οι χρόνοι δοκιμών είναι συχνά ταχύτεροι.


"Ήταν μια καλή μέρα και, γενικά, ένα υπέροχο τεστ", είπε ο Αcosta. "Κάναμε πολλούς γύρους γιατί ήταν σημαντικό να καταλάβω τι βελτίωνα ή όχι".

"Η αλλαγή στη μοτοσυκλέτα Moto2 ήταν πολύ θετική, διασκέδασα πολύ και μπορώ να νιώσω την αλλαγή στο ελαστικό, το μέγεθος της μοτοσυκλέτας και, το πιο σημαντικό, την ταχύτητα".

"Φέτος δεν θέτουμε κανέναν στόχο, οπότε στο Portimao θα συνεχίσουμε με τη φιλοσοφία μας να διασκεδάζουμε κάθε φορά που βγαίνουμε στην πίστα".

Ο ομόσταυλός του, Augusto Fernandez, συμπλήρωσε 120 γύρους παρά την ενόχληση από την πρόσφατη επέμβαση για κάταγμα στον αριστερό αντίχειρά του. Ο Fernandez ήταν έκτος στους συνδυασμένους χρόνους με καλύτερο γύρο 0,657 δευτερόλεπτα μακριά από τον Ogura.

"Είμαι χαρούμενος γιατί μπορούσα να κάνω περισσότερα από όσα περίμενα πριν φτάσω εδώ", είπε ο Fernandez, μπαίνοντας στην ομάδα του Aki Ajo μετά από δύο χρόνια με την Marc VDS. "Παρόλα αυτά, καθώς περνούσαν περισσότερες ώρες, ένιωθα άβολα στο δάχτυλό μου. Πάντως, είμαι ικανοποιημένος γιατί κάναμε καλή δουλειά, αν και θα ήθελα να δοκιμάσω μερικά πράγματα ακόμα. Ήμασταν ήρεμοι σε αυτό το πρώτο τεστ γιατί δεν ήμουν 100% σωματικά έτοιμος και κάναμε σημαντικά βήματα".

"Ελπίζω να είμαι καλύτερος στο Portimao και να συνεχίσω να εργάζομαι για να φτάσω στην καλύτερη κατάσταση στο Qatar".
O Aki Ajo αποτίμησε θετικά το τεστ.
"Η οδήγηση ξανά σε αυτό το τεστ μετά από ένα μακρύ χειμερινό διάλειμμα ήταν θετική", ανέφερε ο Ajo. " Ήταν μια καλή αρχή, ακόμα περιμένουμε να δούμε πώς θα πάνε όλα, αλλά παρά τους τραυματισμούς, όπως στην περίπτωση του Augusto, ολοκληρώσαμε μια καλή δουλειά".

"Ο Pedro είναι πολύ συγκεντρωμένος και αυτό θα τον βοηθήσει να αποκτήσει αυτοπεποίθηση για αυτή τη σεζόν. Και οι δύο αναβάτες έχουν ολοκληρώσει πολλούς γύρους και έχουν συγκεντρώσει σημαντικά χιλιόμετρα, οπότε αυτό θα είναι θετικό πριν φτάσουν στην επίσημη δοκιμή στο Portimao".

Επόμενο άρθρο »

O Brivio παραμένει στην Alpine

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Δεν θα είμαι ο ίδιος Marc με πριν

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA