• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi χάνει τον 12ωρο αγώνα στο Abu Dhabi!
Λόγω στενής επαφής με κρούσμα Covid
Νέα 05/01/2022 - 02:28

Ο πρόσφατα αποσυρθέντας εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi θα χάσει τον αγώνα αυτοκινήτων Gulf 12 Hours αυτού του Σαββατοκύριακου, μη μπορώντας να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Abu Dhabi, αφού εντοπίστηκε ως στενή επαφή με κάποιον που βρέθηκε θετικός στον COVID-19.

Τα νέα σημαίνουν ότι ο ετεροθαλής αδερφός του Luca Marini και ο καλύτερος του φίλος Uccio Salucci θα συνεργαστούν με τον πρώην οδηγό GP3 που αγωνίζεται τώρα στα GT, David Fumanelli για την εκδήλωση.

Οι Rossi, Marini και Salucci είναι δύο φορές  νικητές της κατηγορίας Pro-Am στον αγώνα 12 ωρών που εναλλάσσεται μεταξύ χωρών στην περιοχή του Κόλπου, με τη φετινή διοργάνωση να λαμβάνει χώρα στην πίστα Yas Marina στην πολιτεία Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Ωστόσο, μετά από στενή επαφή με κάποιον που βρέθηκε θετικός στον COVID-19, ο Rossi βρίσκεται τώρα σε απομόνωση στο σπίτι του στην Ιταλία, με τον Fumanelli να έχει στρατολογηθεί στην ομάδα Kessel Racing Ferrari στη θέση του.

Η δράση ξεκινά την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου με ελεύθερες προπονήσεις στο χώρο του τελικού της σεζόν της Formula 1, ενόψει των προκριματικών την Παρασκευή και μια νέα μορφή για τον ίδιο τον αγώνα το Σάββατο. Ο αγώνας των 12 ωρών χωρίζεται τώρα σε δύο ξεχωριστούς αγώνες των έξι ωρών ο καθένας, με ένα διάλειμμα τριών ωρών ενδιάμεσα.

Ο αγώνας επρόκειτο να σηματοδοτήσει το πρώτο γεγονός της νέας καριέρας του Rossi στους αγώνες τεσσάρων τροχών μετά την αποχώρησή του από τα MotoGP τον  Νοέμβριο, με τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να αναμένεται να ανακοινώσει μια πλήρη καμπάνια στην κατηγορία GT3 για το 2022 σύντομα.

Επόμενο άρθρο »

Viñales: Είμαι πολύ χαρούμενος

« Προηγούμενο άρθρο

Rally Dakar: Τέταρτη Ειδική

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα