• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Δεν θα είμαι ο ίδιος Marc με πριν
Αλλά μια εξέλιξή του
Νέα 17/02/2022 - 20:30

Σήμερα ο Marc Marquez γίνεται 29 ετών και ίσως το καλύτερο δώρο που θα ήθελε να λάβει είναι να ξεχάσει τα δύο τελευταία. Πρώτα ο τραυματισμός στο χέρι που τον έκανε να χάσει μια σεζόν, μετά το πρόβλημα στα μάτια, τώρα είναι πάλι καλά αλλά μόνο αυτός ξέρει πόσο δύσκολο ήταν να παλέψει με τη φυσική του κατάσταση.

Ο πρωταθλητής της Honda εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του στην AS: "Χαμογελάω ξανά τώρα, είναι σημαντικό μετά από δύο χρόνια που έπιασα πάτο. Μέχρι το 2019 ήμουν στον παράδεισο, ήμουν στο απόγειο της καριέρας μου και έπρεπε να ζήσω την άλλη όψη του νομίσματος".

Δεν ήταν εύκολο…

"Ο πόνος αλλάζει τον χαρακτήρα σου - συνέχισε - δεν μου είχε ξανασυμβεί ποτέ. Πέρυσι ζητούσα συνέχεια συγγνώμη, γιατί όταν υπέφερα άλλαξε ο χαρακτήρας μου, ήμουν λιγότερο δεκτικός".

Είναι απολύτως κατανοητό, γιατί οι γιατροί τον είχαν βάλει μπροστά σε μια τρομερή πιθανότητα: η διπλωπία να μην επουλωθεί από μόνη της, ότι θα έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση, με κίνδυνο να μην μπορεί πλέον να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

"Όταν ο γιατρός σου λέει κάτι τέτοιο, κάποια στιγμή κλαις μόνος σου σε ένα δωμάτιο γιατί ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Όσο αισιόδοξος κι αν είσαι, είσαι και ρεαλιστής. Οι γιατροί λένε ότι είναι θαύμα που μετά από δυόμισι μήνες η όρασή μου έχει επανέλθε και δεν είχε καμία παρενέργεια".

Πολλοί παρατηρητές αναρωτιούνται αν τώρα στην πίστα θα δούμε τον ίδιο Marquez όπως παλιά...

"Η πρόθεσή μου δεν είναι να είμαι ο ίδιος Marc όπως πάντα, αλλά μια εξελικτική εκδοχή του. Ο στόχος μου, όπως κι αν εξελιχθεί, είναι να παλέψω για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο. Ίσως δεν θα ξεκινήσω με τον καλύτερο τρόπο, αλλά θα είναι μια μακρά χρονιά".

Ο Marc έχει συνηθίσει σε προκλήσεις που φαίνονται αδύνατες και αυτή τη φορά, για να τα καταφέρει, θα αλλάξει τη ζωή του, εγκαταλείποντας την Cervera.

"Κάνω τα πάντα και περισσότερα για να επιστρέψω εκεί που ήμουν πριν. Ένα πρόβλημα είναι το χέρι μου, το οποίο πρέπει να συνεχίσω να φροντίζω. Μάλιστα, με τον Dr. Samuel Antuña αποφασίσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον Dr. Angel Cotorro, ο οποίος είναι ο γιατρός του Rafa Nadal και της ομάδας τένις, επειδή έχει ένα εξαιρετικό επιτελείο φυσιολόγων και προπονητών. Ξέρω ότι θα είναι η αχίλλειος πτέρνα μου όλη τη χρονιά και ξέρω ότι πρέπει να το φροντίζω. Σε προσωπικό επίπεδο, έχω κάνει μια μεγάλη θυσία, ότι μετακομίζω στη Μαδρίτη για όλο το 2022 για αυτόν τον λόγο, προκειμένου να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό".

Αυτή θα είναι η πρώτη σεζόν χωρίς τον Rossi…

"Δεν τα πάω καλά με τον Valentino, ξέρετε, αλλά δεν έχω πρόβλημα να αναγνωρίσω ότι χωρίς αυτόν τα MotoGP χάνουν ένα σύμβολο και έναν αναβάτη που έχει προσελκύσει πολλούς θαυμαστές, αλλά τα MotoGP συνεχίζονται. Υπάρχουν νέες γενιές και είμαι ο πρώτος που επαναπροσδιόρισε τον εαυτό του. Η ζωή συνεχίζεται. Μερικοί σπουδαίοι αναβάτες έχουν αποσυρθεί, αλλά είναι αλήθεια ότι ο αντίκτυπος του Valentino ήταν πολύ μεγάλος. Το πρωτάθλημα σίγουρα θα συνεχιστεί με το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια εμφάνιση στην πίστα. Αυτό που θέλουν οι οπαδοί να δουν είναι προσπεράσματα και το σόου, το οποίο είναι εγγυημένο. Θα λείψει στους πρώτους αγώνες, αλλά θα προχωρήσουμε και όταν σβήσουν τα φώτα στο Qatar, ο κόσμος θα παρακολουθεί για να δει ποιος θα κερδίσει. Υπάρχουν οι Quartararo, Bagnaia και πολλοί άλλοι αναβάτες".

Επόμενο άρθρο »

Ταχύτατος ο Pedro Acosta

« Προηγούμενο άρθρο

Οι αρχιμηχανικοί του HRC είναι έτοιμοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA