• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Viñales: Είμαι πολύ χαρούμενος
Γιατί ξαναβρήκα το κίνητρό μου
Νέα 06/01/2022 - 15:42

Ο Maverick Vinales παραδέχτηκε ότι η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha δεν ήταν η σωστή πρόκληση για αυτόν και ότι η δραματική του μετακόμιση στη μέση της σεζόν στην Aprilia ήταν η σωστή απόφαση, όχι μόνο για την καριέρα του αλλά και για την ευτυχία του.


Δεν είναι μυστικό ότι ο Vinales δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος αναβάτης στην Yamaha για αρκετό καιρό πριν την αποχώρησή του – με το θυμό του για την ομάδα να φθάνει σε σημείο βρασμού στις αρχές της σεζόν του 2021 παρά τη νίκη του στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στο Qatar.

Γρήγορος καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2021, κατά καιρούς μαστιζόταν από ασυνέπεια, ένα θέμα που ήρθε στο επίκεντρο στο Red Bull Ring τον Αύγουστο, όταν απολύθηκε από την ομάδα του εν μέσω κατηγοριών για σκόπιμη απόπειρα ανατίναξης του κινητήρα της M1 κατά τη διάρκεια του Αυστριακού Αγώνα.

Με τον Vinales να αναστέλλεται αμέσως και να αποχωρεί αμέσως μετά, ήταν μια σχέση που έληξε όσο πιο άσχημα θα μπορούσε να λήξει – αλλά παρά το ενδεχόμενο να υπάρχει αντιπάθεια μεταξύ του "ζευγαριού", ο 26χρονος λέει ότι δεν έχει κανένα κακό συναίσθημα για την Yamaha.

"Θέλω απλώς να πω καλά λόγια για αυτούς", ανέφερε ο Vinales, "γιατί δεν έχω τίποτα κακό να πω. Στο τέλος μπορείτε να δείτε ότι η μοτοσυκλέτα είναι σε εξαιρετικό επίπεδο, και πάντα έλεγα ότι η μοτοσυκλέτα ήταν φανταστική".

"Δεν ξέραμε γιατί ακριβώς δεν μπορούσαμε να την κάνουμε να δουλέψει, γιατί μερικές φορές ένιωθα αήττητος και άλλες ήμουν τελευταίος. Είχα τρελαθεί".

"Αλλά η μοτοσυκλέτα ήταν σε εκπληκτικό επίπεδο. Μπορείτε να το δείτε αμέσως, ήταν φανταστικό. Αλλά ούτως ή άλλως, δεν ήταν η πρόκληση μου, οπότε δέχτηκα την πραγματική πρόκληση".


Ένα μεγάλο μέρος αυτής της επιθυμίας για νέες προκλήσεις φαίνεται να προέρχεται από τις τεράστιες αλλαγές στη ζωή που έχει βιώσει ο Vinales κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Παντρεύτηκε και σύντομα έγινε πατέρας, όταν μαζί με τη σύζυγό του Raquel καλωσόρισαν στον κόσμο την Nina τον Μάιο.

Και, μιλώντας ειλικρινά για αυτές τις τεράστιες αλλαγές, παραδέχτηκε ότι άλλαξαν την εστίασή του στη ζωή – και έκαναν την απόφαση να αναζητήσει μια νέα επαγγελματική πρόκληση ευκολότερη.

"Έχω αλλάξει πολύ τις προτεραιότητές μου", παραδέχτηκε. "Όταν έχεις οικογένεια, δεν σκέφτεσαι το αύριο – σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι μέρα με τη μέρα. Πριν σκεφτόμουν πολύ έτσι, ζώντας τη ζωή όπως ήταν, χωρίς να σκέφτομαι πολύ το μέλλον ή το πώς θα συνειδητοποιούσα την πραγματικότητά μου".

"Είναι ωραίο να κερδίζεις, αλλά θέλω να νιώσω κάτι περισσότερο. Θέλω να νιώθω μια ομάδα γύρω μου και γι' αυτό άλλαξα. Μετακόμισα για να έχω όλη αυτή την ατμόσφαιρα, αυτό το πάθος και ειδικά επειδή πιστεύω ότι όταν πηγαίνεις σε ένα μέρος όπου όλοι είναι "πεινασμένοι", σε κάνει να προσπαθείς ακόμα πιο σκληρά".

Φαίνεται ότι το ανακάλυψε  στην Aprilia, με τη διαφορετική ατμόσφαιρα μιας παθιασμένης και συναισθηματικής Ιταλικής ομάδας να προσθέτει κάτι στο μείγμα για αυτόν.

"Μια Ιταλική ομάδα είναι πολύ διαφορετική από μια Ιαπωνική ομάδα", εξήγησε ο Ισπανός. "Ειλικρινά, είχα πάντα μια εξαιρετική σχέση με την Ιαπωνική ομάδα, γιατί αγαπώ το φαγητό, την κουλτούρα, τα μέρη, πώς είναι – ήρεμα, συστηματικά. Σε κάνει το ίδιο. Εκτός όμως από αυτό, χρειαζόμουν λίγη περισσότερη φωτιά γύρω μου. Λίγη περισσότερη στήριξη στη μοτοσυκλέτα και έξω από αυτήν. Στο τέλος, ήθελα να δείξω πολλά πράγματα και ήταν δύσκολο εκεί".

Αν και η απόφαση να κατευθυνθεί στην Aprilia μπορεί να ήταν έκπληξη για πολλούς, είναι μια απόφαση που όπως λέει εν μέρει βοηθήθηκε από την ύπαρξη ενός στενού έμπιστου στην ομάδα – του πρώην ομόσταυλού του στην Suzuki, γείτονα στην Ανδόρα και καλού φίλου Aleix Espargaro, ο οποίος - το αφεντικό της ομάδας - Massimo Rivola έχει ήδη παραδεχτεί ότι ήταν βασικός μεσάζων για να φέρει την υπογραφή του Vinales.

"Ο Aleix ήταν σημαντικός για να γίνει αυτό", είπε ο Vinales, "επειδή έχω καλή σχέση μαζί του και μιλάμε πολύ όταν πετάμε μαζί. Αλλά νομίζω ότι αυτό που με έκανε να αποφασίσω ήταν περισσότερο η ατμόσφαιρα και το πάθος. Είναι μια εταιρία που είναι αρκετά νέα – όχι καινούργια στην ιστορία των αγώνων, αλλά νέα στη βελτίωση στα MotoGP".

"Κάπως, θέλω να έχω αυτή τη διαδικασία, να φέρω ξανά ένα εργοστάσιο στην κορυφή, όπως κάναμε στο παρελθόν. Με παρακινεί πολύ. Είναι μια διαφορετική πρόκληση, αλλά είναι αυτή που με παρακινεί. Θέλω να γίνω Πρωταθλητής, αλλά και να κάνω κάτι ξεχωριστό, να μην κάνω αυτό που κάνουν οι άλλοι".

Και με τους πρώην ομόσταυλους της Suzuki να επανενώνονται σε μια μοτοσυκλέτα που θυμίζει τις σεζόν 2015 και 2016 μαζί, εξελίσσοντας την GSX-RR σε ένα πακέτο που κερδίζει αγώνες, αυτό επίσης έκανε τον Vinales να αναλογιστεί τόσο το παρελθόν όσο και το μέλλον.

 

"Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για το παρελθόν", πρόσθεσε, "γιατί είναι ξεκάθαρο ότι έκανα λάθος (που άφησα την Suzuki). Στο τέλος δημιουργήσαμε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά εκείνη τη στιγμή η Yamaha ήταν μια νικητήρια μοτοσυκλέτα και επέλεξα αυτόν τον τρόπο. Λάθος ή όχι, δεν ξέρω, γιατί σε τελική ανάλυση παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις".

"Αλλά με έφερε σε ένα μέρος όπου είμαι πολύ χαρούμενος. Έρχομαι στους αγώνες ξανά ενθουσιασμένος, όταν πριν δεν έφτανα λυπημένος, αλλά χωρίς την ενέργεια που χρειαζόμουν. Έρχονται καλές στιγμές και αυτό είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα".

"Είμαι πολύ χαρούμενος, ειλικρινά, γιατί με κάποιο τρόπο ξαναβρήκα το κίνητρο, το πάθος για τις μοτοσυκλέτες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Σε τελική ανάλυση, είναι το καύσιμο που σου δίνει την ενέργεια να συνεχίσεις. Νομίζω ότι έχω ακόμα πολλά να δώσω και πολλά που δεν έχω δώσει, οπότε είναι πολύ σημαντικό για μένα. Αυτή τη στιγμή δέχομαι αυτήν την πρόκληση σε ό,τι νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να την αντιμετωπίσω, να ξυπνήσω και να συνεχίσω να πιέζω".

Επόμενο άρθρο »

Rally Dakar: Πέμπτη Ειδική

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi χάνει τον 12ωρο αγώνα στο Abu Dhabi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα