• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Dakar: Πέμπτη Ειδική
Νίκη του Danilo Petrucci μετά την ποινή του Price!
Νέα 06/01/2022 - 21:49

Ο Danilo Petrucci συνέχισε την δυνατή του εμφάνιση στο Rally Dakar του 2022 με μια  δεύτερη θέση στην ειδική της Πέμπτης, έναν κύκλο 346 χιλιομέτρων γύρω από το Ριάντ, τερματίζοντας τέσσερα λεπτά και 14 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του στην KTM, Toby Price.

Ωστόσο, στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι στον Price είχε επιβληθεί ποινή έξι λεπτών για υπερβολική ταχύτητα, δίνοντας στον Petrucci την πρώτη του νίκη σε ειδκή στο Dakar μόλις στην πέμπτη προσπάθειά του. Ο ίδιος δήλωσε για αυτή του την επιτυχία: "Κλαίω σαν μωρό, δεν μπορώ να γράψω", με ένα σύντομο μήνυμα στα social media.

Με τον Price να πέφτει στην έκτη θέση μετά την τιμωρία του, ο Ross Branch της Yamaha ανεβαίνει στη δεύτερη θέση, ακολουθούμενος από το ζευγάρι της Honda, Pablo Quintanilla και Jose Ignacio Cornejo και έναν άλλο εντυπωσιακό rookie της KTM, τον Αμερικανό Mason Klein.

Η νίκη του Petrucci ήρθε μια μέρα μετά από την τρομερή του απόδοση στην τρίτη θέση στην τέταρτη ειδική  της Τετάρτης, αν και του επιβλήθηκε επίσης ποινή 10 λεπτών για υπερβολική ταχύτητα που τον έριξε στη 15η θέση.

Ωστόσο, οι ελπίδες του Ιταλού να αγωνιστεί για μια καλή θέση στην γενική βαθμολογία ουσιαστικά καταστράφηκαν τη Δευτέρα, όταν αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στην δεύτερη ειδική που δεν μπορούσε να διορθώσει χωρίς βοήθεια.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες του Dakar, ο Petrucciεπετράπη να συμμετάσχει ξανά στο Rally με βαριές ποινές που τον είχαν αφήσει στην 130η θέση της γενικής κατάταξης από το βράδυ της Τετάρτης.

Μια νέα γενική κατάταξη μοτοσυκλετών εκδόθηκε μετά τη διακοπή της διαδρομής λόγω έλλειψης ιατρικού αεροσκάφους, αλλά οι κύριοι ανταγωνιστές δεν επηρεάστηκαν.

 

 

Ο αναβάτης της GasGas, Sam Sunderland, εξακολουθεί να απέχει 2  λεπτά και 29 δευτερόλεπτα από τον Matthias Walkner της KTM στην κορυφή του πίνακα, με τον Adrien van Beveren τρίτο για τη Yamaha.

Ωστόσο, ο πέμπτος Skyler Howes (Husqvarna) αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το Rally παρά το γεγονός ότι τερμάτισε στην ειδική καθώς τραυματίστηκε σε μια βαριά σύγκρουση.

Ο Joan Barreda της Honda, ο οποίος ανέβηκε στη 10η θέση γενικής μετά την αποχώρηση του Howes, υπέστη επίσης πτώση και τραυμάτισε τον ώμο του και θα αποφασίσει την Παρασκευή το πρωί εάν θα συνεχίσει το Rally.

 

 

Ο Βασίλης Μπούδρος εν δράσει!

Ο Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε την πέμπτη ειδική στην 103η θέση και βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 85η θέση της γενικής κατάταξης.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Sofuoglu: προσφορές μόνο από εργοστασιακή ομάδα

« Προηγούμενο άρθρο

Viñales: Είμαι πολύ χαρούμενος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα